Ilyen csapatmunkával bármi elérhető a jövőben

   

A női válogatott kapusa pozitívan tekint előre.

Németh Anikó, a magyar női jégkorong-válogatott hálóőre kapta a legjobb kapusnak járó díjat az asiagói divízió 1/B-s világbajnokságon. Ennek alkalmából beszélgettünk vele az elmúlt néhány évről és összevetettük, mit gondolt 2013-ban és mit gondol most.

Az asiagói vb legjobb kapusának választottak. Mivel emelkedtél ki a világbajnokság többi kapusa közül?

Nagyon meglepődtem, amikor az én nevemet mondták be a legjobb kapus posztra, mivel a statisztikában nem az első helyen álltam. Igazából nem nagyon figyeltem, hogy a többi kapus milyen játékerőt képvisel, de úgy éreztem mind a 4 meccsen, ahol játéklehetőséget kaptam, végig higgadt maradtam, a kapott gólok után nem estem össze, próbáltam minden meccsen tartani hátul a csapatot és segíteni őket mindenben. Ezen a vb-n úgy éreztem, hogy fejben teljesen ott voltam, talán ez vitt a legjobban előre.

Hogy érzed, mennyit fejlődött a válogatott a 2013-as aucklandi siker óta?

Szerintem nagyon sokat fejlődött a csapat, mind fizikálisan, mind mentálisan. Végre csapatként küzdöttünk, nem voltak egyénieskedések és széthúzások. Ez a magyar csapat most nagyon egyben volt!

nemethaniko4

Három éve azt mondtad, “addig itthon szeretnék játszani, amíg van lehetőség fiúkkal edzeni is, játszani is”. Ősztől valószínűleg már nem játszhattok az U16-os fiúk között. Mi lehet az alternatíva?

Jövőre szeretnék Svédországba menni. Egy svéd edző már érdeklődött, de még keresem a lehetőségeket a jövőre nézve.

Idén jégre léptél az U20-as és az U18-as fiúbajnokságban is. A női divízió 1/B-s szint melyik magyar bajnoki korosztálynak felel meg leginkább?

Egy női meccs nyilván nem olyan iramú, mint egy U18 vagy esetleg egy U20-as mérkőzés. Vannak különbségek, de ez persze függ a divíziótól is. Jövőre sokkal gyorsabb tempójú mérkőzésekre számítok.

A következő hónapokban érettségizel. Vannak már terveid a jövőddel kapcsolatban?

Mint ahogy említettem, szeretnék Svédországba menni. Jelentkeztem egyetemekre itthon, de halasztani szeretnék és minimum egy évet ki akarok próbálni külföldön.

A 2015-ös pekingi vb-n négy kisbüntetést is kaptál, idén viszont büntetésperc nélkül zártál. Sikerült fegyelmezettebbé válnod?

Nem nagyon szeretnék a büntetésekről beszélni. Idén nagyon figyeltem, hogy egyetlen kiállításom se legyen, mert ezzel csak a csapatot hoztam volna hátrányos helyzetbe.

2016 novemberében olimpiai selejtezőtorna vár rátok, ahol Norvégia és Szlovákia ellen léptek jégre. Reális a következő körbe jutás?

Sok felkészüléssel és ugyanilyen csapatmunkával szerintem bármi elérhető a jövőben. Nagyon bízom benne, hogy a végső körbe jutunk, Szlovákiát már idén is meg tudtuk verni, viszont a norvégokkal utoljára az U18-as vb-n játszottunk.

A 2017-es divízió 1/A-s vb-n milyen eredményt vársz a magyar válogatottól?

Bármilyen eredmény elérhető, ezt komolyan mondtam az előbb is. Magasabban jegyzett csapatok ellen mindig motiváltabb a csapat, és úgy érzem, bárkit el tudunk verni, ezt mutatja az idei Négy Nemzet Torna is, ahol a dánokat és a szlovákokat is legyőztük.

nemethabestgoalie

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum