Izgatottan várjuk a kihívást, építjük a csapatunkat

 

Ezt Majoross Gergely mondta a MAC Budapest Extraliga-csatlakozása kapcsán. A vezetőedző bízik benne, hogy versenyképesek lesznek.

“Örülünk annak, hogy mi jutottunk ehhez a lehetőséghez, próbálunk ezzel minél jobban élni. Bízom abban, hogy az együttműködés a szlovák és magyar jégkorongsport közt egyre szorosabb lesz, egyre több játékosra, edzőre, klubra lehet pozitív hatással” – fejtette ki véleményét a szakember a MAC hivatalos közösségi oldalán közzétett monológjában. Majoross Gergely úgy véli, a két magyar klub csatlakozása ahhoz hasonlítható, amikor az Fehérvár EBEL-es lett. A fejlemény lehetővé teszi, hogy több hokisunk méresse meg magát nagyobb kihívások között rendszeresen. A vezetőedző szavaival: “Arra, hogy magyar játékos ilyen mértékben szintet tudjon lépni, elég kevés példa van. Arra gondolok, hogy európai közép- vagy topligában magyar játékos légiósként tudjon működni. Azzal, hogy most a két csapatban szereplő durván harminc magyar ilyen szintre tud kerülni, megsokszorozzuk azok számát, akik magas szinten jégkorongoznak. Természetesen mindemellett fontos lenne az is, hogy Európa topligáiban minél több játékosunk legyen, gondolok itt Finnországra, Svédországra, a német első osztályra, esetleg az észak-amerikai vonalra vagy Svájcra. Azt hiszem, hogy azok a srácok, akik lehetőséget kapnak a bizonyításra Szlovákiában, ha kiugrót tudnak nyújtani, meg-megnyílnak ajtók előttük ezeken a helyeken is.”

A szakember személy szerint is örül, hogy Extraliga-vezetőedző lehet, elismerve, hogy ez nem valósulhatott volna meg a csatlakozás nélkül. Hozzáteszi: “Száz százalékig érthető reakció, ha az itthon maradó kluboknak ez fáj, de ma a DVTK és a MAC Budapest az, aki a leginkább készen áll egy újabb lépés megtételére, ezt az elmúlt három évben mindkét csapat bizonyította a három Erste Liga-döntővel.” De megjegyzi még: “Nyilván nem garantált, hogy pont ez a két klub lesz az, aki nagyon sokáig ott marad, hiszen van mindenféle nehézsége egy ilyen kalandnak.”

Majoross MAC 2016_17

Fotó: Mudra László (MAC)

Ami a MAC esélyeit illeti, azokról a következőképen fogalmazott: “Óriási és nagyon érdekes kihívás előtt állunk. Volt már ilyen, három évvel ezelőtt, amikor először indítottuk a profi csapatot, és amikor visszakerültem a MAC kötelékeibe. Azt hiszem, annak a kihívásnak meg tudtunk felelni. Nyilván most sem a nulláról kezdjük, van egy nagyon jó alapunk, egy jól működő szervezetünk, egy megfelelő infrastruktúra mögöttünk, három év tapasztalata és egy kiváló csapatunk. Ezekre támaszkodva merem mondani, hogy fogunk tudni itt is nagyot alakítani, fel fogunk tudni nőni a kihíváshoz. Megkezdünk egy újabb periódust. Hogy ez hány éves lesz, és mikor jön ilyen átütő siker, mint az előző hároméves periódus végén volt, nem tudom. De abban biztos vagyok, hogy versenyképesek vagyunk, hogy mindent meg fogunk tenni, és hogy nagy lelkesedéssel játszó csapatot fog látni mindenki, aki a MAC Budapestet megnézi.”

Végül így összegzett: “Izgatottan várjuk a kihívást, építjük a csapatunkat, meglévő játékosaink gőzerővel készülnek. Szerencsére még van időnk készülni és pihenni is.”

Mint azt már megírtuk, az Erste Ligából távozó címvédő első Extraliga-mérkőzésére szeptember 14-én kerül sor a Tüskecsarnokban, az ellenfél a jó ismerős Érsekújvár lesz. Négy nappal később, 18-án máris az egyik legerősebb ellenfél, a bajnok Besztercebánya érkezik Budapestre.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 6., kedd
EL 18:30 FTCGYE 2-3 HVÉGE
BL 19:00 LULJUK 
    • SPORT 2
december 7., szerda
U20 16:30 HUNJPN 3-4VÉGE
BL 17:30 MHKZUG 
    • SPORT 2
MK 18:40 BJADAB 4-3VÉGE
december 8., csütörtök
U20 17:00 HUNJPN 5-3VÉGE
MK 18:30 FTCUTE 2-2VÉGE
SHL 19:00 RBKVLH 
    • SPORT 2
december 9., péntek
EL 17:30 BRASCC 1-0ÉLŐ
EL 18:30 DABFTC INFO
EL 18:30 MISDEB INFO
EL 18:40 BJAUTE INFO
december 10., szombat
SHL 15:15 RBKSKE 
    • SPORT 2
AL 19:00 FTCSZG 
AL 21:00 ETODBF 
december 11., vasárnap
VB20 13:00 HUNDEN 
EL 17:30 SCCGYE 
ICEHL 17:30 AVSPUS 
EL 17:40 BJAMIS 
AL 18:00 WRMASP 
EL 18:00 UTEFTC 
EL 18:30 DEBDAB 
AL 20:00 LHLIKO 
december 12., hétfő
VB20 16:30 HUNKAZ 
Partnerünk
Archívum