#12 Kiss Andrea

   

Sorozatunk tizenegyedik részében egy vagány és két feljutást érő gólt is szerző jégkorongozót mutatunk be. Kiss Andrea, a magyar válogatott 1996. december 4-én született támadója következik, aki a MAC és a Marilyn HC játékosa.

A magyar jégkorong zászlóshajója ezekben az években a női jégkorong-válogatott, jelentette ki Ocskay Gábor a tavaly A csoportba jutott, idén pedig bent maradó U18-as válogatott sikerei kapcsán. Itt az ideje, hogy bemutassuk a személyzetet. Mezszám szerinti sorrendben halad új sorozatunk, a felnőtt vb-kerettel kezdünk.

ml_121220_015

Kiss Andrea 2012-ben jégre lépett az U18-as válogatott asiagói selejtezőjén, ahol egy gólt lőtt és három gólpasszt adott, az A csoportba jutáshoz pedig négy góllal ? köztük a feljutást érővel ? és két gólpasszal járult hozzá. 2013-ban a finnországi A vb-n is részt vett, míg a felnőtt vb-n két gólt ? az olaszok elleni másodikat ? és két asszisztot jegyzett a divízió 1-be feljutott csapatban.

Mikor kezdtél el jégkorongozni és miért?

? 8 éves koromban az osztálytársam, Sarcia Nicola hívott, hogy nézzem meg az edzésüket. Nagyon megtetszett, kipróbáltam és ott ragadtam.

A családban, rokonságban van rajtad kívül jégkorongozó?

? Unokabátyám, Pesti Zoltán 1980 és 2001 között játszott, többnyire Fehérváron, de ez már régen volt, nem ez befolyásolta sportágválasztásomban. A szüleim viszont most szerették meg a hokit, mióta én játszom.

Játszottál-e a csatáron kívül másik poszton?

? 3 éve vagyok csatár, mióta a MAC-ban játszom. Azelőtt Újpesten hátvéd voltam. Ezt a tudásomat sokszor kamatoztatom, amikor hátvédként küldenek jégre.

Hogyan tudod összeegyeztetni a jégkorongot a tanulással?

? Az évek folyamán egyre több az edzés, és egyre nehezebb a tanulás. A szoros időbeosztás miatt a szüleim segítsége nélkül nem boldogulnék. Szerencsére a tanáraim is jó szándékkal állnak hozzám.

Gömöri Csaba szövetségi kapitány Kiss Andreáról

Bandita külsőleg egy törékeny kis hölgy, azonban az ellenfelek a pályán egy igazi agilis hokist látnak és tapasztalnak személyében. Annak idején hátvédként játszott a válogatottban kitűnően, mára viszont inkább csatárként erősíti a csapatot. A válogatott összes sikerében részt vállalt, számomra a legmeggyőzőbb a tromsői vb-n, illetve az idei felnőtt világbajnokságon volt a játéka. Elég megnézni a döntőben szerzett gólját, ahol már mindenki a büntetőre gondolt volna, de ő felpattant és a felső sarokba lőtte a korongot, meggyőződésem, hogy ezzel gyakorlatilag “kivégezte” az olasz csapatot. Amúgy minden helyzetben vidám és a társaság középpontja. Igazi szavahihető ember, ez abból is egyértelműen kiderül, hogy tényleg levágatta a haját, nem tréfált.

Gondoltál-e már a légióséletre?

? Egyelőre úgy érzem, itthon elég lehetőséget kapunk, de ha volna rá lehetőségem, szívesen játszanék külföldön.

Az aucklandi vébé előtt vállsérülést szenvedtél, műteni kellett volna, de inkább összedrótoztak a világbajokságra. Sikerült százszázalékos állapotba kerülnöd a vb-re, illetve jelenleg milyen állapotban van a vállad?

? A sérüléstől nem sok idő telt el a vébéig, így ott voltak fájdalmaim, de remélem, ez nem látszott a játékomon. Egyelőre nem műtik meg, próbálom erősíteni, hogy ne is kerüljön sor a vállműtétre.

? Aucklandben az olaszok elleni mindent eldöntő mérkőzésen te lőtted a második, azaz győztes gólunkat, megalkuvást nem tűrve gáncsolás után továbbkorcsolyáztál. Megválasztottak a mérkőzés legjobb játékosának is. Miként emlékszel vissza erre?

? Ez a meccs döntő fontosságú volt, abban a pillanatban úgy éreztem, hogy mindent el kell követnem, hogy belőjem a gólt. Ezen a meccsen mindenki beleadott mindent, így meglepődtem és örültem nagyon, hogy én lettem a legjobb játékos.

? Úgy tűnik, a feljutást érő gólokra specializálódtál, ugyanis a tromsői csodánál is a győztes gólt jegyezted és akkor is megválasztottak a legjobbnak. Melyik volt a két győztes találatod közül a nagyobb örömet hozó?

? Minden gólnak nagyon örülök, de persze az utolsó mindig a legkedvesebb.

Miért a 12-es mezszámot választottad?

? Nekem szerencsét hoz a 12-es mezszám, decemberben születtem, ezért választottam.

Mik a céljaid, meddig szeretnél jégkorongozni?

? Ha rajtam múlik, addig hokizok, amíg van rá lehetőségem, de utána is valami sporttal kapcsolatos dologgal szeretnék foglalkozni.

Kedvenc csapat, kedvenc játékos?

? Kedvenc klubom a Boston Bruins, kedvenc játékosom Sofron István.

12KA

A sorozat korábbi részei:

#1 ? Németh Anikó
#2 ? Németh Bernadett
#3 ? Dettrich Szilvia
#4 ? Somogyi Vivien
#5 ? Köles Kata
#7 ? Ungár Rebeka
#8 ? Jókai Szilágyi Kinga
#9 ? Medgyes Dorottya
#10 ? Horváth Tifani
#11 ? Gasparics Fanni

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum