eszelNeveket fel!

   

Mindenkit megillet a ?jus murmundis?, azaz a morgolódás joga.

Idézve Sándor Gyuri örökbecsű gondolatát anno a tanévnyitóval kapcsolatban: “Tisztelt Tanárok, Diákok? Irma néni!… Új tanév, új fagylaltmérgezés!” Ez ugrott be, amikor láttam, hogy erre a szezonra új köntösbe bújtak a játékosaink. Új szezon, (félig) új csapat, új mezek, új design. Azt mostanmánaztán igazán hagyjuk, hogy a régi szebb volt-é, avagy az új megjelenés viszi a pálmát, mert tudjuk, hogy ízlések és (vontcsövű) pofonok között nagy-nagy különbségek leledzenek. Maradjunk annyiban, hogy idecitálva  a régi latin mondást (persze magyarra ? mint világnyelvre ? ferdítve): szép az, ami érdek nélkül tetszik.

Most jön a dologgal kapcsolatos  I-es sz. morgolódás:

“Értem én, hogy gőzgép ? de mi hajccsa?” alapon tisztában vagyok vele, hogy egy jelentős összeggel támogató szponzornak vannak ? és természetesen lehetnek is! ? kérései, ezek vonatkozhatnak a mezen megjelenő reklám elhelyezésére is. Emiatt aztán nekem nem volt meglepetés, hogy az összes játékosunkat “Skodának” hívják. Kiterjedt, nagy família, tehetséges korongosokat adott már világszerte a különböző bajnokságokban szereplő csapatoknak! (Meg elég idős vagyok, sok mindent láttam már, pölö amikor a Lehelben mindenkit “Zanussi”-nak híttak?) Szóval azzal nincs is gond, hogy a játékosok nevei deréktájra csúsztak le. Azzal azonban igen, hogy amikor a mezek ? régi jó szokásukhoz híven ? nem a gravitációnak, hanem egyéb kényszerítő körülménynek és erőnek engedelmeskedve ? hátul begyűrődnek a nadrágba, akkor biza senki sem láthatja, hogy ki is szerepel abban a szerkóban.

Sokan vagyunk, akik  mezszámról, arcról, kesztyűről, de akár a mozgásáról felismerjük a játékosokat, de azok az új, netán “szűz” (és nem csak nőnemű hölgyleányversenyzőkre gondolok) szurkerek, akik be szeretnék azonosítani a kedvencüket, időnként egy megrablott sámán tekintetével lesik, hogy kiről is van szó. (Már majdnem azt írtam, hogy merengenek, mint anyós a veje f@szán, de hát ilyen csúnyaságot mégsem szabad 12-es karika nélkül megjelentetni?) Persze ez messze nem olyan fontos, mint prédának okáért a rendőrök azonosítója, csak interpretáltam egyes lelátói véleményeket mez- és névügyben.

Morgolódás II.

Már fentebb jeleztem, hogy nem szeretem a csúnya szavakat, de úgy látszik megint sikerült elmenni Újvárosba  a lóf@szért! (16-os karika!!!) Még jó, hogy nem helybe jött!!! Sajna nem láttam a mérkőzést még lányon sem (bocsánat onleány sem), mert roppant fontos elfoglaltságaim akadtak a Nyéki-tó napsütéses, kies partján. 1:48 volt hátra, amikor belerebegtettem a pilláimat  a monitorba, s szembesültem a szinte elképzelhetetlennel: úgy kap(t)unk ki, hogy gólt sem ütöttünk. Mivel esmeg nem óhajték szakmázni, csak csendesen elmorfondíroztam magamban: vajh? mikor törik már meg az évezredes “pentelei átok”??? (Mellékszál, de dicséret a DAB-nak a kommentátoros mérkőzésközvetítéséért! Almorgolódásos kérdés: a többi csapat nem tervezi a közeljövőben?)

Morgolódás III.

Láttam a mérkőzés(ek)hez  írt kommenteket és elolvastam a nézőszám(ok)hoz kapcsolódó hsz-eket. Esmeg az jutott eszembe, hogy milyen osti mizéria ez! Nem mindegy egy kívülállónak, hogy abban a csarnokban, ahol ő személyesen nem volt jelen, hányan nézték az adott mérkőzést? Engem teljesen hidegen hagy, hogy 123-an, 456-an, 789-en vagy 1234567890-en tornáztak a lelátón az adott pálya mellett. Tudom, hogy egy önző disznó vagyok, de számomra az a fontos, hogy én ott legyek a kedvenceim meccsén és nem az, hogy tőlem X kilométerre hányan vannak, így nem is foglalkozom vele. (Persze pötit szíven ütött, hogy “leminicsarnokozták” a Miskolci Jégcsarnok c. általunk oly? nagyra tartott és tényleg “ékszerdobozszerű” szentélyünket, aminek  mi úgy örülünk, mint cári koldus a rézkopejkásnak!)

Majd ha mindenhol lesz számlálós beléptetőrendszer, akkor igen jó közelítő pontossággal meg lehet adni a korrektnek tűnő nézőszámot, nem csak úgy, mint ahogy Soma Mamagésa (alias Spitzer Aranka) annak idején  faköbözőként csinálta: “per sácc?”

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum