Megszakad-e valamelyik pontszerzőszéria Káposztásmegyeren?

 

A BJAHC kilenc, a DVTK öt mérkőzés óta nem zárt pont nélkül, egymás ellen próbálhatják meg lezárni a másik sorozatát. A GYHK Brassóba látogat, az UTE a sereghajtó FEHA19 ellen rendezheti a sorait, míg a ligaelső Fradi a DAB-ot fogadja.

Magyarországi idő szerint 17:30-tól erdélyi rangadót rendeznek a Barcaságban: a hatodik Brassó a második helyre előreugró Gyergyót látja vendégül. A két együttes ugyanebben a leosztásban 11 napja már játszott egymással, akkor Blackwater góljával hiába vezetett a Corona, a címvédő Sylvestre és Bodó révén fordítani tudott, és 2-1-re behúzta a találkozót. A hazai pályán csupán 50%-kal teljesítő Corona kicsit lassított a gólszerzés terén, a legutóbbi három fellépésén mindössze ötször volt eredményes, Kóger például ez idő alatt pontot sem tudott jegyezni, míg Valchar és Cornet egyaránt -5-ös mutatót hozott össze. A GYHK már játszott mérkőzést a decemberi pauza óta, szerdán erős harmadik harmadának köszönhetően 4-1-re legyőzte a Csíkszeredát. Ramsus Rinne újra megtalálta formáját, mindkét erdélyi riválisa ellen 97% felett zárt nemrégiben. Szilassy Zoltán a Sportklub ellen ismét Szigetit tette a második sorba, míg Sárpátki két légióssal, Tamminennel és DiDiomete-tel ment a harmadikban. A felek idén kétszer találkoztak egymással, mindannyiszor vendéggyőzelem született: szeptember végén a Corona 4-3-ra nyert Gyergyószentmiklóson, míg a már említett mérkőzésen a GYHK diadalmaskodott 2-1-re.

18 órától a hármas sebességi fokozatból fékezés nélkül rükvercbe kapcsoló UTE az utolsó helyen szerénykedő FEHA19-et fogadja. Az újpestieknek látványosan nem megy a tabella alján elhelyezkedő csapatok ellen: a Magyar Kupában épphogy sikerült kiütni a DEAC-ot a nyolcaddöntőben, és bár ellenük pont 75%-os a mérleg a bajnokságban, a Dunaújváros decemberben két ízben is simán, 6-6 gólt ütve győzte le őket. Szerdán ráadásul gólt sem tudtak ütni a lilák, az akkor még sereghajtó Acélbikák 6-0-s zakót szabtak ki rájuk, erre az egy nappal korábbi kupaderbi, illetve a sérülések együttesen sem jelenthetnek mentséget egy vérmesebb célokat kergető együttesnél. A korábbi hiányzók java része ismét Markus Juurikkala vezetőedző rendelkezésére áll, csak az egész szezonra kieső Sam Coatta, valamint a Szabó Dániel–Kiss Dániel védőpáros szerepel a maródiak listáján. Érdekes módon a vezetőség a rutinos magyar bekkpár hiányában sem a védelmet igyekezett megerősíteni – az utánpótlásból Franyó, Balázsi, Peceric hivatott pótolni őket –, az elmúlt időszakban igazolt Ewaynk, Laakkonen kettős is a támadószekcióba érkezett. A DAB győzelmével az utolsó helyre csúszó, 20 pontjukkal sereghajtó fehérváriak majd’ három hete nem játszottak a bajnokságban, legutóbb még a junior vb-felkészülés előtt, december 3-án kaptak ki hazai pályán a DVTK Jegesmedvéktől. Anatoli Bogdanov csapatából négyen – Bajkó, Salamon, Dobos és Farkas László – ott voltak a budapesti divízió 1/A-s seregszemlén, Dobos 4, Farkas 3 ponttal zárt a bennmaradást végül az utolsó meccsén kiharcoló magyar csapat legjobbai között. A nemzetközi szünetet követően a kölcsönben átjátszó Seregély Mátét visszahívta az FTC, a 23 éves bekk négy meccs alatt 1+2-vel segítette a FEHA19-et. A két együttes idén eddig csak egyszer találkozott egymással, a szombathelyi matinén a farmegyüttes kapuslehozatal mellett egyenlített, majd túlórában Blasko akciójával 3-2-re meg is nyerte az összecsapást.

Fél hétkor már a harmadik hazai mérkőzést kezdi meg a héten a listavezető FTC-Telekom, a zöldek vendégei a nyolcadik helyre felkapaszkodó Dunaújvárosi Acélbikák lesznek. Fodor Szabolcs együttese kedden a hajrában ütött Nagy Gergő-góllal 5-4-re verte az ősi rivális UTE-t az MK-negyeddöntő odavágóján, egy nappal később viszont hiába vezetett a 60. perc kezdetén még 4-3-ra, a DVTK kiharcolta a hosszabbítást, majd a túlórában el is vitte a pluszpontot a Tüskecsarnokból. A Fradi egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is 5 ponttal vezet a második Gyergyó előtt, igaz, legutóbbi három bajnokiján összesen csak két pontot szerzett. A Jegesmedvék ellen Kocsis Botond, az Andersen ligás csapatból feljátszó 19 éves csatár első Erste-gólját szerezte, egy másik fiatal, Banga Nándor pedig gólpasszt osztott ki. Ám az FTC így is inkább légiósaira támaszkodik: a miskolciak ellen 12-en kaptak legalább negyedóra jégidőt, közülük csak ketten – az egy meccsre elmeszelt Boros Dániel, illetve Turbucz Martin – tanulták hazánkban a jégkorongot. A DAB felszálló ágban van a gyenge szezonrajtot követően, ott vannak a Magyar Kupa negyeddöntőjében, az erdélyi túrájukon megszorongatták a Brassót, legyőzték a GYHK-t, szerdán, hazai pályán pedig 6-0-ra kiütötték az UTE-t. Az újpestiek felett aratott diadal alapjait a mesterhármasig jutó Szalma Zsolt fektette le, aki hárommeccses gólszerző szériában van. Tóth Balázs is elkapta a fonalat a kapuban, a hétközi shutoutot megelőzően három 90% feletti teljesítményt hozott. A Fradi és a DAB idén csak gólzáporos mérkőzéseket játszott, október végén az Acélbikák 7-4-re nyertek az Eszperantó utcában, míg egy hónapja az FTC 7-3-ra fordított Újbudán.

18:40-kor Káposztásmegyeren is bedobják a pakkot, a roppant sűrű élmezőnyben (a 2. és a 6. között mindössze 5 pont a differencia) a BJAHC-hoz az üldöző DVTK látogat. Kangyal Balázs együttese két hetet pihenhetett legutóbbi mérkőzése óta, december 8-án a Fradit kapták el Pozsgai Tamás hosszabbításban ütött góljával. A BJAHC elképesztő formában van, legutóbb október végén maradt pont nélkül, ez azt jelenti, hogy kilencmeccses pontszerző széria áll a háta mögött. Házi pontkirályuk a 20 fellépésén 27 pontot összeszorgoskodó orosz Mozer, de Galoha, Schlekmann és Culigin is pont/meccs felett átlagol. Az idén már hat hálóőrt benevező DVTK Jegesmedvék szerdán nagy csatában hoztak el két pontot a Fradi otthonából, Páterka Bence kapuslehozatal mellett egyenlített, a ráadásban Mattyasovszky döntött. A DVTK is szorgosan termeli a pontokat, öt mérkőzés óta nem távozik üres kézzel, ezalatt 11 egységet pakolt fel a tabellára. Egy nagyon komoly veszteséget viszont el kell könyvelnie Steve Kasper együttesének. A miskolciak házi pontkirálya, a 20 találkozón 24 pontot termelő, a válogatottba is behívott Lövei Dávid a Boros-féle ütközés nyomán kéztörést szenvedett, műtét és hathetes kihagyás is elképzelhető, az ő pótlása nem lesz egyszerű feladat, még a csupán egy egységgel kevesebbet szerző, szintén pont/meccs felett járó Estevesnek sem. A felek idei összecsapásai mindkétszer 3-2-es vendégsikert hoztak: októberben közepén hosszabbítást követően a BJAHC, két héttel később a DVTK örülhetett.

BJAHC DVTK

Fotó: Várhegyi Erna / BJAHC

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum