Bajnokesélyes keretet rakott össze a Brassó

   

Bivaly csapat épült a Cenk alján: a legutóbb az elődöntő hetedik meccsének hosszabbításáig jutó Corona tavalyi kiválóságait megtartva csak még tovább erősödött – nem is kevéssel.

Négy nap van hátra az Erste Liga 2023/24-es szezonrajtjáig: idén is végigvesszük a csapatok háza táján történt legfontosabb változásokat, s óvatos jóslatokba bocsátkozunk, ki mire lehet hivatott az előttünk álló idényben. Előzeteseinket ezúttal is a tavalyi végeredményhez képesti fordított sorrendben adagoljuk – az Újpest, a DEAC, a FEHA19, a DAB, a Csíkszereda és a DVTK után a Corona Brasov következik.

A Corona már tavaly is a mezőny egyik legstabilabb csapatává állt össze az idény második felére. Nem mindig a brassóiak játszották a legszebb vagy a legtisztább játékot, ez tagadhatatlan, de az is, hogy masszív eredményességgel párosult: volt például nyolcas bajnoki sikersorozatuk, és az alapszakasz végén pontazonossággal végeztek a dobogós DVTK-val – hogy az elődöntőben aztán emlékezetes, hétmeccses párharcra kényszerítsék a Gyergyót, végül csak a mindent eldöntő összecsapás hosszabbításában maradtak alul a későbbi Erste Liga-bajnokkal szemben.

Ez kiindulási pontnak önmagában sem rossz, de a barcasági együttes a nyáron ráadásul ligaszinten szinte egyedülálló módon csaknem teljesen egyben tudta tartani a tavalyi remek csapatot (legfeljebb a Gyergyó mérhető hozzájuk e téren). A Corona az az együttes, amelyről bátran megállapítható, hogy csak még tovább erősödött az előző idényhez képest is. Kevin Domingue-ot leszámítva képes volt megtartani valamennyi kulcsemberét Valchartól, Schabertől, VanWormertől, Kógertől kezdve Williamsen és Sillsen át Boriszenkóig, Zagidullinig, Gligáig, ami már önmagában jelentős fegyverténynek mondható; de hozzájuk pluszba még olyan, Erste Liga-szinten abszolút extraklasszisnak számító légiósnagyágyúk érkeztek, mint az ECHL- és EBEL-győztes Sébastien Piché (aki konkrétan négy ízben volt az EBEL védő-pontkirálya), a bemutatásra aligha szoruló Judd Blackwater, aki szlovák Extraliga-bajnokként a 2020/21-es idényben 48 meccsen 59 ponttal segítette Erste-győzelemig a Csíkszeredát (hogy aztán a DEL2-ben is pont per meccset átlagoljon), vagy éppen az AHL-, ECHL- és DEL-tapasztalattal is felvértezett Alex Dubeau a kapuba.

Ha ez önmagában nem lenne elegendő, az állandóságot a liga egyik legnagyobb tudású vezetőedzője, Dave MacQueen képviseli a klubnál, a 64 éves kanadai ex-NHL-másodedző már zsinórban az ötödik szezonját kezdi a Cenk alján, tehát tökéletesen ismeri a riválisokat, valamint az erő- és egyéb viszonyokat, ami ugyancsak nagy előnyt jelenthet.

Egy szó, mint száz: a Brassó már tavaly is hajszálra volt a döntőtől, a fentebb említettek tükrében pedig minden esélye megvan arra, hogy az előttünk álló idényben legalább a finálét elérje – vagy a két eddigi ligaezüstérme után akár a még fényesebbért is reálisan harcba szálljon.

Maradt: Radim Valchar, Roberto Gliga, Polc Patrik, Pavlo Boriszenko, Szabó Krisztián, Bors Huba, Gajdó Balázs, Gajdó Tamás, Rares Vasile, Andrei Vasile, Albert Zagidullin, Kovács Mátyás, Jared VanWormer, Owen Williams, Garrett Clarke, Chase Schaber, Jacob Sweeney, Tőke Zoltán, Kóger Dániel, Connor Sills

Távozott: C. J. Garcia (Manchester Storm, EIHL), Kevin Domingue (Centre Hastings Ice Miners, EOSHL)

Érkezett: Farkas Tamás (SC Csíkszereda), Alex Dubeau (Nottingham Panthers, EIHL), Sébastien Piché (Sheffield Steelers, EIHL), Judd Blackwater (Heilbronner Falken, GER-3)

gyebra_IMG_0051

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 3-6VÉGE
EL 18:30 MISDEB 3-4 BVÉGE
EL 18:40 BJAFTC 3-2 HVÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 4-2VÉGE
AL 20:30 LHLOHA 8-4VÉGE
AL 20:45 WRMETO 2-9VÉGE
december 9., szombat
AL 19:00 SZGIKO INFO
AL 19:30 SPCFTC INFO
december 10., vasárnap
ICEHL 16:00 PUSAVS 
VB20 16:00 HUNKAZ 
EL 16:30 BRAGYE 
EL 17:00 UTEDEB 
EL 17:30 SCCDAB 
EL 18:00 MISFTC 
december 11., hétfő
VB20 19:30 HUNAUT 
Partnerünk
Archívum