#8 Nagy Orsolya

 

Sorozatunk huszonnegyedik részében egy Németországban légióskodó játékost mutatunk be. Nagy Orsolya, a magyar U18-as válogatott 1996. szeptember 14-én született játékosa következik, aki az Adler Mannheim támadója.

A magyar jégkorong zászlóshajója ezekben az években a női jégkorong-válogatott, jelentette ki Ocskay Gábor a tavaly A csoportba jutott, idén pedig bent maradó U18-as válogatott sikerei kapcsán. Itt az ideje, hogy bemutassuk a személyzetet. Mezszám szerinti sorrendben halad új sorozatunk, a felnőtt vb-keret után az aucklandi sikerből kimaradó ifjúsági A csoportos lányokkal folytatjuk.

ml_121220_011

Mikor kezdtél el jégkorongozni és miért?

? 2002-ben a Budapest Starsban lettem igazolt hokijátékos. Ez úgy történt, hogy amikor kicsi voltam, sokat jártunk közönségkorcsolyázni a szüleimmel. Mivel a Jégpalotában voltunk, kíváncsi voltam, hogy mi történik a másik oldalon. Átmentem a centerpályára, és láttam, hogy jégkorongoznak, akkor döntöttem el, hogy én is szeretném űzni ezt a sportot. Igaz, a nővérem kezdte el előbb, de utána én is követtem őt 2002 novemberében.

A családban, rokonságban van rajtad kívül jégkorongozó?

? A faterom, Nagy László György kissrác korában jégkorongozott, mint a bátyám, Nagy Krisztián, továbbá a nővérem, Nagy Szandra.

Játszottál-e a csatáron kívül másik poszton?

? Imádok centert játszani, de megfordultam már minden poszton. Szó szerint, még kapus is voltam, edzésen próbáltam ki néhány éve.

Hogyan tudod összeegyeztetni a jégkorongot a tanulással?

? Elég nehezen, van úgy, hogy háttérbe szorítom a tanulást a jégkorongozás miatt, mert vannak céljaim, de a célok elérése nem mindig úgy sikerül, mint ahogy szeretném.

Miért a 8-as mezszámot választottad a válogatottban?

? Ezt nem választás alapján kaptam, ez a mezszám maradt szabadon számomra.

2007-ben Németországba költöztél a családoddal. Mennyi idő alatt sikerült beilleszkedned a helyi jégkorongcsapatba?

? Egyedüli lányként és nem beszélve a német nyelvet, a minimális angolnyelv-tudásommal nem volt egyszerű. Mindezt már mindenki tudja, egy lánynak egy fiúcsapatban többszörösen nehéz beilleszkedni, igazán meg kell küzdenünk, hogy befogadjanak és csapattársként kezeljenek.

Gömöri Csaba szövetségi kapitány Nagy Orsolyáról

Orsit jó pár évvel ezelőtt még az U18-as csapat szervezésekor láttam hokizni a Dragó Skorpiókban. Nekem már akkor tetszett a korcsolyatudása, és nagyot lőtt, erre is emlékszem. Aztán eltűnt kicsit, hallottam, hogy Németországban hokizik, később azt is, hogy abbahagyta. Tavaly év vége felé Medgyes Laci hívta fel a figyelmemet, hogy Orsi újra játszik kint, a fiúk közt. Több sem kellett, hazahívtuk a válogatott keretbe. Nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy az első sorba Szaszáékkal játsszon. Erős fizikumú és jó játékos, de kiderült, hogy taktikailag még sokat kell fejlődnie, viszont így is beverekedte magát az utazó keretbe. A vb-n, amikor jégre került, mindig küzdött és hasznos tagja volt a csapatnak. Amúgy azt gondolom, sokkal érettebb a koránál, nagyon komolyan gondolkozik. Úgy gondolom, a következő A csoportos vb-n nagy meglepetést okozhat minden ellenfélnek, természetesen számítunk rá. A felnőtt csapatban is helye lehet hamarosan, ehhez persze továbbra is ugyanígy kell dolgoznia, mint az utóbbi időben.

Az A csoportos világbajnokság előtt is voltál már válogatott. Milyen érzés volt visszatérni a magyar nemzeti csapathoz?

? Mielőtt kiköltöztem volna, nem voltam még válogatott. 2010-ben újból otthon tartózkodtam Magyarországon, és ekkor voltam egy kis ideig a magyar női válogatott tagja. Természetesen nagyon jó volt újra a társak között lenni.

? 2011-ben szüneteltetted a jégkorongot. Miért és mennyi ideig nem játszottál?

? 8 hónapra hagytam abba, mert nem volt felszerelésem és így nem tudtam pályára lépni. De az biztos, hogy az alatt a 8 hónap alatt nagyon hiányzott a jégkorong.

Németországban nem játszol női csapatban?

? Sajnos a felnőtt női csapat felbomlott, előtte viszont a lánycsapatban és a felnőtt női csapattal is játszottam, akikkel Zürichben is jártam.

Mik a céljaid, meddig szeretnél jégkorongozni?

? A határ a csillagos ég. Nagyon szeretek jégkorongozni, és tudom, hogy nagyon nehéz lenne abbahagyni azt, amit szeretek.

Kedvenc csapat, kedvenc játékos?

? Detroit Red Wings és Steve Yzerman. Továbbá az itteni első edzőm, aki tulajdonképpen megadta a lehetőséget, hogy a fiúcsapatában játszhassak és kiköltözzek Németországba, név szerint Elias Vorlicek, aki most a Sankt Pölten-i Okanagan Hockey Academy vezetője.

U16NO

A sorozat korábbi részei:
#1 ? Németh Anikó
#2 ? Németh Bernadett
#3 ? Dettrich Szilvia
#4 ? Somogyi Vivien
#5 ? Köles Kata
#7 ? Ungár Rebeka
#8 ? Jókai Szilágyi Kinga
#9 ? Medgyes Dorottya
#10 ? Horváth Tifani
#11 ? Gasparics Fanni
#12 ? Kiss Andrea
#13 ? Molnár Mónika
#14 ? Kiss-Simon Franciska
#15 ? Dabasi Réka
#16 ? Tóth Enikő
#17 ? Brgles Nóra
#18 ? Huszák Alexandra
#20 ? Gegesy Boglárka
#21 ? Pintér Lili
#22 ? Szlaby Gyöngyi
#23 ? Trencsényi Kitti
#24 ? Jókai Szilágyi Zsófia

#6 ? Pál Vanda

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum