#3 Dettrich Szilvia

   

Sorozatunkban bemutatjuk a magyar női jégkorong-válogatott tagjait. Dettrich Szilvia a magyar nemzeti csapat támadója, 1991. január 7-én született, jelenleg a Marilyn HC játékosa.

A magyar jégkorong zászlóshajója ezekben az években a női jégkorong-válogatott, jelentette ki Ocskay Gábor a tavaly A csoportba jutott, idén pedig bent maradó U18-as válogatottsikerei kapcsán. Itt az ideje, hogy bemutassuk a személyzetet. Mezszám szerinti sorrendben halad új sorozatunk.

3Dsz2

Dettrich Szilvia (3) és Brgles Nóra (17)

Dettrich Szilvia 2008 óta tagja a magyar női felnőtt jégkorong-válogatottnak, az aucklandi világbajnokságon védőmunkája mellett egy góllal járult hozzá a válogatott feljutásához, ami az első címeres mezben lőtt gólja.

Mikor kezdtél el jégkorongozni és miért?

? A Jégpalota közelében lakom, így amikor megépült, először az iskola által szervezett korcsolyaoktatásokra jártam oda. Később a barátaimmal nagyon sokszor mentünk közönségkorcsolyázásra, ahol megismerkedtem Pinkó Vikivel, aki akkor még a Marilyn játékosa volt. Általa kerültem én is ehhez a csapathoz 2005 őszén.

A családban, rokonságban van rajtad kívül jégkorongozó?

? Versenyszerűen rajtam kívül nem űzi senki a jégkorongot, hobbiból viszont apukám is szívesen ragad ütőt, valamint a közelmúltban az unokaöcsém és apukája elkezdtek amatőr edzésekre járni, azóta pedig mondhatni, hogy a sportág megszállottjai lettek.

Játszottál-e a csatáron kívül másik poszton?

? Mindig is csatár voltam, és nem is szeretnék más lenni. Szórakozásból kipróbálnám a kapuskodást, de nem hiszem, hogy a kapuban ragadnék.

Gyöngyösre jársz főiskolára. Hogyan tudod összeegyeztetni a jégkorongot a tanulással?

? Szerencsére nem sok olyan esetre emlékszem, amikor az iskola akadályozott volna az edzésben, vagy fordítva. Az, hogy Gyöngyösre járok, nem sok pluszt jelent fáradságban. Busszal körülbelül egy óra alatt ott vagyok, sok budapesti főiskolához, egyetemhez is ennyi idő alatt jutnék el Káposztásmegyerről.

Gömöri Csaba szövetségi kapitány Dettrich SzilviárólSzilvi egy csupaszív és akarat játekos. Ahogy mondani szokták, a zongoracipelő. Az ilyen típusú hokisokra nagy szükség van. Ő mindig szeretne pályán lenni, és ha a jégen van, akkor a maximumra tör. Iszonyú keményen küzd és mindig bizonyítja, hogy helye van a válogatottban. Az egyik legtöbbet korcsolyázó játékos, aki piócaként tud az ellenfél játekosaira tapadni. Nagyon kellemetlen ellene játszani. Amiben erősödnie kellene, az a lövései és a helyzetkihasználása. Nagyon tisztelem, hogy a főiskola és a munka mellett ilyen elszántsággal űzi ezt a sportot.

A világbajnokságon Szlovénia ellen Te lőtted a harmadik gólunkat. Miként emlékszel erre vissza?

? A szlovénok elleni gólom volt az első találatom a válogatottban, így nagyon jó emlék marad, ráadásul a 3-as a kedvenc számom.

Gondoltál-e már a légióséletre?

? Megfordult már a fejemben. Ha már külföldön játszanék, akkor biztosan Finnországba mennék, a nővérem is ott él, de egyelőre maradok itthon.

Miért a 3-as mezszámot választottad a válogatottban?

? Mint már említettem, a 3-as a kedvenc számom, de az első vb-men még 9-esben játszottam, csak azután örököltem meg a 3-ast.

Mik a céljaid, meddig szeretnél jégkorongozni?

? Amíg élvezem, tehát szerintem még sokáig.

Kedvenc csapat, kedvenc játékos?

? Kedvenc csapatom a finn válogatott és a Chicago Blackhawks, kedvenc játékosom pedig egyértelműen Németh Bernadett.

3Dsz

A sorozat korábbi részei:
#1 ? Németh Anikó
#2 ? Németh Bernadett

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum