Hivatalos: két Orban lesz ősztől a MAC-ban

 

A nemrégiben szerződtetett Blake Orban után az eddig is ott játszó Brance újabb két évre írt alá az újbudaiakhoz.

Amikor az Extraliga-klub néhány hete bejelentette Blake érkezését, akkor már biztosra vettük, hogy unokatestvére, Brance Orban is marad a klubnál.  Igazunk volt: mint azt a csapat a hivatalos közösségi oldalán most közzétette, a kanadai születésű, de magyar állampolgársággal is rendelkező csatár kétéves szerződést írt alá. Brance Orban négy éve hokizik Magyarországon. Eredetileg a Fehérvár farmcsapatához igazolták le, de év közben bejátszotta magát az EBEL-keretbe, majd a második szezonjában végig ott tette a dolgát. Innen igazolta le a MAC, amellyel első évében Erste Liga-bajnoki címet szerzett, majd a szlovák élvonalban 52 mérkőzésen 36 pontig jutott. Figyelemre méltó, hogy a csatár különösen a rájátszásban volt eredményes legutóbb, ott csapata egyik legjobbjaként 3+6 pontot ért el.

Hogy miért nem szerepelt idén a magyar válogatottban, arról is beszélt a játékos a szerződéshosszabbításáról szóló hírben: “Mindenképpen szeretnék beszélni arról is, hogy miért nem vettem részt a magyar válogatott világbajnokság előtti felkészülésében. Úgy érzem, fontos ezeket a kérdéseket tisztáznom, a válogatottság ugyanis nagyon sokat jelent számomra, akkor is, ha vb-n eddig még nem képviselhettem a piros-fehér-zöld nemzeti színeket. Távol maradásomban két dolog játszott szerepet. Az egyik, hogy az Extraliga-playoffban megsérültem, amiből fel kellett gyógyulnom. A másik, hogy nagyon elfáradtam a megpróbáltatásokban, amelyeket édesapám betegsége és halála okozott. A testemnek és a lelkemnek is időre volt szüksége, hogy megnyugodjak, rendbe jöjjek, újra a régi lehessek. Szeretném megköszönni még egyszer mindenkinek azt a sok-sok szeretetet és támogatást, amit egész szezonban kaptam és kaptunk: én és a családom egyaránt. Rengeteget jelentett számomra mindez, hiszen segített túlélnem életem eddigi legnehezebb időszakát.”

Majoross Gergely szerint “Brance sok helyen bevethető játékos, mert nagyon jól érti a hokit. Pontosan tudja, hogy adott helyzetben mit várunk tőle és még is valósítja. Kiváló playoff hokis is, reméljük ott folytatja, ahol abbahagyta.”

Brance_Orban-900

fotó: MAC Újbuda

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk