Remélem, újra ott lehetek a lányokkal a vb-n

 

Külföldön légióskodó lányaink beszámolója újabb helyszínnel bővül, a jégkorongot a tanulás miatt szüneteltető, ám újra aktív Rónai Alexandra jelentkezett Nagy-Britanniából.

“8 évesen kezdtem el jégkorongozni, először csak az iskolával jártunk a Pólus Centerbe korcsolyaoktatásra , és ahogy általában lányoknál lenni szokott, én is először a műkorcsolyával próbálkoztam. Egyszer lementem az öcsém, Rónai Milán edzésére, és az edző megkérdezte, hogy be akarok-e állni játszani. Később a botot sem lehetett kivenni a kezemből. Először a az Újpest női csapatához mentünk le egy edzésre, ők ajánlották a MAC-ot. Hátvédként kezdtem, majd 5 év után beraktak centernek, később pedig szélsőnek, amit nem bánok, örülök, hogy több poszton is tudok játszani.

ronaialexandra2

A válogatottba először 15 évesen hívtak be, de nem kerülhettem be, mert még túl fiatal voltam. A következő alkalom 2011-ben volt, 17 évesen az ausztráliai vb-n, nagyon jól szerepeltünk a csapattal, leírhatatlan élmény volt rögtön az első meccs után a magyar himnuszt hallgatni. A tornán hat gólt lőttem és három gólpasszt adtam.

ronaialexandra3

Két éve költöztünk ki a családdal együtt Angliába, Portsmouthba. Az iskolakezdés nehézkes volt, nem beszéltem annyira jól angolul. Ez a harmadik éven a college-ban, az első évben csak matematikát és angolt tanultam egy úgynevezett “ESOL course” keretein belül, ami segít azoknak fejleszteni az angol nyelvtudását, akiknek nem az anyanyelvük. Második éve tanulok sportot, sokat edzünk és az edzés mellett sok gyakorlat van, mint például hogyan tartsunk edzést, hogyan bánjunk a klienssel az edzőteremben, de a legnehezebb az anatómia, a vérkeringéstől kezdve az izmokig mindent ismerni és tudni kell. Tavaly volt belőle vizsgám, ami jól sikerült, 93%-os lett.

ronaialexandra1

Nem szeretem a változást, szóval a csapatváltás miatt kicsit ideges voltam. Végül a Guildford Lightninghoz igazoltam, egy kanadai edzőnk van, Chris Tilden. Az első szezonomban másodikok lettünk, az én gólommal jutottunk a döntőbe, nagyon örültem neki. Sajnos az előző szezont ugyan elkezdtem, a magyar válogatott olimpiai selejtezőjén is játszottam, de abba kellett hagynom a tanulás miatt. Nem volt időm játszani, de idén újrakezdtem és próbálok plusz edzéseket bele tenni a programba.

A college-ban van edzőterem, amit a sporttagozatosok ingyen használhatnak, szóval a tanulás után ott edzek. Sajnos az első meccseket ki kellett hagynom a jelenlegi szezonban, mert lebetegedtem. Nem tudom, ez az év milyen lesz, mivel a két lány, akivel egy sorban játszottam, kimentek Kanadába, ugyanoda, ahol Molnár Mónika játszik, szóval még majd össze kell szoknom az új sorommal.

ronaialexandra5

Nagyon remélem, hogy ez az év jól fog sikerülni, és újra ott lehetek a lányokkal a vb-n, mindent meg fogok tenni azért, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam egész évben.”

Női légiósaink a világban:

Kanada
Molnár Mónika védő 1995 Scanlon Creek Academy
Trencsényi Kitti védő 1992 University of Calgary
Nagy-Britannia
Rónai Alexandra támadó 1993 Guildford Lightining
Németország
Nagy Orsolya támadó 1996 Jungadler Mannheim
Oroszország
Gasparics Fanni támadó 1994 Fakel Korkino
Huszák Alexandra támadó 1995 Fakel Korkino
Kiss-Simon Franciska védő 1995 Fakel Korkino
Svédország
Brgles Nóra támadó 1991 Segeltorps IF
Szlovákia
Csiszer Sarolt védő 1992 Sarisanska Presov
Csiszér Tímea támadó 1989 Spisska Nová Ves
Farkas Nikolett támadó 1991 Spisska Nová Ves
Szlaby Gyöngyi védő 1988 Sarisanska Presov
Tóth Enikő védő 1996 Spisska Nová Ves
USA
Pál Vanda védő 1997 Loudonville High School

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 27., vasárnap
EL 14:05 MISDAB 8-3VÉGE
ICEHL 17:30 AVSBOL 0-1VÉGE
EL 18:30 DEBFHA 5-3VÉGE
november 28., hétfő
EL 17:30 BRABJA 1-2 HVÉGE
EL 17:30 GYEUTE 6-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 3-4VÉGE
november 29., kedd
NL 19:45 HCDBIE 
    • SPORT 2
december 1., csütörtök
EL 18:30 DABSCC 7-9VÉGE
EL 18:30 FHABRA 1-4VÉGE
december 2., péntek
EL 18:00 UTEBRA 
EL 18:30 DEBSCC 
EL 18:30 FTCFHA 
EL 18:30 MISGYE 
december 3., szombat
AL   DBFWRM 
AL   IKOFTC 
SHL 15:15 BIFFRÖ 
    • SPORT 2
AL 19:00 SPCLHL 
AL 20:00 SZGETO 
Partnerünk
Archívum