Tükörbe tudunk nézni a meccs után

   

Nagyon furcsa érzés, ez az első torna az életemben, amikor három meccsen összesen egyetlen gólt kaptunk, és mégsem tudtuk megnyerni a tornát, mondta Rich Chernomaz a vasárnapi vereséget követően. Nyilatkozatok.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország): Nagyon sajnálom, hogy nem nyertünk. Kiegyenlített meccset játszottunk, de jóval többet lőttünk kapura az ellenfelünknél, viszont ezekből sajnos egyetlen gólt sem tudtunk lőni, a lengyelek nagyszerűen védték a kapujukat. A mi védekezésünk is nagyon jó volt, nem volt egyetlen olyan zavar sem, ami gólt eredményezett. Nagyon furcsa érzés, ez az első torna az életemben, amikor három meccsen összesen egyetlen gólt kaptunk, és mégsem tudtuk megnyerni a tornát. Ma is megvoltak a lehetőségeink, az elején hamar vezetést szerezhettünk volna, és onnantól biztosan egészen más karakterű mérkőzést játszottunk volna, de hát sajnos nem tudtunk élni ezekkel a szituációkkal. Büszke vagyok a fiúkra, nagyon keményen küzdöttek. Sajnálom a két sérültünket, a meccs előtt Szirányi, a meccs alatt Gőz esett ki,  így öt igazi védővel és a beugró Vas Jánossal játszottunk 40 percen át, akik igazán remek teljesítményt nyújtottak.

Torbjörn Johansson (edző,Lengyelország): Nagyon jó érzés egy ilyen meccsen nyerni. Nagyon izgalmas, szórakoztató meccset játszottunk, két közel egyforma erősségű csapat nagyon kemény és kiegyenlített csatát vívott. Nagyon boldogok vagyunk, hogy mi nyertünk.

Rajna Miklós (kapus, Magyarország): Számítottunk rá, hogy nehéz meccs lesz ez a lengyelek elleni, tavaly Krakkóban is nagyjából döntetlen játszottunk ellenük, ha igazán őszinték akarunk lenni. Ott annyiban volt szerencsénk, hogy több pontot szereztünk az addigi meccseken, ezért nekik nem volt elég a döntetlen és le kellett hozniuk a kapust. Persze nem cserélnénk el ezt a meccset arra a győzelemre. Ezen a tornán is pontosan tudtuk, hogy legalább olyan erősek, mint mi és sok sérültünk is van. Nem mondanám, hogy bárkin múlt volna ez a meccs, mindenki százszázalékosan odatette magát, és harcolt az utolsó leheletéig, úgy gondolom, tükörbe tudunk nézni a meccs után. Nagyon meleg volt, ez megnehezítette mindkét csapat számára a játékot, és rá is nyomta a bélyegét a meccsre. Fontosnak tartom kiemelni, hogy remekül védekezett a csapat a hosszabbítás végéig, ezt mindenképpen tovább kellene vinnünk a vébére, szükségünk lesz rá. Reméljük, ott több helyzetet tudunk majd kialakítani és több gólt tudunk lőni ezekből.

Kovács Csaba (csatár, Magyarország): Szerettük volna megmutatni nekik, hogy milyen hazai pályán nyerni. A közönségünk elképesztő volt, én játszottam már párszor az Arénában, de talán ilyen élményt még nem kaptam eddig soha, emiatt ezt a vereséget még nehezebb megemészteni. Tudtuk, hogy ki-ki meccs lesz, jól védekező csapat volt, felkészültünk egymásból. A baj talán az volt, hogy nem tudtunk a kapusukra megfelelő nyomást helyezni, bár a lehetőségünk megvolt, még a hosszabbításban is előnybe kerültünk. Voltak olyan szituációk, amikor úgy éreztem, el tudjuk dönteni, de nem találtuk meg ezt a gólt, a büntetők pedig mindig kicsit lutrik. Nyerni szerettünk volna végig, sajnáljuk, hogy így alakult. Pozitívumot a vereségben nagyon nehéz ilyenkor keresni, de azért az, ahogy Stipsicz Bence és Galló Vilmos bemutatkozott a felnőtt válogatottban, az a magyar jégkorongnak komoly dolog, nagyon örülünk, és ez reménykeltő a jövőre nézve is.

Bartalis István (csatár, Magyarország): Az első két meccs a tornán tulajdonképpen gyakorlás volt, emberelőny, emberhátrány, korongkihozatal, ezeket gyakoroltuk nem túl nagy nyomással, ami ha őszinték akarunk lenni, számunkra nem volt túl szerencsés. A lengyel mérkőzés viszont mindig szoros szokott lenni, ezt tudtuk az első perctől, az a nyomás, amit egy ilyen meccs jelent, mindig sokat ad a csapatnak. Nehéz a mai találkozóról bármit is mondani, nekik is voltak helyzeteik és nekünk is, egyikünk sem tudott gólt lőni, ami megbosszulta magát a végén. A közönség viszont csak pozitívumot adott, ilyen nézők előtt játszani tökéletes.

Mikolaj Lopuski (csatár, Lengyelország): Nagyon örülünk a győzelemnek, hiszen Krakkó után revánsot tudtunk venni. Küzdelmes, kiegyenlített meccs volt, sok harccal a kapuk előtt, mindkét kapusnak sok dolga volt és mindkettejüknek nagyon jól is ment a védés. Így hiába voltak helyzetek mindkét oldalon, hosszabbítás jött, ahol egy buta kiállításunk is volt. Szerencsénk volt, hogy azt nem bosszulták meg a magyarok, a büntető pedig mindig lutri, mi voltunk a szerencsésebbek most. Szerintem jó meccset játszottunk, büszke vagyok a csapatra, minden egyes játékos türelmesen, jó koncentrációval, és nagy szenvedéllyel játszott, szerintem megérdemeltük a győzelmet. A közönségnek pedig mi is köszönjük.

CHernomaz HUNPOL

Fotó: Mudra László

Cimkék: , , , , , , ,

Te mit gondolsz?

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI INFO
VB 12:20 LATSWE INFO
VB 16:20 CANFIN INFO
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL INFO
VB 20:20 CZEGBR INFO
VB 20:20 FRASVK INFO
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 
VB 16:20 USAKAZ 
VB 20:20 SUICAN 
VB 20:20 SVKLAT 
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum