#4 Somogyi Vivien

   

Sorozatunkban bemutatjuk a magyar női jégkorong-válogatott tagjait. Somogyi Vivien a magyar nemzeti csapat támadója, 1995. április 12-én született, jelenleg a MAC és a Marilyn HC játékosa.

A magyar jégkorong zászlóshajója ezekben az években a női jégkorong-válogatott, jelentette ki Ocskay Gábor a tavaly A csoportba jutott, idén pedig bent maradó U18-as válogatott sikerei kapcsán. Itt az ideje, hogy bemutassuk a személyzetet. Mezszám szerinti sorrendben halad új sorozatunk.

ml_121220_020

Somogyi Vivien 2012-ben az A csoportba jutást eredményező ifjúsági vb-n nem volt kerettag, de az azt megelőző selejtezőn részt vett. Az A csoportos U18-as világbajnokságon aztán már ott volt, nem szerzett pontot, viszont Aucklandben a felnőtt világbajnokságon az olaszokkal játszott mindent eldöntő mérkőzésen az első góljával nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy a divízió 1-be feljutott a csapat.

Mikor kezdtél el jégkorongozni és miért?

? 2003 novemberében kezdtem a Pólus Centerben. Az iskolával jártunk oda korcsolyázni, és Keszthelyi Miklós edző ott figyelt fel rám. Érdeklődött, hogy nincs-e kedvem elkezdeni versenyszerűen is korcsolyázni, továbbá most indul jégkorongos képzés, ahová jelentkezhetnék. Onnantól kezdve lejártam az edzésekre, és egyre jobban megtetszett a sport.

A családban, rokonságban van rajtad kívül jégkorongozó?

? Nincs, de majd lesz. A családból az öcsém is elkezdett jégkorongozni még anno, de az ő korosztálya megszűnt, ezért nem folytatta.

Játszottál-e a csatáron kívül másik poszton?

? Igen, játszottam, de csak néha-néha, amikor épp odatettek az edzők.

Hogyan tudod összeegyeztetni a jégkorongot a tanulással?

? Az biztos, hogy nem könnyen, de szerencsére az iskolatársaim és a tanáraim sok mindenben segítenek, hogy ne maradjak le. Általában reggel a buszon és edzés után este, vagy éjjel szoktam tanulni.

A világbajnokságon az olaszok elleni mindent eldöntő találkozón te lőtted az első gólunkat, ráadásul a 25. másodpercben. Miként emlékszel erre vissza?

? Ez számomra az eddigi legnagyobb élmény. Nem csak azért, mert egy fontos meccsen történt, hanem azért is, mert először vettem részt a felnőtt válogatottal világbajnokságon, és olyan lányokkal lehettem egy sorban, akikkel szeretek is játszani. A gól utáni örömkiáltásra mindig emlékezni fogok, én is és a sortársaim is nagyon örültünk. És persze rendkívül boldog voltam, mert egy góllal kezdeni a 18. életévemet, az meghatározza a továbbiakat is.

Gömöri Csaba szövetségi kapitány Somogyi Vivienről: 

Vivi az idei év meglepetésembere. Nagyon hosszú és küzdelmes út vezetett oda, hogy mára az U18-as és a felnőtt válogatott egyik oszlopos tagja, akitől gólokat várunk el. Talán a legtöbbször ő került ki keretszűkítéskor az utolsó pillanatban a válogatottból, de nem adta föl, és rádobott egy lapáttal. Keményen megküzdött, így mára minden értelemben felnőtt. Megérkezett a válogatottba. Társai is egyre jobban elismerik, ez nagy önbizalmat ad neki. Még mindig forrófejű és sokszor kerül ezért konfliktushelyzetbe, akár az edzőjével is, de azt hiszem, egyre nyugodtabbá válik a következő években, és ettől idővel igazi profi mentalitású hokis válik belőle.

Gondoltál-e már a légióséletre?

? Igen, gondoltam és reménykedek, hogy egyszer külföldön is kipróbálhatom, mit tudok. Most érettségi után Bécsben szeretném folytatni, ha itthon már nem játszhatok fiúcsapatban.

Mivel 1995-ben születtél, a következő U18-as világbajnokságon már nem szerepelhetsz. Milyen élmény volt a bennmaradást kiharcolni?

? Páratlan élmény volt a részesének lenni és Kanada ellen is pályára korcsolyázni. Nem volt egyszerű feladatunk a jégkorong elitországai ellen, de az biztos, hogy ott az U18-as válogatott tényleg egy csapatként, családként küzdött a bennmaradásért. Mindenki beleadott apait, anyait és buzdítottuk egymást. Nekem hangom alig maradt utána.

Miért a 4-es mezszámot választottad a válogatottban?

? Anno a Marilynben játszott Gyüre Borbála, és az ő meze volt a válogatottban a 4-es számú. Felnézek Borira, mint játékosra, és mint emberre is, és az ő számát szerettem volna megkapni.

Mik a céljaid, meddig szeretnél jégkorongozni?

? Célom, hogy a válogatottban maradjak, társaimmal továbbra is feljebb és feljebb jussunk, és kiharcoljuk a minket megillető helyünket a sportban. Azt nem tudom, meddig szeretnék még jégkorongozni, de nem tervezgetem abbahagyni, csinálom, amíg lehetőségem van rá.

Kedvenc csapat, kedvenc játékos?

? Mindig is jobban szerettem a sportot játszani, mint nézni, így nem sokszor ültem le megnézni egy meccset. Kedvenc csapatom vagy játékosom nincs, megbecsülöm és felnézek az összes olyan játékosra, aki tisztán, becsületesen, alázatosan, okosan és eredményesen játszik, csapattól függetlenül.

4SV

A sorozat korábbi részei:
#1 ? Németh Anikó
#2 ? Németh Bernadett
#3 ? Dettrich Szilvia

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum