Ez egy jó lépcsőfok, hogy látjuk, ezen a szinten is tudunk nyerni

   

A győztes gólt szerző Bartalis István, a két asszisztal záró Sebők Balázs és a szövetségi kapitány, Kevin Constantine villámértékelése a franciák elleni diadal után.

Kezdésként Bartalis István összegzett higgadtan:

Belőtted azt a gólt egy elit-világbajnokságon, ami a magyar válogatott második A csoportos győzelmét jelentette. Nem tudom, ebbe belegondolsz-e ilyenkor, vagy inkább mögé nézel, mindenesetre egészen jól hangzik.

Jól hangzik, persze, nagyon örülök neki, de tényleg a nagy képet nézem. Három pontot szerettünk volna, ez pedig még sajnos csak kettő volt, ezért egy picit szomorú vagyok, de a jelenlegi szituációnak örülök, ez egy jó lépcsőfok, hogy látjuk, ezen a szinten is tudunk nyerni. A franciák ugye megverték az osztrákokat, látjuk azt, hogy mi hasonló szinten vagyunk velük, és az újra egy nagyon kemény mérkőzés lesz, a mindent eldöntő meccs.

Ne felejtsük, ezek a franciák az osztrákverés után a dánok ellen is pontot szereztek, szóval azért ez a két pont egyáltalán nem tűnik rossznak.

Nem, egyáltalán nem, csak arról beszéltünk, hogy ha ezt a mérkőzést rendes játékidőben behúzzuk, akkor az egymás elleni szituáció az, ami számít, és akkor ők is három ponttal álltak volna, mi is, és nekik már ugye a két könnyebb mérkőzésük megvolt az osztrákok és a dánok ellen. De most ezt a két pontot nézzük, és meglátjuk, hogy mire lesz elég.

Sebők Balu azt mondta nekünk a délelőtti bemelegítés után, hogy jól figyeljünk este, mert ma nyerni fogtok. Éreztetek valamit különlegeset?

Igen, beálltunk, keményen összeálltunk, tudtuk azt, hogy ez az egyik olyan mérkőzés, ahol nyerni tudunk, és úgymond nem az esélytelenek nyugalmával megyünk fel a jégre. Úgyhogy nagyon örülök, hogy ez így sült el, és hogy tényleg győzni tudtunk.

Most jön három meccs három favorit nagyágyú ellen, utána pedig az osztrákok elleni…

Igen, a mindent eldöntő összecsapás. Ezt tudtuk előre, hogy ezek a csapatok lesznek azok, akik majd a bennmaradásért harcolnak. Lélektanilag mindig nagyon sokat számít egy ilyen győzelem, sokkal rosszabb lett volna, ha itt most kikapunk, és egy, vagy nulla ponttal kullogunk, de ez így most energiával és egy kicsit minden más téren is feltölti a brigádot.

hun fra öröm

Sebők Balázs onnan kapta az ütközést, ahonnan nem várta… “Jól van a lábam, csak kaptam egy medvepuszit Jancsitól, akitől nem számítottam rá… De rendben vagyok, nincs semmi gond. Ha azt mondtam a legutóbbi meccset követően, hogy -5-öm nem volt még soha, akkor kézzel adott gólpasszom se – most két nap alatt átéltem mind a kettőt! A hátvéd kicsit bután ért bele, amúgy klubtársam volt a KalPánál, lehet, hogy ennyire szeret, mindenesetre köszönöm neki! A viccet félretéve: örülök, hogy így alakult, és nyerni tudtunk. Ma is nagy utat jártunk be mint első sor, de ezt ígértem, hogy próbáljuk segíteni a csapatot, és azt a játékot mutatni, amit elvárnak tőlünk. Most nagyjából sikerült, de ha őszinte vagyok, ez a győzelem keserédes, mert jöhetett volna a győztes gól két perccel korábban is… Emberelőnyben a legnagyobb gond, hogy nem teszünk kapura elég korongot. Ezen igyekszünk javítani és muszáj is lesz, mert öt a háromban is egy lövésünk volt, az is mellé. Ott vagyunk a mixben a továbbjutásért, ám ezért mondtam, hogy a rendes játékidőben is nyerhettünk volna. Nyilván ők is, de az volt a tervünk, hogy a rendes játékidőben nyerünk, ami nem jött össze. Viszont a győzelem igen, úgyhogy ennek nagyon örülünk, ez önbizalomnövelő a vébé végéig.”

hun fra sebok

Kevin Constantine is szót ejtett a diplomatikusan szólva döcögő emberelőnyös játékunkról: “Persze, jó lenne újrajátszani az utolsó emberelőnyünket, mert ha ott betalálunk, megvan a három pont. De ezer, meg ezer másik akciót megnézhetnénk újra… Alulértékelik a bulik és sorcserék hatását a játékra, pedig hetven van belőlük egy meccsen. Ha e két tételben fegyelmezett vagy, annak sokkal nagyobb a haszna, mint az emberek gondolják. A mai gólokban mindkettő szerepet játszott.”

Az ismét remeklő és komoly alapot adó Bálizs Bencéről, illetve a speciális játékhelyzetekről: “A kapusteljesítményünk stabil, amire szükségünk is van, mert olyan ellenfelekkel találkozunk, amelyekről feltételezhetjük, hogy többet lőnek majd nálunk, ezt pedig a kapusunkkal tudjuk annulálni. Az emberelőnyeinkből pedig megnyerhettük volna a meccset a rendes játékidőben. A fórnak kettős célja van: egy, nyilván gólt szerezni, kettő, ha ez nem sikerül, akkor is lendületet venni belőle. Mi viszont inkább elveszítettük a lendületünket. Egy fontos tényező az összhang, mi is próbáltunk olyanokat összerakni, akik ismerik egymást, a másik, hogy lefektettünk alapelveket. Ám egy új edző új ötleteit meg is kell tanulni, aztán pedig kivitelezni. Emberelőnyben és -hátrányban is egyértelműen jobbnak kell lennünk, mert a közelmúlt világbajnokságairól készült tanulmány is kimutatta, hogy egy mérkőzés legfontosabb faktorai, a győzelem legfőbb okai a kapusteljesítmény, valamint a speciális játékok.”

hun fra balizs

fotó: Vörös Dávid/MJSZ

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum