Hazautazom, hogy lássam a lányokat küzdeni

   

14-re emelkedett a külföldön jégkorongozó magyar női játékosok száma. A keleti nyitás után a tengerentúlról is kaptunk helyzetjelentést. A Kanadában játszó Molnár Mónika élménybeszámolója.

“Sajnos Trencsényi Kittivel már nem játszom egy csapatban, mert ő egyetemre jár Calgaryba, és az ottani csapatban jégkorongozik ? kezdte a beszámolót az ifjúsági A csoportos vb-t is megjárt válogatott játékos. ? Én ugyanakkor itt maradtam a Scanlon Creekben, hogy még egy sikeres szezon után jövőre menjek egyetemre. Idén én vagyok a csapatkapitány, pénteken pedig belőttem a szezonom első gólját, a győztes gólt egy 3-1-es meccsen. A bedobókör teteje és a kék vonal közül lőttem kapura pattintva, sikerült kilőnöm a rövid felső sarkot! Ez a győzelem vezetett az egész torna megnyeréséhez is, és a szezon első, de remélhetőleg nem utolsó aranyérméhez.

molnarmoni2

A lábam viszonylag rendben van a tavaszi sérülés után, még mindig kell fásliznom, és azóta a másik bokámat is sikerült beütnöm, de az enyhe fájdalmat és az instabilságot leszámítva nagyobb gondjaim nincsenek vele. A hétköznapjaim is nagyon elfoglaltak, minden nap korán reggel kondi és szárazedzés vár rám, délután kétórás jeges edzés, és amikor van egy kis szabadidőnk, akkor elmegyünk egyet futni, vagy lőpadozni. És persze csapatkapitányként sok teendőm van, úgyhogy nincs sok időm kikapcsolódni.

molnarmoni1

Emellett egy úgynevezett SAT-kurzusra is járok, minden nap van órám, ami az egyetemi felvételi SAT-tesztre készít fel. Ez a SAT egy igen összetett, hosszú és szellemileg nagyon megerőltető teszt, amit minden amerikai egyetemre felvételiző tanulónak meg kell írnia. A legalapvetőbb és legfontosabb készségekre összpontosít, mint az esszéírás, szövegértés, szókincs, nyelvtan és matek, de még anyanyelvi angoloknak is nehéz szinten, ráadásul mindezt igen rövid idő alatt kell teljesíteni. Már tavaly is elég jó pontot értem el, egy külföldihez képest főleg, hiszen számos kanadai és amerikai csapattársamnál több pontot szereztem. Úgy érzem, hogy azóta az angoltudásom is fejlődött, így még több pontot szerezhetek idén.

molnarmoni3

Reménykedtem benne, hogy a világbajnokság Magyarországon vagy Kanadában lesz, mert mindenképpen szeretném látni az U18-as lányokat játszani. Nagyon örülök, hogy otthon egy ilyen magas színvonalú eseményt rendezünk, és mindenképpen hazautazom majd, hogy láthassam a lányokat, ahogy idén is megküzdenek a bennmaradásért. Természetesen sajnálom, hogy már nem vehetek részt, mert kinőttem a korosztályt, de nekem is megvolt a lehetőségem bizonyítani, és idén remélem a fiatalabbak is bebizonyítják, hogy nincs feltétlen szükségük a Francira és a Szaszára ahhoz, hogy jól teljesítsenek.

Mindig elolvasom Kiss-Simon Franci beszámolóját, mert nagyon remélem, hogy nekik is úgy bejön az élet Oroszországban, mint nekem itt, Kanadában.”

Táblázatba foglaltuk a 14 magyar női légióst. Csiszér Tímea neve kevésbé ismert a női hokit követők számára. Nos ő Csíkszeredában és a román válogatott játszott, mielőtt szlovák csapathoz igazolt.

Női légiósaink a világban:

Kanada
Molnár Mónika védő 1995 Scanlon Creek Academy
Trencsényi Kitti védő 1992 University of Calgary
Nagy-Britannia
Rónai Alexandra támadó 1993 Guildford Lightining
Németország
Nagy Orsolya támadó 1996 Jungadler Mannheim
Oroszország
Gasparics Fanni támadó 1994 Fakel Korkino
Huszák Alexandra támadó 1995 Fakel Korkino
Kiss-Simon Franciska védő 1995 Fakel Korkino
Svédország
Brgles Nóra támadó 1991 Segeltorps IF
Szlovákia
Csiszer Sarolt védő 1992 Sarisanska Presov
Csiszér Tímea támadó 1989 Spisska Nová Ves
Farkas Nikolett támadó 1991 Spisska Nová Ves
Szlaby Gyöngyi védő 1988 Sarisanska Presov
Tóth Enikő védő 1996 Spisska Nová Ves
USA
Pál Vanda védő 1997 Loudonville High School

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum