A miskolciaknak is segíthet a MAC Trencsénben

   

Az újbudaiak óriási versenyfutásban vannak a Gyetvával és a Liptószentmiklóssal, és időszerű lenne megszakítani rossz sorozatukat is.

Négy vereséget szenvedett el egymás után a MAC, és hogy ennek ellenére nem került komolyabb lépéshátrányba a playoff-kvalifikációért zajló versenyben, az annak is köszönhető, hogy közvetlen riválisai sem brillíroznak. A Gyetva ugyan nyert egy meccset ebben az időszakban, és átvette a 9. helyet, de legutóbb például 8-2-es verésbe szaladt bele Nyitrán. A Liptószentmiklósnak szintén egy sikere volt, a Besztercebányát gyűrte le, hátránya azonban így is 3 egység Majoross Gergely tanítványai mögött. A mai játéknap egyik érdekessége, hogy az MHK Liptovsky Mikulas éppen a HC Detvát fogadja. Ha a vendégek nyernek, azzal akár le is szakíthatják a 11. helyezettet. Magukról mindenképpen, már csak az a kérdés, hogy a magyar gárda a hasznára tudna-e fordítani egy ilyen fejleményt.

Mint azt már többször is kifejtettük, a folytatáshoz a legjobb tízben kell végezni, a MAC feladata tehát az, hogy megőrizze pozícióját, vagy éppenséggel lépjen egyet előre. Megint csak nem mondunk újat: ehhez bravúrokra is szükség van, amellett, hogy az alsóház további csapatai elleni meccseiket hozniuk kell. Ilyenből is lesz még három: a ligautolsó Zsolnával kettő is, a Gyetvával pedig egy. De ezekkel még ráérünk foglalkozni később, egyelőre a DVTK Jegesmedvékkel azonos pontszámmal álló Dukla Trencíntől kellene elhozni a pontokat. A tavalyi döntős javuló formát mutat, hiszen bár két utóbbi meccsét bukta – a Besztercebányától azért elvett egy pontot –, előzőleg legyűrte a Poprádot és kiütötte a Liptószentmiklóst. Azt a találkozót megelőzően került sor arra az igencsak fordulatos csatára Miskolcon, amikor a trencséniek fél perc alatt hármat lőttek, ám a végén mégis a Jegesmedvék örülhettek.

Ami a MAC és a Trencín egymás elleni mérlegét illeti: ezen a téren a MAC áll jobban, hiszen hazai jégen két rendes játékidős győzelmet aratott, idegenben viszont egyik veresége alkalmából pontot szerzett. A csapat hivatalos közösségi oldalán ezúttal Tokaji Viktor másodedző beszélt várakozásairól: “Az idei szezonban – ami az alapszakaszt illeti – utoljára találkozunk a Trencsén csapatával, eddig egy sima, egy fordított a történetünk. Kint még nem sikerült nyernünk, bár pontot már hoztunk el, hazai környezetben viszont két vállra tudtuk őket fektetni, itthon tartottuk a pontokat. Mindig küzdelmes, izgalmas, jó iramú mérkőzést játszunk velük, most is erre számítunk, de szeretnénk őket meglepni, a három pontot elhozni. Gyűjtenünk kell a pontokat szorgosan, ugyanis a Detva és a Liptovsky Mikulás is játszik ma, és ebben a hátsó szegmensben ki-ki harc folyik a pontokért. Szeretnénk ebből a hármasból mi jönni ki jobban az alapszakasz végén, ezért is fontos a mai mérkőzés.”

DTN-MAC_20180921-900

HK Dukla Trencín–MAC Újbuda 8-1

   

Majoross Gergely csapata extraligás szereplésének eddigi legnagyobb vereségébe szaladt bele Trencsénben.

A mérkőzést a Dukla Trencín kezdte aktívabban, aminek köszönhetően a 4. perc végén emberelőnybe került. A hátrányt kivédekezte a MAC, majd szinte azonnal jött az újabb hazai fór, ami ugyanúgy kimaradt. Hiába, a komoly trencséni nyomás góllá érett: Hudec kérdéses körülmények között elvette a korongot a kapu mellett a vendég játékostól, a szemből érkező Dlouhynak passzolt, közelről belőtte a vas alá. A 12. percben eljött az első magyar előny, ahol nem sikerült érdemben felállnia Majoross Gergely együttesének. A kimaradt fór után Krejci kicselezett egy MAC-játékost, majd ütemtelenül ellőtte laposan a korongot, Bálizsnak esélye sem volt reagálnia. A harmad végén egy perc eltéréssel kiküldtek egy trencséni, aztán egy újbudai jégkorongozót. A szlovákok a kiegészülésük után szinte azonnal betaláltak Varga közelről beemelt egy kipattanót. Az utolsó percben korongot szerzett a MAC a trencséni harmadban, csak szabálytalanul tudták megállítani.

A második játékrész áthúzódó MAC-előnnyel indult, ami kimaradt, viszont ezt követően lendületbe került a magyar együttes. Alig egy perccel a hazai kiegészülés után Starosta ült ki a büntetőpadra, a hátrányt okosan ölték a trencséniek, még egy ziccert is kialakítottak. A 28. percben tragikomikus gólt kapott a MAC: Bálizs kimozdult egy körbelőtt korongra, elesett, a pakkra lecsapott egy Dukla-játékos, Radivojevic, aki precízen rálőtte Langkow korcsolyájára. A 4. találat után Bálizs helyére Rajna érkezett. Nem sokkal később egy középre tett trencséni passz elkeveredett a MAC kapuja előtt, a kék-fehérek nem találták meg, ellenben Sádecky igen és belőtte az 5. szlovák gólt. A 36. percben megnyomott egy cserét a magyar csapat, nagyon közel jártak a szépítéshez, de Valent kétszer is bravúrral védett. A Dukla végül a középső harmadban is 3 gólig jutott: Rygl kék vonalas lövésével szemben tehetetlen volt Rajna.

A záró húsz percben folytatódott a trencséni gála. A MAC kapuja előtt hiába szedték fel a lövésre készülő Dukla-játékos ütőjét, a mögötte érkező Bartovic kapásból beverte. Két perccel később takarták a kilátást Rajna elől, Radivojevic a kék vonalról belőtte a magyar kapuba a korongot. Az a bizonyos takarás végül szabálytalannak bizonyult, a játékvezetők nem adták meg a találatot. A folytatásban cskkent a mérkőzés irama. Az 55. percben emberelőnybe került a MAC, ami meg is hozta a várt szépítést, Orban és Bodó szemben állt Valenttel, végül előbbi passzát utóbbi belőtte. A végjátékra felélénkültek az újbudaiak, egy pontatlanság miatt azonban emberhátrányba kerültek. A szabálytalanságot góllal büntette a Dukla, Ölvecky talált be a bedobópont környékéről.

A MAC 8-1-re kikapott, továbbra is a 10. helyen áll.

181016_2071_DCS-mac

Fotó: Dömötör Csaba (MAC Újbuda)

Extraliga, 2019. feb. 1., péntek.
Valent: 95,2%
K
Bálizs: 80,0% (Rajna: 73,3%)
Rygl, Starosta, Radivojevic, Ölvecky, Mikula
1
Pozsgai, Macaulay, Orban, Langkow, Bodó
Cebák, Frühauf, Bartovic, Sádecky, Hecl
2
Negrin, Dudas, Klempa, Brown, Dansereau
Bohunicky, Krejci, Varga, Svec, Radjenovic
3
Garát, Burt, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
Gula, Luhovy, Hlinka, Hudec D., Dlouhy
4
Majoross, Vokla, Pápa, Szigeti
Peter Oremus
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:40 TRE Dlouhy Hudec D.
2-0 14:05 TRE Krejci Ölvecky Cebák
3-0 16:50 TRE PP Varga
4-0 27:03 TRE Radjenovic Krejci
5-0 29:21 TRE Sádecky Bartovic
6-0 39:26 TRE Rygl Bartovic
7-0 41:22 TRE Bartovic Sádecky Krejci
7-1 54:43 MÚB PP Bodó Orban
8-1 57:50 TRE PP Ölvecky
35 Kapura lövések száma 21
10 Kiállításpercek 20

Így győzte le a MAC-ot a Trencsén 8-1-re

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum