Megismételni a győzelmet, idegenben

   

Trencsénben lép jégre a MAC Újbuda csapata, amely már tudja, hogyan lehet legyőzni ellenfelét.

A MAC Újbuda továbbra is a középmezőnyben szeretne megragadni a szlovák topbajnokságban. Habár most csak a 11. helyen áll, ez mégsem megoldhatatlan feladat, hiszen például a hatodik pozíció csak 3 pontra, azaz egy győzelemre található. Ezt akár vasárnap is begyűjtheti, bár kétségtelen, ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. A vasárnapi ellenfél, a Dukla Trencín éppen pénteken szerzett komoly skalpot, amikor hazai pályán túlórában fektették két vállra a tabellamásodik Besztercebányát. A Trencsén alapvetően megbízható teljesítményt nyújt a középcsapatok között, bár vannak kilengéseik felfelé-lefelé egyaránt. Az utolsó öt meccsük során hozták a kötelezőt az Érsekújvár ellen, legyőzték a tabellaszomszéd Zólyom gárdáját, ugyanakkor meglepetésre kikaptak a Liptószentmiklóstól. A Slovan elleni vereség nem volt túl nagy hír, a tavalyi bajnok pénteki legyőzése annál inkább. Tomek biztos pont a kapuban, elől pedig remekel a 22 pontnál járó Mikyska, őt 14-14 egységgel két légiós, Alderson és McCormack követi.

A MAC Újbuda pénteken ugyan vesztesen hagyta el a jeget a Slovan Bratislavával szemben, ám az már most látszik, hogy a KHL-ből visszatért fővárosi csapat felfelé lóg ki a mezőnyből. Az újbudaiak előző négy meccsére azonban nagy panasz nem lehet: kiütötték a Poprádot és az Érsekújvárt, ponttal tértek haza Gyetváról és Kassáról. Húzóemberekben nincs hiány náluk sem, hiszen Langkow 20, Sofron 17, Strech pedig 16 pontnál jár. A két csapat az idei pontvadászatban október 4-én találkozott először a Tüskecsarnokban, ahol a házigazdák 2-1-re győztek. A magyar gárda tehát már megtanulta, hogyan lehet felülmúlni a Trencsént, és ezt a tapasztalatot kellene megismételni, ezúttal idegenben.

macdtr

fotó: MAC

Dukla Trencín–MAC Újbuda 9-2

   

A fővárosiak az eddigi Extraliga-szereplésük egyik legsúlyosabb vereségét szenvedték el Trencsénben.

A csapatok őszinte játékkal indították a mérkőzést, az első 3 perc 4 gólt hozott. A 35. másodpercben Bezúch vezetéshez juttatta a Dukla Trencínt, bő 1 percre rá pedig McCormack növelte a trencséni előnyt. Kilenc másodperccel később Majoross Barnabás szépített, ám 44 másodpercre rá Hlinka visszaállította a kétgólos különbséget. Halasz 4 lövésből 3 gólt kapott, Majoross Gergely kapust cserélt, Bálizs érkezett a helyére. Az első harmad folytatásában már nem találtak be a csapatok, a kiállítások vették át a főszerepet. A meccs felénél egy kihagyott szlovák emberelőnyt követően Balán meglőtte a Dukla 4. gólját, 13 másodpercre rá pedig Hlinka volt eredményes. Az ezt követő két trencséni fórt egyaránt kihasználták a hazaiak, McCormack és Alderson talált be Bálizsnak. Az utolsó húsz percben Sádecky emberelőnyben, Valach emberhátrányban volt eredményes. A dudaszó előtt 32 másodperccel Pitt tett arról, hogy ne ez legyen a MAC első nyolcgólos veresége, találatával hétgólosra csökkentette a differenciát.

A MAC Újbuda 9-2-re alulmaradt, ami az eddigi Extraliga-szereplése egyik legsúlyosabb veresége; 2019. február 1-jén szintén hét góllal, 8-1-re kapott ki, szintén Trencsénben.

macdtr-dcs-terbocs

fotó: MAC

Extraliga, 2019. nov. 17., vasárnap.
Tomek: 92,3% (Valent)
K
Halasz: 25,0% (Bálizs: 78,6%)
McCormack, Starosta, Alderson, Mikyska, Bezúch
1
Carlisle, Garát, Terbócs, Stretch, Sofron
Rajnoha, Stach, Bartovic, Valach, Sádecky
2
McNally, Macaulay, Orban, Nagy, Bodo
Sladok, Kajínek, Chromiak, Balán, Hlinka
3
Pozsgai, Fejes, Pápa, Pitt, Klempa
Ferenyi, Stacha, Durina, Svec, Dzugan
4
Kreisz, Szigeti, Majoross
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:35 TRE Bezúch McCormack Alderson
2-0 01:56 TRE McCormack Svec
2-1 02:05 MAC Majoross Szigeti
3-1 02:49 TRE Hlinka Balán
4-1 30:26 TRE Balán Valach Stach
5-1 30:39 TRE Hlinka Balán Durina
6-1 33:30 TRE PP McCormack Mikyska Alderson
7-1 34:04 TRE PP Alderson McCormack Mikyska
8-1 49:40 TRE PP Sádecky Starosta Tomek
9-1 51:30 TRE SH Valach Bartovic Rajnoha
9-2 59:28 MAC Pitt Klempa Nagy
32 Kapura lövések száma 26
18 Kiállításpercek 20

A Dukla Trencín–MAC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk