A mentális felkészülés az egyik legfontosabb

 

Továbbra is olimpiai bajnok edzi Trencsényi Kittit és csapatát.

“Egy nagyon fontos hétvégén vagyunk túl a lányokkal – kezdte a beszámolóját a Kanadában jégkorongozó női válogatott hokis, Trencsényi Kitti. – Egy vereség és egy győzelem után a 6. helyen állunk a Canada West-ranglistán a karácsonyi szünet előtt, ami a mostani álláspont szerint azt jelenti, hogy benne leszünk a rájátszásban, habár addig még sok minden történhet. A csapatomhoz hét új játékos érkezett ebben a szezonban, két kapus, három csatár és két védő, köztük én is. Ugyanakkor új vezetőedzőnk is van idén Danielle Goyette helyett, Kelly Bechard, aki 2002-ben aranyérmet nyert a Salt Lake City-i olimpián, tehát továbbra is egy olimpiai bajnok tart nekünk edzést.

Nagyon erős és nagyon jó játékosokból áll a csapatunk idén, de sajnos az elején nem úgy mentek a dolgok, ahogy menniük kellett volna. A szezon első pár meccsén majdnem mindig más sorok voltak, más hátvédpárok, a kapusokat cserélgették, de úgy érzem, hogy mostanra összeszokott a csapatunk és mindenki elhiszi, hogy akár bajnokok is lehetünk, ha mentálisan összeszedjük magunkat.

trencsenyi2

Ó, a mentális felkészülés… Sajnos otthon, Magyarországon még nem sokat fektetünk ilyen dolgokba, pedig úgy hiszem, hogy ez az egyik legfontosabb tényezője a sportnak. Sok lány a csapatomból napi szinten gyakorolja a mentális edzést, én is elkezdtem már egy ideje és nagyon sokat segít. Idén nyáron az egyik álmom vált valóra, amikor aláírtam a szerződést a University of Calgary csapatával. Nem csak egy jó hokiprogram, de nagyon jó iskola is, mert mint azt a nyári interjúban is említettem, az egyetemi éveim után sajnos csak az iskolából fogok továbbjutni valamerre. A célom, hogy a jövőben fogorvos legyek.

A tanítási rendszer itt teljesen más, mint otthon. Ahhoz hogy fogorvos lehessek, el kell végeznem 2-4 évet egyetemet, megszerezni egy undergraduate degree-t és utána mehetek a fogorvosi suliba, ami további néhány év tanulást jelent. Őszinte leszek, nem egyszerű összeilleszteni a hokit a sulival, még akkor is, ha az edzéseink normális időpontokban vannak. Ebben a félévben csak 3 tantárgyat tanulok, biológiát, fizikát és statisztikát. Mindhárom elég nehéz tantárgy, főleg hogy laboratóriumi óráink is vannak. Sokszor azt sem tudom, hol kezdjem, sok szabadidőm nincs a hoki és az egyetem mellett, de ezt az életet választottam és élvezem.

trencsenyi1

Vizsgák előtt hosszú éjszakáim vannak az ezeroldalas könyveimmel, hogy behozzam a lemaradásokat, mert vannak hetek, amikor már csütörtökön elutazunk a csapattal a hétvégére a 8-9 órás utak miatt. Persze vannak helyek, ahová repülünk . Ugyanakkor még így is találok időt a konditeremre, ugyanis az elmúlt évben nagy szenvedélyem lett az edzés és az egészséges életmód. Legyen az futás, vagy súllyal való edzés, imádom minden percét. Kikapcsolódás a számomra és nagyon élvezem, hogyan lehet az emberi testet fejleszteni, legyen az alak, erő vagy gyorsaság. A jövőben szeretnék ilyen dolgokkal is foglalkozni hobbi- vagy akár munkaszerűen is.

Az időjárást még elviselem, habár még csak mutatóban volt itt a tél, errefelé a –15 fok melegebb időnek számít, azt mondják, majd lesznek –30-40 fokok is. Ugyanakkor a havat nagyon élvezem, és azt is, hogy minden utca végén van egy nyitott jégpálya, ahová bármikor felmehetünk játszani. Mert aki olyan, mint én, tudja, hogy jégből és hokiból sosem elég, akár egész nap is fent tudnék lenni a pályán egy koronggal és egy ütővel a kezemben.”

Női légiósaink a világban:

Kanada
Molnár Mónika védő 1995 Scanlon Creek Academy
Trencsényi Kitti védő 1992 University of Calgary
Nagy-Britannia
Rónai Alexandra támadó 1993 Guildford Lightining
Németország
Nagy Orsolya támadó 1996 Jungadler Mannheim
Puskás Eszter védő 1998 FASS Berlin
Oroszország
Gasparics Fanni támadó 1994 Fakel Korkino
Huszák Alexandra támadó 1995 Fakel Korkino
Kiss-Simon Franciska védő 1995 Fakel Korkino
Svájc
Jókai Szilágyi Kinga támadó 1997 SC Weinfelden
Jókai Szilágyi Zsófia támadó 1992 SC Weinfelden
Svédország
Brgles Nóra támadó 1991 Segeltorps IF
Szlovákia
Csiszer Sarolt védő 1992 Sarisanska Presov
Csiszér Tímea támadó 1989 Spisska Nová Ves
Farkas Nikolett támadó 1991 Spisska Nová Ves
Szigeti Ágnes kapus 1990 Spisska Nová Ves
Szlaby Gyöngyi védő 1988 Sarisanska Presov
Tóth Enikő védő 1996 Spisska Nová Ves
USA
Pál Vanda védő 1997 Wooster Oilers

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., csütörtök
NU16 09:30 HUNGER 0-4VÉGE
április 20., péntek
VB18 15:30 HUNAUT 0-4VÉGE
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk