Magyarország–Szlovénia 4-3

 

Bár a szlovénok a harmadik harmadban kétgólos hátrányból egyenlítettek, Mihály Ákos 52. percben ütött góljával és Vay Ádám remek teljesítményének köszönhetően a magyar válogatott győzelemmel zárta a Sárközy Tamás Emléktornát.

A Sárközy Tamás emléktorna kora délutáni mérkőzésén Olaszország egy gólnélküli 60 percet követően hosszabbításban 1-0-ra legyűrte Ukrajnát, így divízió 1/A-s világbajnokságunk házigazdája 7 ponttal a magyar meccstől függetlenül megnyerte a tornát. A mieink a jelzett összeállításban, a válogatottba több mint 4 év után visszatérő Vay Ádámmal a kapuban fogadták a kísérleti szlovén együttest, Edo Terglav csapatából mindössze négyen voltak ott a májusi A csoportos világbajnokságon – nálunk ez a szám 10 volt.

Az emléktorna utolsó meccsének első hét perc igazi gólzáport hozott. A másodikban máris kapitulált Don MacAdam együttese, Cepon távoli lövését blokkolta Galló, a korong a túloldalon egyedül ácsorgó Jezovsek elé került, a Jesenice támadója egy igazítást követően a kapuvas segítségével mattolta Vayt. Nem telt el 20 másodperc sem, ismét döntetlen állt az eredményjelzőn, Páterka lőtt középről, a Zan Usról lejövő kipattanót Kovács Alex tette vissza azonnal, az újpesti támadó második válogatott mérkőzésén első gólját szerezte. Még mindig csak a harmadik percben jártunk, amikor Stipsicz a kékvonalról emelte rá a korongot a szlovén kapura, a Stojan hónalja alól előbújó Nemes Márton remek ütemben beleszúrt, máris nálunk volt az előny. A folytatásban Cepon járt közel a gólnál, Vayt ezúttal kisegítette a vas, majd a túloldalon Horváth Milán került helyzetbe. A 7. percben Pozsgai bravúros mozdulattal, kesztyűvel tartotta be a pattogó korongot a kékvonalnál, kapura löbbölte, Nagy Krisztián furcsa mozdulattal beleért, Us tehetetlen volt, 3-1. A szlovénokat nem fogta meg a gyors fordítás, Sodja helyzeténél Vokla az utolsó pillanatban ért oda blokkolni az ütővel. Egy eladott magyar korong után végigrobogott a pályán a vendég kontra, Matic Török próbálkozását védte Vay. Horváth Milán kiállítása alatt Németh Kristóf ugorhatott ki, nem járt sikerrel, majd a szlovén emberelőnyös figura végén Jezovsek lőtte el a keresztvasat.

Nemes Márton

A második játékrész áthúzódó magyar előnnyel indult, amiből Hadobás jutott lövésig, majd másodpercekkel később a túloldalon már csak szabálytalanul tudta megállítani Maticot. Stipsiczék magabiztosan kivédekezték a hátrányt, majd a 28. percben a rendkívül agilisen játszó Pozsgai lépett fel egy támadással, megkerülte Us kapuját, lövése a túloldali vas tövén csattant. A szlovénok percei következtek, egyre több időt töltöttek el a magyar harmadban. Enyhült a vendég nyomás, ismét a Pozsgai-féle sor volt aktív, a korongbevitelt követően Kovács Alex duplázhatott volna. A 35. percben bár Horváth Bálinték jól adogattak a második magyar előny alatt, lövésig nem jutottak, helyette Páterka szabálytalankodott, odalett a fór. A szlovénok is szépen játszották a saját előnyüket, Luka Marver lőhetett centerpozícióból, Vay védett.

HUN SLO

A 42. percben Matic Török szépített: a KooKoo 20 éves támadója hozta be a korongot a magyar harmadba, Fejes mellett ellőtte, a korong elemi erővel, Vay sisakja mellett kötött ki a hálónkban. Támadásban maradtak a szlovénok, Jezovsek lövésére ért le a magyar portás. Kisvártatva Páterka vált ki, és bár a speciális egységünk kivédekezte a két percet, a kiegészülést követően a saját harmadban rossz irányba forduló Nemest rohanta le együttes erővel Mahkovec és Maver, utóbbi kilépett és fonákkal egalizált, 3-3. A szlovénok egyértelműen átvették a kezdeményező szerepét, érett a negyedik góluk. Egy játékmegszakítás után Horváth Bálint ütközte le szerencsétlenül Sodját, aki rövid ápolást követően saját lábán hagyta el a jeget. Az ütközés felpaprikázta a hangulatot, de ezt mit sem zavarta Mihály Ákost: a fehérvári csatár betört a vendég kapu elé, majd miután elválasztották a korongtól, Nagy Gergő egy kereszttel visszatette elé, Mihálynak már csak az üresen tátongó kapuba kellett lőnie, 4-3. Az 55. percben emberelőnyből próbálkozhatott Szlovénia, Vay vezetésével kihúzta a védelem. A hajrában a magyar emberelőny ellenére lehívta Us kapust a szlovén kapitány, meg is ugrottak 3 az 1-re, Vay és Varga Balázs valahogy megoldotta a necces szituációt.

Több gól már nem esett, Magyarország 4-3-ra legyőzte Szlovéniát és 4 ponttal a Sárközy Tamás Emléktorna harmadik helyén zárt az olasz és ukrán válogatott mögött. A meccs legjobb játékosai Mihály Ákos és Matic Török lettek. Don MacAdam irányítása alatt a harmadik mérkőzés végén szólhatott először a himnusz a magyar csapatért.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum