#21 Pintér Lili

   

Sorozatunk tizenkilencedik részében egy házigazdákra specializálódott támadót mutatunk be. Pintér Lili, a magyar válogatott 1996.  november 7-én született játékosa következik, aki a MAC és a Marilyn HC csatára.

A magyar jégkorong zászlóshajója ezekben az években a női jégkorong-válogatott, jelentette ki Ocskay Gábor a tavaly A csoportba jutott, idén pedig bent maradó U18-as válogatott sikerei kapcsán. Itt az ideje, hogy bemutassuk a személyzetet. Mezszám szerinti sorrendben halad új sorozatunk, a felnőtt vb-kerettel kezdünk.

ml_121220_016

Pintér Lili  az U18-as válogatott asiagói selejtezőjén egy gólt lőtt és két gólpasszt adott, az A csoportba jutáshoz pedig két góllal és egy feljutást érő gólpasszal járult hozzá Tromsőben. 2013-ban a finnországi A vb-n is részt vett, míg a felnőtt vb-n Új-Zéland ellen talált be a divízió 1-be feljutott csapatban.

Mikor kezdtél el jégkorongozni és miért?

? Hivatalosan 2004. április 4-én kezdtem el jégkorongozni, tehát kb. 8 éves koromban. Előtte az óvodai csoportommal jártunk korioktatásra a Pólus Center jégpályájára. Hét évesen, amikor elkezdtem az iskolát, a húgom továbbra is járt. Egyszer az oktató, Keszthelyi Miklós, aki az UTE utánpótlás-csapatába toborozta a tehetségesebbeket, osztogatott jégkorongedzésre invitáló lapokat. A húgom kapott egy ilyen lapot, de Keszthelyi Miklós hozzátette: “a nővéredet is hozd”.

A családban, rokonságban van rajtad kívül jégkorongozó?

? Egyelőre Hanna húgom és én jégkorongozunk. De a kisebbik húgomnak még megjöhet a kedve hozzá, ugyanis imád korizni.

Játszottál-e a csatáron kívül másik poszton?

? 6-7 évig hátvéd voltam az újpesti fiúknál, de amikor egyesületet váltottam és a MAC-hoz igazoltam, az itteni edző úgy döntött, csatárt farag belőlem, és később a válogatottban is csatárként számítottak rám.

Hogyan tudod összeegyeztetni a jégkorongot a tanulással?

? Az iskola és a sport ilyen szinten teljesen kitölti az életemet. Keményen kell dolgoznom minden nap, hiszen elég sokat hiányzunk a sportesemények miatt. És ez egyre nehezebb lesz, ugyanis az egyetem miatt két emelt óraszámmal járó fakultációt kell felvegyek, de jövőre valószínűleg még nehezebb lesz.

21PL

Gondoltál-e már a légióséletre?

? Természetesen felmerült már a lehetőség. Ezt is szeretném összekötni a tanulással, ugyanis külföldre szeretnék egyetemre menni, és remélem, utána ott is folytathatom az életemet.

Aucklandben a házigazdák ellen Te lőtted az ötödik gólunkat. Miként emlékszel vissza a találatra?

? A góllövést még gyakorolnom kell. Aucklandben mindenkire nagy nyomás helyeződött, miután megkaptuk ezt a bizonyos második esélyt. Boldog voltam, hogy én is hozzátehettem egy gólt a közös teljesítményünkhöz ezen a kemény meccsen.

Barcelonában a spanyolok elleni meccs legjobb játékosa lettél, egy gólt lőttél és két gólpasszt adtál. Milyen érzés volt megkapni a díjat?

? Barcelona hatalmas élmény volt. Ez volt talán a második alkalom, hogy a női válogatottban játszhattam, mindenesetre más csapat fogadott, így gyors váltáson mentem keresztül. Habár nem jutottunk fel, nagyon jól szerepeltünk. A különdíjak esetében is igazából mindig a csapatnak örülök. De itthon nagyon büszkék voltak rám.

Tromsőben a norvégok elleni feljutásról döntő összecsapáson Kiss Andrea győztes góljánál adtál gólpasszt. Három tornán is a házigazdák ellen szereztél pontot, ez a te specialitásod?

? Nem tudom, a gólok kapcsán általában csak az érzelmek maradnak meg bennem. Esküszöm, hogy Tromsőben már nem is emlékszem a gólra, csak az utána következő ünneplésre. Természetesen nem szándékosan jelölöm ki a gólommal sújtandó csapatokat, de ez tényleg egy vicces véletlen.

Gömöri Csaba szövetségi kapitány Pintér Liliről

Lilit először még nagyon gyerekként egy kaposvári edzőtáborban láttam játszani. Utána került be a válogatottba és az Orangeways-tornán már nagyon ügyesen játszott. Asiagóban nagyon fontos szerepe volt a sikerekben és Tromsőben fantasztikus gólokat is lőtt. A tavalyi évben nagyot fejlődött a játéka és a fizikuma is. Nagyon akar a pályán. Sokszor túlzottan is és ez a visszájára fordul. A társait is sokszor akarja serkenteni, buzdítani, de ez néha már túlzott. Mivel nagyon fiatal, még rengeteget fog fejlődni, és ha higgadtabb lesz a pályán, akkor gólerősebb és még hasznosabb lesz a játéka.

Mivel 1996-ban születtél, a 2014-es U18-as női világbajnokságon még jégre léphetsz. Sikerülhet másodjára is a bennmaradás?

? A jövő évi U18-as vb nekem is meglepetés. Sok jó játékost “vesztettünk” el ebből a csapatból, így még több erőfeszítésre lesz szükség a tavalyi eredmény megismétléséhez. Biztos vagyok benne, hogy az újonnan kijutók is mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. Bízom benne, hogy bennmaradunk!

Miért a 21-es mezszámot választottad?

? A választás elsősorban a korlátozások eredménye, az egyik vb-n ugyanis csak 1 és 25 közötti számokat lehetett választani. Mára már “összeszoktunk”, remélem, hogy még több gólt lövök majd benne és még több győzelem utáni himnusz alatt viselhetem. De a 21-es most már tényleg az enyém, szóval nem változtatnám meg akkor sem, ha lehetőség lenne rá.

Mik a céljaid, meddig szeretnél jégkorongozni?

? Fő célom pillanatnyilag, hogy egy külföldi egyetemi csapatban játszhassak és ott tanulhassak. Az elkövetkezendő két évemben ezt szeretném megvalósítani. Mivel a női jégkoronggal nem lehet pénzt keresni, nem tehetem fel rá az életemet. De pillanatnyilag úgy érzem, ha nem is versenyszerűen, de végig fogja kísérni a jövőmet. Kinek ne esne jól egy munka és család melletti kikapcsolódó, felfrissítő hokiedzés.

Kedvenc csapat, kedvenc játékos?

? A magyar férfi válogatotton kívül pillanatnyilag nincs kedvencem. Tavaly a Bostonnak szurkoltam az NHL-ben, és Tim Thomas volt a kedvencem. Ugyan ő kapus, de hihetetlenül csodálom az energiáját és amilyen teljesítményt nyújtott.

21PL3

A sorozat korábbi részei:
#1 ? Németh Anikó
#2 ? Németh Bernadett
#3 ? Dettrich Szilvia
#4 ? Somogyi Vivien
#5 ? Köles Kata
#7 ? Ungár Rebeka
#8 ? Jókai Szilágyi Kinga
#9 ? Medgyes Dorottya
#10 ? Horváth Tifani
#11 ? Gasparics Fanni
#12 ? Kiss Andrea
#13 ? Molnár Mónika
#14 ? Kiss-Simon Franciska
#15 ? Dabasi Réka
#16 ? Tóth Enikő
#17 ? Brgles Nóra
#18 ? Huszák Alexandra
#20 ? Gegesy Boglárka

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum