Bremerhavenben juthat ki az olimpiára a női válogatott

 

Pat Cortina csapata a februári OST mellett még kétszer utazik Németországba a következő szezonban.

A Magyar Jégkorong Szövetség honlapján megjelent a női válogatott tervezett programja a 2024/25-ös szezonra. Mint a hírből kiderül, augusztus végén és novemberben is németországi tornán vesz részt nemzeti együttesünk: előbb Füssenben, aztán Landshutban méri össze erejét a házigazda mellett Szlovákiával és Franciaországgal. Decemberben Dániába utaznak a lányok, ahol a skandinávok mellett Japánnal és Franciaországgal gyakorolnak.

Mint az továbbá kiderült, “az olimpiai selejtezőre már január 29-én elkezdődik a gyakorlás, míg a kvalifikációs tornát február 6. és 9. között a németországi Bremerhavenben rendezik. A csoportokat a világranglistás helyezés alapján osztotta be az IIHF, így a magyarok a németekkel, az osztrákokkal és egy, a selejtezőből érkező csapattal, vélhetően a szlovákokkal találkoznak majd. A 2026-os olaszországi ötkarikás játékokra a csoport első helyezettje jut ki, de elképzelhető, hogy a három csoport legjobb másodikja is kvalifikációt szerez, ha az orosz válogatott nemzetközi felfüggesztése továbbra is érvényben marad.”

Az olimpiai selejtezőtorna után még nagyobb feladat vár lányainkra: április 9. és 20. között Ceské Budejovice ad otthont az A csoportos világbajnokságnak, ahol válogatottunk Németországgal, Svédországgal, Japánnal és a velünk együtt feljutott Norvégiával méri össze erejét azért, hogy elkerülje a kiesést érő utolsó előtti és utolsó helyet.

hunger_nemetha

fotó: Barry McCluskey/MJSZ

Cimkék: , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS