#7 Ungár Rebeka

   

Sorozatunk hatodik részében bemutatunk egy szerény és alázatos jégkorongozót, aki egyik ellenfelét kórházba küldte. Ungár Rebeka, a magyar válogatott támadója következik, aki az MTK és a Vasas HC játékosa.

A magyar jégkorong zászlóshajója ezekben az években a női jégkorong-válogatott, jelentette ki Ocskay Gábor a tavaly A csoportba jutott, idén pedig bent maradó U18-as válogatott sikerei kapcsán. Itt az ideje, hogy bemutassuk a személyzetet. Mezszám szerinti sorrendben halad új sorozatunk, a felnőtt vb-kerettel kezdünk.

ml_121220_012

Ungár Rebeka 2012-ben egy Kazahsztán elleni gólpasszal segítette az U18-as válogatottat a selejtezőben, majd pedig jégre lépett az U18-as válogatott A csoportba jutásakor Norvégiában és rá egy évre az elitben is, Finnországban. 2013-ban a felnőtt vb-n Ausztrália ellen gólpasszt adott, akkor meg is választották a mérkőzés legjobbjának a később divízió 1-be feljutott csapatban.

Mikor kezdtél el jégkorongozni és miért?

? Nagyjából 10 éve, 2003-ban kezdtem jégkorongozni a Ferencváros csapatában. Korcsolyázni a családdal mindig is jártunk a Műjégpályára, de a jégkorongot a fiatalabbik bátyám kezdte el először. A Műjégen szívesen várták a lányokat is, ezért anyukám engem is beküldött a többi kicsivel csúszkálni a hokisoknak elkerített részen, aztán ott ragadtam. Kaptam felszereléseket és lejártam edzésekre, később a Kisstadionba, és azóta is nagyon szeretem ezt a sportot.

A családban, rokonságban van rajtad kívül jégkorongozó?

? Miután elkezdtem hokizni, néhány évvel később az öcsém is jött velem edzésekre, de aztán 5-6 év után sajnos befejezte. A bátyám bíráskodott egy ideig, miután abbahagyta játékosként a hokit, de most azzal is szünetel a tanulmányai miatt, jelenleg egyetemista.

Hogyan tudod összeegyeztetni a jégkorongot a tanulással?

? Egyelőre nem jelent nagy problémát, az iskolában teljes mértékben tolerálják a sok hiányzást és mindig kapok időt a pótlásra. A szüleim is csak addig engedik a sportolást, amíg a tanulással nincs gond.

Gondoltál-e már a légióséletre?

? Igen, persze, és mindenképpen szeretnék kimenni valahová a közeljövőben. Persze ez sok mindentől függ, és még csak elképzeléseim vannak ezzel kapcsolatban.

Miért a 7-es mezszámot választottad a válogatottban?

? A 7-es számot kaptam a válogatottól, nagyon örültem neki, bár nem vagyok babonás.

Az aucklandi vébén téged választottak a magyar csapat legjobbjának az Ausztrália ellen elvesztett meccs után, amikor gólpasszt is adtál.

? Természetesen odaadtam volna a díjat egy győzelemért, és csak a feljutás után tudtam igazán örülni a díjnak, hiszen a csapat sikere a legfontosabb. El voltunk keseredve a meccs végén, mivel akkor még nem tudtuk, hogy a vereség végül nem befolyásolja a sikerünket. Így utólag az ausztrálok ellen elvesztett 3 pont sem fáj annyira, én is végre boldog lehetek, hogy kaptam ilyen díjat. Utána összeszedtük magunkat, a maradék 3 meccset megnyertük, és azt hiszem, az a pofon pont jókor érkezett.

Gömöri Csaba szövetségi kapitány Ungár Rebekáról

Az egyik legszerényebb és legalázatosabb játékos. Több klubban is játszott a pályafutása alatt, és azt gondolom, mindenhol bizonyított. Az U18-as válogatottban,  Asiagóban már megmutatta, hogy mennyire ügyes, de aztán a tromsői vb-n a csapat egyik legjobbja lett. Az idei évet úgy kellett kezdenie, hogy a nyáron egy műtéten esett át, így szinte teljesen kihagyta a nyári alapozást. Ez sokáig meglátszott a játékán. Talán ezért volt, hogy az A csoportos vébén is kevesebbet játszott. A felnőtt világbajnokságra már utolérte magát, és kitűnően játszott több sorban is.

Idén egyetlen női bajnoki meccsen léptél jégre, a bajnoki elődöntőben 28-0-ra vertétek a Vasassal az Angelst. Két gólt lőttél, két gólpasszt adtál, továbbá kaptál egy végleges kiállítást. Mi történt?

? A klubcsapatomban fiúkkal játszom együtt, mint a többi lány is a csapatból, megszoktuk a kemény játékot. Fizikailag erősebbek vagyunk azoknál a lányoknál, akik hobbiból hokiznak. Így amikor a palánk mellett a korongot szerettem volna elvinni, éppen csak hozzáértem ellenfelemhez, ő már feküdt. Az ütközés nem lendületből történt, sőt nem is nevezhetjük ütközésnek. 2 perces kis büntetést kaptam szabálytalan testjátékért, majd végleges kiállítást, mivel az Angels-játékos nem kelt föl a jégről. A meccs után derült ki, hogy mivel kihívták a mentőket, eltiltást is kaptam, amit a női bajnokság meccsein kellett letöltenem. Sajnos addig a fiúkkal sem játszhattam, amíg le nem töltöttem a büntetést, és ez nem jött jókor a vb előtti felkészülési időben. Ennek ellenére még szerencsém is volt, hiszen ha nem kétmeccses a női bajnokság döntője, egészen a jövő szezon első női meccséig nem játszhattam volna sehol. A lánynak ? aki egyébként 20 évvel idősebb nálam ? végül semmi baja nem történt, másnap épségben ment haza a kórházból.

Mik a céljaid, meddig szeretnél jégkorongozni?

? Idén januárban bent maradtunk az A csoportban az U18-as csapattal, ez a célunk jövőre is. A felnőtt válogatottal egy osztállyal feljebb kerültünk, ahol méltóképpen szeretnénk helyt állni, és remélem, ezekhez én is hozzá tudok majd járulni. Szeretnék minél tovább jégkorongozni és megmutatni minél több kislánynak ezen sportág örömeit, szépségeit a sikerekkel, a sport iránti lelkesedéssel és szeretettel.

Kedvenc csapat, kedvenc játékos?

? Nem tudnék kiemelni egy kedvenc játékost és csapatot sem, hiszen nagyon sok fantasztikus jégkorongozó és csapat van, akiktől rengeteget lehet tanulni, miközben példát lehet venni róluk kitartásban, játéktudásban és mindenben, ami a hokihoz kell.

7UR

A sorozat korábbi részei:
#1 ? Németh Anikó
#2 ? Németh Bernadett
#3 ? Dettrich Szilvia
#4 ? Somogyi Vivien
#5 ? Köles Kata

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum