Az összekötő kapocs az unokabátyám, Brance volt

 

Kétirányú védőnek tartom magam, védekezésben és támadásban is aktív vagyok ? mondta blogunknak Blake Orbán, a MAC új kanadai bekkje.

A MAC Újbuda a héten bejelentette első igazolását a következő szezonra: a 25 éves Blake Orbán érkezik a magyar Extraliga-csapathoz. Vezetékneve jól csenghet a honi hokiszurkolók fülében, ami nem véletlen: Blake nem más, mint Brance Orbán unokaöccse. A védő sikeres, bajnoki címekkel tűzdelt junior- és egyetemi évek után teszi át székhelyét Budapestre. De nem próbálta meg valóra váltani minden kanadai kissrác álmát: játszani az NHL-ben vagy legalább az AHL-ben? ?Kanadában természetesen minden srác arról ábrándozik, hogy eljut az NHL-be, és nagy sztár lesz. Én is lépésről lépésre haladtam, és szerencsésnek érzem magam, mert kitűnő klubokban játszhattam. A junioréveimben a WHL-ben hokiztam, ahol az Edmonton Oil Kings csapatával bajnokok lettünk és megnyertük a CHL Memorial Cupot is. Ezután egyetemre mentem, ahol az üzleti diploma megszerzése mellett hokiztam. Az ok, ami miatt ezután Magyarországra jöttem, az a lehetőség, hogy az Extraligában játszhatok. Nagyon sok jót hallottam Budapestről és a klubról is. Az AHL talán valós alternatíva lehet számomra valamikor a jövőben, de most arra koncentrálok, hogy megkezdjem a profi karrieremet Európában.?

Talán naiv a kérdés, de hogyan került a MAC Újbuda látóterébe? ?Az összekötő kapocs az unokabátyám, Brance volt, aki már itt játszik. Ő hívta fel rám a szakmai stáb figyelmét. Majoross Gergely alaposan leinformált, beszélt a korábbi edzőimmel, megnézett sok videót a meccseimről, és úgy érezte, hogy jól passzolnék a csapatába. Elkezdtünk beszélgetni, a vége pedig az lett, hogy megegyeztünk, és aláírtam a szerződésemet.?

blakeorban-mac

Brance Orbán tehát megadta a kezdőlökést, de később is segítette tanácsokkal unokaöccsét. ?Az egyetemi évek végén én is elkezdtem körbenézni, hol is folytathatnám a pályafutásomat, illetve kezdhetném el a profi karrieremet. Sokat beszélgettem Brance-szel, aki rengeteget segített, hogy képet kapjak az európai hokiról, a különböző ligákról. Ő mesélt róla, hogy milyen nagyszerű város Budapest, és milyen profi klub a MAC. Soha nem erőltette, hogy a MAC-ot válasszam más lehetőségekkel szemben, de azt remélte, hogy a végén ide szerződöm, és együtt játszhatunk. A kapcsolatunk egyébként nagyon szoros. A családunk nem túl nagy, és ő mindig is olyan volt számomra, mint egy idősebb testvér. Hat év van köztünk, és ez lesz az első alkalom, hogy csapattársak lehetünk. Amikor még kisebbek voltunk, sokat játszottunk utcai hokit a ház előtt, vagy az alagsorban, és persze bevettük az öcsémet, Jamest is. Még soha nem hokiztam egy csapatban valamelyik rokonommal, majd meglátjuk, mi sül ki ebből, de szerintem nem lesz gond.?

A MAC Újbuda szurkolóit most nyilván az érdekli, hogy milyen játékot várhatnak Blake Orbántól. ?Kétirányú védőnek tartom magam, védekezésben és támadásban egyaránt aktív vagyok. Szeretek keményen játszani az ellenfelekkel elöl, de a fő feladatom, hogy a saját kapunk előtt szilárd támaszt adjak a védekezésünknek. Úgy gondolom, jó helyen van nálam a korong, jól korcsolyázom, és az összejátékból is kiveszem a részem.?

A szlovák Extraliga egészen új tapasztalat lesz számára. ?Azt már tudom, hogy a Tipsport Liga szoros és kemény bajnokság, topjátékosokkal a világ minden pontjáról. Nagyon várom, hogy bejárjuk Szlovákia és Magyarország különböző részeit. De a legfontosabb persze, hogy egy remek bajnokságban játszhassak. Biztosan kell egy kis idő, hogy megszokjam az európai stílust, de remélem, hamar hozzátehetem a részem a csapat sikereihez. Saját magammal szemben az az elvárásom, hogy elöl és hátul is eredményes játékkal segítsem a klubomat. A MAC-nak ez lesz a második éve a bajnokságban, és mindenki azt szeretné, ha felülmúlnánk az idei eredményeket. Minden sportoló azért lép pályára, hogy bajnok legyen, jó lenne Budapestre hozni a győzelmi trófeát, de ez persze nem ilyen egyszerű.?

Brance Orbán bemutatkozott már a magyar nemzeti csapatban, és Blake-nek is megvan az állampolgársága. El tudja képzelni, hogy magára húzza a címeres mezt? ?Óriási megtiszteltetés lenne számomra, ha valamikor jégre léphetnék a magyar válogatottban, és azt az országot képviselhetném, amely a gyökereimet tekintve sokat jelent számomra. Egyértelműen az a célom, hogy a teljesítményemmel kivívjam a helyemet a csapatban a jövőben. Az volt az egyik ok, amiért Magyarországra jövök játszani, hogy ez a folyamat elindulhasson.?

blake03

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum