#6 Pál Vanda

 

Sorozatunk huszonharmadik részében a csapat egyetlen vidéki jégkorongozóját mutatjuk be. Pál Vanda, a magyar U18-as válogatott 1997. május 18-án született játékosa következik, aki az MTK-Győri ETO és a Vasas HC védője.

A magyar jégkorong zászlóshajója ezekben az években a női jégkorong-válogatott, jelentette ki Ocskay Gábor a tavaly A csoportba jutott, idén pedig bent maradó U18-as válogatott sikerei kapcsán. Itt az ideje, hogy bemutassuk a személyzetet. Mezszám szerinti sorrendben halad új sorozatunk, a felnőtt vb-keret után az aucklandi sikerből kimaradó ifjúsági A csoportos lányokkal folytatjuk.

ml_121220_008

Mikor kezdtél el jégkorongozni és miért?

? Nyolc éve, második osztályos koromban az ETO-ban. Először csak ki akartam próbálni a korcsolyázást, ezért korioktatásra vittek a szüleim, de ott egyszer megláttam a hokisokat. Abban a pillanatban döntöttem el, én márpedig ki szeretném próbálni ezt a sportot. A szüleimnek ez az ötlet eleinte nem tetszett, mert nem gondolták, hogy a jégkorong lányoknak is való, de aztán addig-addig mondtam nekik, hogy hokizni akarok, amíg el nem vittek egy edzésre. Azóta jégkorongozom.

A családban, rokonságban van rajtad kívül jégkorongozó?

? Nincsen jégkorongozó családtagom, talán ezért is találták szüleim egy kicsit furcsának, hogy épp hokizni szeretnék.

- Játszottál-e a védőn kívül másik poszton?

? Igen, játszottam, de nekem mindig a védő vált be a legjobban. Volt rá alkalom az idei szezon során is, hogy csatárként küldött be a jégre az edzőm, de én mindig is jobban szerettem védő poszton játszani.

Hogyan tudod összeegyeztetni a jégkorongot a tanulással?

? Össze lehet, de nehéz. Mindig útközben tanulok és késő este, de meg lehet oldani. Számomra nehéz, hiszen a válogatottban én vagyok az egyetlen, aki vidéken él, ezért nagyon sokat kell utaznom. Szerencsére az iskolám is tolerálja azt, hogy sokat hiányzok. Nagyon sokszor történt, hogy éjfél után 1 vagy 2 órakor értem haza, és még aznap iskolába kellett mennem. Úgy gondolom, hogy ez a legnehezebb része az egésznek, de szerencsére jól tanulok.

Gondoltál-e már a légióséletre?

? Igen, szerintem ez minden játékos egyik nagy álma. A jövő szezonban lehetőségem nyílik erre, hiszen egy évet cserediákként az Egyesült Államokban, Ohio államban tölthetek. Ezzel egyik régi álmom teljesült.

Mivel 1997-ben születtél, a 2014-es U18-as női világbajnokságon még jégre léphetsz. Sikerülhet másodjára is a bennmaradás?

? Én mindenképpen bízom a bennmaradásban, mert ugyan igaz, hogy alapjátékosaink estek ki a csapatból idén, de úgy gondolom, hogy meg tudjuk oldani másodszor is ezt a feladatot.

Gömöri Csaba szövetségi kapitány Pál Vandáról

Vanda győri nevelés. Az idei esztendőre nagyon sokat fejlődött. Fizikálisan és játék minden elemében. Az U18-as vb-n nagyon hasznosan játszott. A felnőtt csapatba még nem tudta beverekedni magát, de ami késik, nem múlik. Ősztől cserediákként külföldön fog tanulni és jégkorongozni. Az idei A csoportos vb-n már meghatározó hátvédként jön számításba. 1997-es születésű, ezért még bőven van ideje felnőni a feladatokhoz, és sokáig a válogatott oszlopos tagja lehet. Szorgalma és alázatos munkája miatt sokra viszi meg a jégkorongban.

A finnországi U18-as világbajnokság volt az első torna, ahol válogatott mezben jégre léphettél. Milyen érzés volt ilyen rangos tornán debütálni?

? Nagyon jó érzés volt címeres mezt húzni magamra. Ez egy óriási álom beteljesülését jelentette. Minden álmom az volt, hogy válogatott mezben játszhassak egyszer egy világbajnokságon. Óriási érzés volt az, amikor megnyertük a németek elleni mérkőzést, mindenki a jégre ment és együtt sírtunk. A himnusz éneklése közben értettem meg azt, hogy milyen is az, ha valaki igazán büszke a hazájára és a csapatára.

Az egyik Lengyelország elleni felkészülési mérkőzés során megsérültél, emiatt a felnőtt világbajnokságra sem utazhattál. Azóta rendbe jött a sérülésed?

? Az a sérülés nem akkor következett be, mert sajnos hónapok óta tartott a derékfájásom. A legnagyobb fájdalom jött ki azon a meccsen. Sajnos még nem jött rendbe teljesen a sérülésem, a derekam azóta is fáj. Járok egy nagyon jó gyógytornászhoz, csontkovácshoz és orvoshoz is. Az orvosom megtiltotta, hogy komoly edzésen vegyek részt, bár már nagyon hiányzik a mozgás, minél hamarabb szeretnék felépülni.

? Miért a 6-os mezszámot választottad a válogatottban?

? Ezt nem választottam, hanem ezt kaptam, de szeretem.

Mik a céljaid, meddig szeretnél jégkorongozni?

? Szeretnék továbbra is a válogatottban játszani. Addig szeretnék jégkorongozni, ameddig azt lehetőségeim engedik. Nem mostanában tervezem abbahagyni.

Kedvenc csapat, kedvenc játékos?

? Kedvenc csapatom természetesen a válogatott. Kedvenc játékosom nincs, csak példaképeim. Nem tudnék egy embert kiemelni azok közül, akikről úgy gondolom, hogy egyszerre nagyszerű emberek és játékosok is.

6PV

A sorozat korábbi részei:
#1 ? Németh Anikó
#2 ? Németh Bernadett
#3 ? Dettrich Szilvia
#4 ? Somogyi Vivien
#5 ? Köles Kata
#7 ? Ungár Rebeka
#8 ? Jókai Szilágyi Kinga
#9 ? Medgyes Dorottya
#10 ? Horváth Tifani
#11 ? Gasparics Fanni
#12 ? Kiss Andrea
#13 ? Molnár Mónika
#14 ? Kiss-Simon Franciska
#15 ? Dabasi Réka
#16 ? Tóth Enikő
#17 ? Brgles Nóra
#18 ? Huszák Alexandra
#20 ? Gegesy Boglárka
#21 ? Pintér Lili
#22 ? Szlaby Gyöngyi
#23 ? Trencsényi Kitti
#24 ? Jókai Szilágyi Zsófia

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum