Nem vettem részt próbajátékon, meg kell küzdenem a helyemért

   

Hegedüs Leventével, a magyar juniorválogatott 19 éves hálóőrével beszélgettünk új csapatáról, az NCDC-s Utah Outliersről, a miskolci korosztályos döntőkről, valamint az ifjúsági kanadai együttes ellen szerzett tapasztalatokról.

A 2004-es születésű Hegedüs Levente Székesfehérváron kezdte jégkorongos pályafutását, 15 évesen korábbi kapusedzőjét, Farkas Tamást követve igazolt a DVTK Jegesmedvékhez. Az előző U20-as világbajnokságon a magyar válogatott kapuját védő 19 éves portás négy miskolci szezont követően áll tovább, az észak-amerikai NCDC-újonc Utah Outliers kapusa lesz a következő szezontól: „A 2022-es asiagói ifjúsági világbajnokság óta egy családi ismerősöm segít a csapatkeresésben. Az U18-as divízió 1/B-s győzelemkor már elköteleztem magam a következő idényre a DVTK Jegesmedvékhez, illetve az érettségit is szem előtt tartottam, így tavaly nyáron még nem akartam külföldre igazolni. Ez így számára is egyszerűbb volt, nem kellett kapkodnia, a megfelelő lehetőséget nézte ki a következő szezonra.”

A Tier II-es NCDC idén új divízióval bővül, az eggyel alacsonyabb besorolású USPHL Premierből hat csapat nevezett fel a most létrejövő nyugati divízióba – köztük a Molnár Zétényt nemrégiben leigazoló Idaho Falls Spud Kings is –, így összesen már 18 együttes versenyezhet az NCDC 2023/24-es bajnoki címéért. A Utah Outliers három évvel ezelőtt indult először a USPHL Premierben, zsinórban háromszor megnyerte saját divízióját, a következő szezonban az NCDC-ben próbál szerencsét: „Meg kell harcolnom a helyemért az új csapatomban, nem első számú kapusnak megyek ki. Nem vettem részt a próbajátékon, a menedzserem megbeszélte a klubbal, hogy nálunk nincs olyan jó kereseti lehetőség, hogy ki tudjunk fizetni két repülőutat. Augusztus végén tervezek kimenni, szeptember 22-e az első mérkőzése a csapatnak, addig folyik majd a felkészülés. Meg kell harcolnom a helyemért, az edzők majd eldöntik a sorsomat.”

Hegedüs Levente 2

fotó: Vörös Dávid/MJSZ

Hegedüs a 2022-es U18-as és a legutóbbi U20-as világbajnokságon képviselte Magyarországot, a most decemberi hazai rendezésű junior divízió 1/A-s tornán is jó eséllyel pályázik a csapatba kerülésre. A juniorok élére nemrégiben kinevezett Ladányi Balázs szövetségi edző kezdőkapusként számolt vele a július végén rendezett Kanada U18 elleni felkészülési mérkőzésen is, két harmadig bravúrt bravúrra halmozva meccsben tartotta a magyar együttest, ám az utolsó játékrészben már ő sem tudott segíteni a végül 1-7-es végeredményt hozó mérkőzésen: „Nagyon élvezem a kihívásokat, az ilyen mérkőzéseket szeretem a legjobban. Nagy lehetőségnek gondoltam, az első két harmadban nagyon jól ment a csapatnak, összeszedettek voltunk, aztán a harmadikra elfáradtunk mind fejben, mind testben és sorra jöttek a rossz döntések.”

Négy miskolci szezonja során Hegedüs három utánpótlás-bajnoki döntőt vívhatott a DVTK Jegesmedvékkel, 2021-ben U21-es bajnok lett csapatával, a következő évben az ifik között szereztek ezüstérmet, míg legutóbb ismét a junior között lettek másodikak: „Szerintem kihoztuk ezekből az évekből a maximumot, teljesen elégedett vagyok. Nyilván jó lett volna minden évben megnyerni a bajnokságot, de ez nem ilyen egyszerű azért. Nagyon örülök, hogy részese lehettem a miskolci jégkorongos közegnek és a klub első utánpótlás-bajnoki címének. Rusznyák Szilárdtól sok hasznos dolgot tanultunk, főleg a fegyelmezettséget tartotta szem előtt, megvolt nála a megfelelő szigor az edzéseken. Az elmúlt két évben Balázs Csongor kapusedzővel dolgoztam, aki rengeteget videózott velünk. Az akadémia összes kapusával leült egy-egy meccs után, visszanéztük a felvételeket, kielemeztük, megbeszéltük a hibákat. Folyamatosan monitorozta a szezon előtt meghatározott célokat, a fejlődésünk ütemét.”

Hegedüs Levente 1

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum