Magyarország–Kanada 0-4

   

A Prágába a vb-címvédés szándékával továbbutazó kanadai válogatott Binnington-shutouttal győzte le az MVM Dome 15 ezer nézője előtt elitbe visszajutott férfiválogatottunkat a mieink szezonzáróján.

A mérkőzés előtt ismét köszöntötték a válogatottól nemrégiben visszavonult Magosi, Kóger, Nagy Gergő, Szirányi, Pozsgai ötöst, valamint a férfiválogatotthoz hasonlóan az elitbe visszajutó női csapatunk tagjait. A bolzanói vb egyik legjobbja, Bálizs kezdett a mi kapunkban, a Stanley-győztes Binnington a kanadaiaknál.

Utóbbinak volt először dolga, Papp beemelt korongja lepte meg, az ismétlésnél Sebőké volt az első gólhelyzet. A második a vendégeké, pontosabban ez inkább egy parádés lövés volt: az NHL-bajnok bekk, Parayko érkezett meg a második hullámban, kapta, nézte, lőtte, Bálizs hozzáért, de nem lehetett védeni, a div. 1/A-ban nem egészen ilyen lövésekhez szoktunk (0-1). A negyedik sorunk hozta össze a következő helyzetet, Németh és Mihály, aztán Terbócs próbálkozott. Sebők jó beleérésénél Binnington volt a helyén, aztán Bedard is villantott egyet, Bálizs zárt. Nilsson kiállítását kivédekeztük, hat és féllel a vége előtt a harmadik Stanley Kupa-győztes, Byram kékvonalas bombáját hárította Bálizs. A harmad második felében ritka vendégek voltunk a támadóban, de a végét megnyomtuk, előbb Németh, majd Hári és Galló hoztak össze egy lehetőséget, Mihály ismétlése Binnington lepkésében állapodott meg. Hadobás és Stipsicz is rásuhintott egyet-egyet messzebbről, nem lehetett zavarba hozni a kanadai klassziskapust, aki a következő lövést úgy fogta, hogy egyből tette is ki. A harmad végét jelző dudaszónál indulhatott a plüsszápor.

HUN CAN Parayko

A második harmad elején McBain arcára pattant fel egy korong a saját ütőjéről, besétált az öltözőbe (később visszajött szerencsére). Bálizs pillanatai következtek, majd Binnington nyelt le egy Sárpátki-lövést. A 27. perc elején megduplázta előnyét a vb-címvédő, Bedard lőtte be középre, nyilván Nilsson ütőjéről csorgott Byram elé, akinek már nem volt nehéz dolga (0-2). A meccs feléhez közeledve Bedardék arcoltak kicsit Bálizsnál egy játékmegszakításnál, aztán Papp szaladt el a bal oldalon és jutott lövésig. A második “félidőre” Horváth Dominik váltotta Bálizs Bencét. A jég olyan volt, amilyen, Guhléék 2 az 1-énél mindenesetre Ortenszky védekezett jól. A 34. minutumban felhördült a közönség Galló és Papp létszámfölényes kontrájánál, utóbbi húzta túl. Négy és féllel a szünet előtt Cozens helyzeténél hagyta ott szépen a mamutot Horváth, Bedarddal szemben is védett egyet, majd Guhle lövését is fogta a botossal a chicagói 98-as varázspassza után. Három volt vissza, amikor Gallóra odaért Oleksiak, de Sárpátki visszaszerezte, ezt meg fölélőtte a KooKoo légiósa. Újabb Horváth-védések után egy kanadai sebességváltásnál Mangiapane keresztpasszát húzta be kötényben a teljesen üresen várakozó 1/1-es, Owen Power (0-3). A középső etap két Binnington védéssel (és 4:22-es lövési mutatóval) zárult: Kiss Roland távoliját kirúgta, Nemes tenyeresét a bárddal hárította.

HUN CAN Bedard Sofron

Nagy Horváth-védéssel indult a záró etap Mangiapane és Guenther összjátékánál, aztán Parayko bombája sem jött ki róla. Egykapuzásba kezdtek a kanadaiak, sorjáztak a hazai bravúrok. Öt és fél percet kellett várni az első magyar lehetőségre, akkor viszont Terbócs ugrott ki zicccerben, nem tudta átjuttatni Binningtonon. Garát hanyattesése után Cozens is megpróbálkozhatott eggyel, ezt meg Horváth védte a mamuttal. Visszább vettek a juharlevelesek,  Pappnak volt egy jó lövése az utolsó 10 percre fordulva. A végére aztán ismét rákapcsoltak, a vas két ízben még megmentett meg minket, de Papp kiemelt korongja után fórban Guenther beverte a végeredményt kialakító negyediket, ezt már az utolsó két percre beálló Farkas kapta a védései ellenére.

A  hivatalosan 14 925 kilátogató néző magyar gólt így végül nem láthatott, de hiányérzetünk aligha lehet, a Bedardék elleni budapesti 0-4 méltó megünneplése volt a bolzanói feljutásnak – joggal szólt az aréna állva tapsoló közönségétől a “Szép volt, fiúk!”.

HUN CAN Dome

fotók: Vörös Dávid/MJSZ

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT INFO
VB 16:20 USAKAZ INFO
VB 20:20 SUICAN INFO
VB 20:20 SVKLAT INFO
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum