Az előző szezon óriási tanulópénz volt

   

Az egyik legtehetségesebb magyar hátvédígéret, Hadobás Zétény értékelte röviden kiváló svédországi klubidényét és a felnőttválogatottban lejátszott négy miskolci edzőmeccset. A húszéves bekkel azóta újabb nagy dolog történt: felkerült az NHL draftlistájára.

Lehet azt mondani, hogy várakozáson felüli szezont produkáltál Svédországban, aminek a jutalma lett végül a friss västerasi szerződéshosszabbításod?

Én alapból így mentem ki Svédországba, hogy azt tudtam, hogy a J20-as csapathoz csatlakozom, de egyértelmű volt a célom: hogy szerződést kapjak, és hogy szerephez jussak már idén is a felnőttcsapatban. Örülök, hogy végül mindkettőt sikerült megvalósítani.

Mennyit segített ebben az ezt megelőző másfél DVTK-s szezon?

A DVTK-s évem és az egész előző szezon együtt egy óriási tanulópénz volt. Tokaji Viktor nagyon sokat foglalkozott velem külön is, neki rengeteget köszönhetek, és a kemény munka is kifizetődött.

Mekkora volt a váltás a hazai bajnokság után?

Azért nagy a különbség. Eleve a felnőttben már inkább taktika van, míg az U20-ban annyira nincsen, ott inkább az egyéni fejlesztésre mennek rá az edzők is, a játékosok is; hogy inkább egyénileg próbálják megnyerni a meccseket. Ebben, a taktikai aspektusban érzem a legnagyobb különbséget. Itt, a válogatottnál is Kevin nagyon komoly taktikát követel tőlünk, nyilván mindenki aszerint próbál játszani, szóval egy J20 és e között hatalmas a differencia.

Ha már válogatott: hogy érzed magad a felnőttkeretben, ráadásul egy A csoportos évben, s hogy látod a vb-esélyeidet?

Megtiszteltetés, hogy itt lehetek. A feladatom igazából csak annyi, hogy minden edzésen, minden meccsen a maximumot nyújtsam, ezt igyekszem megtenni, onnantól pedig már nem az én feladatom, hogy eldöntsem, ki utazik majd a vébére. De azt nyugodtan elmondhatom, hogy nagyon jól érzem magam itt a nagyválogatottnál, mindenki befogadó és segítőkész, abszolút semmi panaszom nem lehet.

Túl vagy négy edzőmeccsen, két alapjaiban különböző kerettel, ezeket hogyan láttad?

Igen, mint mondtad, a keretösszetétel teljesen más volt az ukrán és a japán meccseken. Ugye mindenki a klubszezonból érkezett ide, így most elsősorban próbáltuk újra átvenni azt, hogy itt mit is kell játszanunk. Szerintem a japánok elleni első meccsünk volt az eddigi legjobb együtt, de az összes felkészülési mérkőzésen próbáljuk a maximumot nyújtani. Kevin nagyon kemény edző, ahogy azt már mindenki más is elmondta, tényleg maximalista, igazából neki próbál most mindenki megfelelni.

Hadobás Zéténnyel még a szombati, miskolci meccs után beszélgettünk, azóta újabb nagy dolog történt vele: a neve ott van a kedd este kiadott NHL-draftlistán, méghozzá az európai játékosok 76. helyén. Hadobás ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta, az elmúlt másfél-két hónapban az NHL-es Buffalo Sabres és a profiliga központi játékosmegfigyelő szolgálata (NHL Central Scouting) töltetett ki vele kérdőíveket, és akkor jelezték neki, hogy felveszik a draftlistára. “Más nem történt azóta az ügyben. Akik hasonló helyzetben vannak, azokkal majd csak a szezon után beszélnek és újabb tesztek következhetnek. Ez nem jelenti azt, hogy draftolni is fognak, de jól esett, hogy eddig is eljutottam.” Legutóbb 3 éve Papp Kristóf személyében került fel magyar játékos a végleges draftlistára, őt a 125. helyre rangsorolták az Észak-Amerikában játszó fiatalok között. Előtte Horváth Bálint 2016-ban, Hári János pedig 2010-ben és 2012-ben volt fent a listán, végül nem draftolták őket – ezt magyarként változatlanul csak Gröschl Tamás (1999, 9/256, Edmonton), Szuper Levente (2000, 4/116, Calgary) és Vas János (2002, 2/32, Dallas Stars) mondhatja el magáról. Az idei játékosbörzét Nashville-ben tartják majd június 28-29-én.

hadobas

fotók: Nagy Gábor Sándor

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum