A berlini O2 Arena hangulata

   

“Mivel huzamosabb ideig Berlinben tartózkodom, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálok egy kis képet festeni a berlini jégkorongéletről és a DEL-ről.” Cortez írta ezt nekünk, akinek segítettünk jó helyre jó áron belépőt szerezni, ő pedig írásával hálálja meg ezt. Közkinccsé tesszük beszámolóját.

“Úgy döntöttem, hogy már az Eisbaren Berlin?Hannover Scorpions mérkőzés előtt 2,5 órával megközelítem az Arénát, nehogy lemaradjak valamiről. Már maga a körítés sem volt mindennapi, otthoni szemnek óriási látvány. A mérkőzés előtt úgy 2 órával indultak az emberek az O2 Arena felé. Észrevehető volt, hogy szinte minden emberen feltűnt valamilyen, a csapat által kibocsátott szurkolói relikvia. A vérmesebb szurkolók igazi német stílusban öltöztek, két mez, több sál is feltűnt az öltözködésükön.

Az aréna előtt rengeteg felállított sörsátor, szponzorok által kiállított dolgok. Több felállított fanshop is feltűnt az aréna körül, viszont a hivatalos shopba elég szép sor kivárása után lehetett csak bejutni. Szerencsére nekem sikerült egy kis kerülővel hamar bent lennem, majd egy pár relikvia vásárlása után úgy döntöttem, hogy megnézem az arénarészt is, illetve megkeresem a helyemet, ami az aréna legfelső részén volt. Innen is tökéletes rálátás nyílt a pálya minden részére, illetve a szurkolókra is.

A mérkőzés kezdete előtt megtelt a lelátó, nem sok szabad helyet lehetett találni. A kezdő sípszó előtt nagyjából 15 perccel elkezdődött a mérkőzést felvezető hivatalos ceremónia. Kezdésnek a berlini Jens Baxmannt köszöntötték, aki 500. DEL-es mérkőzését játszotta, majd megérkezett két kabala jegesmedve is a jégre. Elsötétült az aréna, majd óriási tűzijáték vette kezdetét. Ez jégcsarnokban nem igazán megszokott, ezért is volt meglepő és látványos. Majd a pálya sarkánál, a rolbabejárónál egy óriási felfújható jegesmedve kezdte felvenni a formáját, ami játékosbejáróként szolgált, mellette görögtüzek nyújtottak impozáns látványt.

A meccs kezdetekor az NHL-ben megszokott módon a kezdősorok felsorakoztak a két kék vonalra, majd a hazai csapat bemutatása következett a szurkolók segítségével. A mérkőzés első harmadában inkább a hannoveri csapat akarata dominált, majd fokozatosan átvette az irányítást a hazai csapat, és a harmad vége előtt négy perccel meg is szerezték a vezetést. Abban a pillanatban, ahogy a korong az ellenfél kapujába került, szinte felrobbant a csarnok. 13 800 ember gólöröme hihetetlen átütőerővel hatott rám. Majd a harmad vége előtt nem sokkal, egy ártalmatlannak tűnő kapu mögötti kavarodás után Martin Hlinka estében a kapu mögül visszafordulva Robert Zepp lába között juttatta a kapuba a korongot.

A szünetben volt egy kis időm jobban körbenézni az arénában. Rengeteg büfé várja a szurkolókat mind a 4 szinten, és szinte sehol sem kellett várakozni, gyors kiszolgálás tapasztalható mindenhol. A dohányzóhelyet a 2. szinten alakították ki, az arénán kívüli erkélyen, illetve a lentebb helyet foglalóknak az aréna előtt. Az erkélyrész elég kicsinek bizonyult, mivel szűkösen álltak az emberek. Így hamar vissza is tértem a helyemre inkább.

A második harmad elején a berlini csapat szinte még az öltözőben érezhette magát, mert 30 másodperc elteltével, már a Hannover vezetett 2-1-re. Ez a harmad szinte csak a hannoveri csapatról szólt, mivel a Jegesmedvék inkább kontrákat vezettek, de kevés sikerrel, majd egy remekbe szabott kiugratás után, már kettővel vezetett a Hannover. Ekkor veszni látszott a medvék számára a mérkőzés. Két harmad után a kapura lövések számát tekintve 28-30 volt a Hannover javára, illetve az is furcsa volt egy magyar szurkoló számára, hogy meglehetősen kevés kiállítás volt eddig a mérkőzés alatt, mindössze 2-2 perc. Pedig aztán észrevehető volt egy-két keményebb ütközés palánknál, illetve akasztások is, de a bírók sípja néma maradt. Néha a hazai publikum erős nemtetszését is fejezte ki.

A harmadik harmad 9. percében aztán ismét felrobbant az aréna, 2-3-ra feljött a berlini csapat, és óriási hajrába kezdtek, aminek következtében ebben a harmadban 21-7-es kapura lövési mutatót produkáltak. Egy sajnálatos sérülés is történt, aminek következtében a berlini játékost hosszú percekig ápolták a pályán, majd megérkeztek a mentők is, de saját lábán hagyta el a pályát a játékos. A visszajátszásokat megnézve, eléggé vitatott eset volt, de a bírók nem ítéltek semmit, aminek a hazai közönség ismételten nem igazán tudott örülni.

Az utolsó percekre óriási nyomás nehezedett a hannoveri kapura, a hazai csapat még a kapusát lehozva próbálta döntetlenre hozni a mérkőzést, de egy eladott korong után, egy üres kapus góllal 2-4-re módosult az állás. A mérkőzés végén a szokásos legjobb 3 játékos választás következett, majd interjúk a játékosokkal. Az aréna meglehetősen gyorsan elnéptelenedett, illetve a parkolók is hamar kiürültek.

Röviden az első meccsről, illetve a német  jégkorongbajnokságról: a gyorsaság eléggé szembetűnő, illetve látszik, hogy rengeteg kanadai játszik a német bajnokságban is, és dominál az erőhoki, de rengeteg technikás játékos is feltűnik, egy-egy szép megoldást öröm nézni.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum