budapestijetiSzemtől szembe, avagy konok ikonok!

 

Minap ? 2 vereséggel ezelőtt ? megtudtuk, hogy mi is a probléma a Ferencvárosi Torna Club jégkorongsportágat művelő csapatával, úgy en bloc, és személyesen egyenként, de különösképpen XY-nal? És még sorolhatnám.

 

A többség ? aznap éppen mind a 8-an ? megüzenték szemből (nem tévesztendő össze a szemtől szembe pozícióval, ami nyílt vagy nem olyan nyílt, de egyértelmű helyzetet teremt a helyzetben résztvevők között), hogy mi is az igazi, és egyetlen üdvözítő megoldás a Fradi eredményekben és helyezésben megmutatkozó, kétségkívül nem sok örömet okozó játékának javítására, az alábbiak szerint.

“Változást kér a nép, most adjatok neki!” Barack Obama elnök megnyalná mind a tíz ujját, bár 4 éve már nyert ezzel a szlogennel, de akkor is milyen tetszetős.

Kezdjük mindjárt a vezetőedzővel, aki azt sem tudja, mi a jégkorong ? vagy tudja, de rosszul. Esetleg jól tudja, de készakarva rosszat mond a srácoknak, hogy ezzel is mélyebbre ássa azt a gödröt, amibe ő maga fog beleesni ? ezzel is segítené a helyzet konszolidált rendezését. De ha nem esne bele, legalább ne támaszkodna szó nélkül a csarnok tartószerkezetének (rongálás!), hanem őrjöngve kellene az összes létező vezető- és vonalbíróval (no meg az ellenfél edzőjével, játékosaival, a sajtóval, a tv-vel, a rádióval, a porszívóval, a jégcsarnokkal, a rolbással, ráadásul pedig mindenkivel, aki nem akar ?változást?) összevesznie, vitatkoznia, sértegetnie, lealáznia, miegymás.

Igaz, hogy ezzel gyakorlatilag abba a remek helyzetbe hozná magát, hogy ép elméjű ember nem állna szóba vele, gyakorlatilag abba a helyzetbe kerülne, mint a lelkes tanácsadók, akiknek jelenléte megalapozza az összes létező hokicsapat szurkolóinak összefogását ? velünk szemben. Az, hogy nem olyan nagyon régen azzal támadtak edzőt, hogy csúnyán beszél a játékosokkal, az nem ellentmondás, mert kiabált, és az csúnya?

Meg különben is, igaz, hogy felépített a semmiből egy komplett utánpótlásklubot (akkor még arany világ volt itt, ha valaki elfelejtette volna Mohát és az ő csodatevő tűzszerszámát), mellesleg annyiszor volt válogatott, mint az egész csarnok együtt (na, annyiszor nem, de 150 alkalommal igen), és bizonyított már néhányszor, hogy a legutóbbi szezont említsük csak.

Szóval megvan a felelős, de ne felejtkezzünk el a társtettesekről sem, akik ezt a csapatot finanszírozzák és nem engem. (Na, ez döntő hiba!) Múltkor is milyen jól megmondtuk, hogy nem kell Kocka! Azután nem is kellett? Illetve? kellett, de nem úgy, vagy ilyesmi. Mi? Hogy a hátán viszi a csapatot évek óta, megalkuvás nélkül? De akkor is! ? és f******ó Újpest! Na, ettől már most jobban vagyunk!

Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a regimentje, meg az ikonjai! Pont, mint nekünk! Peches egy csapat vagyunk MI, meg ez a Kossuth! Ikonok nélküli, felkarú ór(i)ások, de mi aztán igazán, mert ez a Kossuth legalább kérhetett volna a Paskievich hercegtől, vagy leértékelve Konstantinápolyból (alias Bizánc). Ott kapott volna dögivel a resztliből, pont, mint MI! Elengedtük Szent János(i)t a Vasasba edzőnek, legyen nekik is karácsony, Szent Lászlót (Tete), aki pihenteti megfáradt tagjait, Szent Linust, aki távozott az ibolyán túlra. Na azután mit kapkodtunk helyette, egy tál Lencsét, meg cseh vitézt? Akiről meg azt hittük, ikon, az meg nem tudott túllépni a kapus bakikon?

Nyomják Krahácsot, meg a lelátó is üres! Dobos monnyon le! Meg mindenki, de pénztetet, aztat itten hagyni ám! Mondjuk, momentán nézőt MI sem tudunk behozni, de majd csak lesz valami rendelet, vagy törvény, hogy aki nem tud felmutatni egy éven belül legalább 20 mérkőzésjegyet, az az SZJA-t is megÁFÁzva fizeti! Lenne nagy tolongás! Rend kell itt, meg jó tanács! Az Kossuthnak is bejött, 50 év múlva!

Az lenne a jó világ! Edző edz, játékos játszik, szurkoló szurkol, Kossuth meg üzen, de csak Ő! Ikonok, meg jó magasan ? méltó helyükön ? a falon csillogjanak, azért ikonok, konok ikonok, így együtt.

Változást!? Az jó lenne, például el lehetne hordani a gerendát a szemünk elől, hogy ne zavarjon minket a szálkák keresésében. Szemtől szembe, ugyebár!

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum