#2 Németh Bernadett

   

Sorozatunk második részében teljessé válik az ikerpár bemutatása. Németh Bernadett, a magyar válogatott szörnybekkje következik, aki Anikóhoz hasonlóan 1996. szeptember 6-án született, és jelenleg a Pesterzsébeti HC, valamint a Vasas HC játékosa.

A magyar jégkorong zászlóshajója ezekben az években a női jégkorong-válogatott, jelentette ki Ocskay Gábor a tavaly A csoportba jutott, idén pedig bent maradó U18-as válogatott sikerei kapcsán. Itt az ideje, hogy bemutassuk a személyzetet. Mezszám szerinti sorrendben halad új sorozatunk.

ml_121220_003

Németh Bernadett remek védőmunkájával járult hozzá az U18-as válogatott A csoportba jutásához, ahol a németek elleni bennmaradást jelentő találkozó egyenlítő gólját szerezte. 2013-ban a felnőtt vb-n pontot nem szerzett, ám így is fontos szerepet játszott a divízió 1-be feljutott csapatban.

Mikor kezdtél el jégkorongozni és miért?

? 2003-ban kezdtem el, Anikóhoz hasonlóan. Igazából először csak korizni akartunk, amikor egy edző, Gágyor Péter bácsi odajött hozzánk, hogy nem szeretnénk-e hokizni, és a következő edzésen már lenn is voltunk.

A családban, rokonságban van rajtatok kívül jégkorongozó?

? Anikón meg rajtam kívül senki sem hokizik.

Játszottál-e a védőn kívül másik poszton?

? Nem nagyon játszottam a védőn kívül mást eddig, 9 éve hátvád vagyok, egyszer-kétszer próbáltak csatárként játszatni, de nem az erősségem.

Hogyan tudod összeegyeztetni a jégkorongot a tanulással?

? Nehezen, de össze tudjuk egyeztetni a két dolgot.

Gömöri Csaba szövetségi kapitány Németh Bernadettről

Berni kitartásával igazi példakép lehet a fiatal hokisok számára. A szezonban több hónapon át sérült térddel játszott, ami nem törte meg a lelkesedését, és a játékminőségén sem rontott. A jégkorongot nagyon komolyan veszi, de egy kis csínytevés mindig belefér nála, jégen és szárazon is. A mai hokiban azt mondják, minden csapatban kell egy úgynevezett “szörnyhátvéd”, aki blokkol, erős fizikailag, jól szűri meg a kapu előtt a gólszerzési lehetőséget. Mindemellett jól indít és borzasztó erejű lövései vannak. Berni ilyen. Igazi szörnybekk, ami egy nagy elismerés.

Németország ellen te szerezted az egyenlítő gólunkat Finnországban, ami nagyon fontos lépés volt a bennmaradás felé. Miként emlékszel vissza erre?

? Remek érzés, hogy az egyenlítő gólom segítette hozzá a csapatot a bent maradáshoz, hiszen enélkül nem tudtuk volna kihúzni a meccset hosszabbításig, ahol aztán felülkerekedtünk a németeken. Ez egy fontos mérföldkő az életemben, és egy olyan emlék, amit szívesen mesélek bárkinek. (Az emlékezetes gól 1:13-nál látható az alábbi videón.)

Milyen érzés úgy védekezni, hogy tudod, ha esetleg hibázol, a testvéred ott van mögötted?

? Kicsit megnyugtató érzés, hogy ő áll mögöttem, mert ha valamit hibázok esetleg, ő kihúz a bajból. De igyekszem és azon dolgozom, hogy ez fordítva is igaz legyen.

2NB2

Kettőtök közül melyikőtök az idősebb?

? Én vagyok az idősebb, körülbelül 3-5 perccel.

Gondoltál-e már a légióséletre?

? Gondoltunk rá, mivel ha már majd nem játszhatunk fiúkkal, az egyetlen megoldás ez lenne. Jó lenne együtt játszani a testvéremmel, de nem biztos hogy sikerül egy csapatba kerülni.

? Mit kell tudnunk a női bodicsekről?

? A női hokiban nem lehet ütközni, csak odaszorítani a palánkhoz, vagy elsodorni, de olyat nem lehet, hogy izomból leütközöd, mert azért kiállítanak.

Miért a 2-es mezszámot választottad?

? Azért kettes a számom, mert amikor megkaptam az első mezem, az kettes volt, és azóta mindig ezt választom. Úgy velem, még egy jó darabig marad ez a szám.

Mik a céljaid, meddig szeretnél jégkorongozni?

? Külföldön szeretnék játszani, amíg csak lehet.

Kedvenc csapat, kedvenc játékos?

? Philadelphia Flyers és James Van Riemsdyk.

2NB3

A sorozat korábbi részei:
#1 ? Németh Anikó

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum