Hivatalos: extraligás a DVTK és a MAC

   

A megállapodások megköttettek, a fejleményről sajtótájékoztatón számoltak be az érdekeltek Pozsonyban.

A következő idénytől két magyar csapattal, a DVTK Jegesmedvékkel és a MAC Budapesttel 12 résztvevősre bővül a Tipsport Liga, jelentették be az MTI híre szerint a szlovák bázisú liga és a Magyar Jégkorong Szövetség vezetői a szlovák fővárosban. A bajnokságban eddig kizárólag hazai csapatok vettek részt, így a bővítés újnak és rendhagyónak számít, jegyzi meg a Távirati Iroda. A projektről kötött megállapodás egyelőre egy évre szól, de a résztvevők hosszabb távú együttműködésre készülnek.

“Ma megtettük az első lépést, de továbbiakra is készülünk” ? mondta Richard Lintner, a liga igazgatója, aki szerint az, hogy két magyar csapat érkezik, több szempontból is jó hír. Főként mivel sikerült szorosabbra fűzni a Visegrád Kupa keretein belül jónak bizonyult együttműködést, és azért is, mert így javul a bajnokság presztízse, és nőhet iránta az érdeklődés.

“A magyar jégkorong az elmúlt két évtizedben óriásit fejlődött, jól mutatja ezt, hogy a korábban elérhetetlen, a világ élmezőnyéhez tartozó Szlovákia is partnerként kezel minket. A jelenlegi projektet arra szánjuk, hogy a megkezdett fejlődésnek újabb lökést adjon” ? mondta ugyanott Sipos Levente, az MJSZ főtitkára, hozzátéve, szeretnék kibővíteni a közös munkát, így bíznak benne, hogy a megállapodás, ami új lendületet adhat a két ország jégkorongos közösségének, még csak a kezdet.

miskolc-mac-extraliga

Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke megjegyezte, bízik benne, hogy sikerül hozzájárulniuk a liga színvonalának emeléséhez. Hozzátette: mindent megtesznek, hogy bejussanak a rájátszásba, a legjobb nyolc közé.

Richard Lintner újságírói kérdésre elmondta: elképzelhetőnek tartja, hogy a liga tovább bővüljön ? e tekintetben lengyel csapatok is szóba kerültek ?, ám ezzel a kérdéssel csak a következő idény kiértékelése után akarnak komolyabban foglalkozni.

Az Extraliga alapszakasza 55 fordulós lesz, emeli ki az MJSZ honlapja. A résztvevők: HK Nitra (Nyitra), HKM Zvolen (Zólyom), Dukla Trencin (Trencsén), HC ’05 iCLINIC B. Bystrica (Besztercebánya), HC Kosice (Kassa), HK Poprad (Poprád), MsHK DOXXbet Zilina (Zsolna), HC Nové Zámky (Érsekújvár), MHk 32 L. Mikulas (Liptószentmiklós), HC07 Detva (Gyetva), DVTK Jegesmedvék, MAC Budapest.

mismac-el

Fotó: Tóth Balázs

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum