Időnként tekintgetünk egy kicsit magunk elé is

   

Egyre jobban megy a miskolciaknak az Extraligában, négymeccses nyerő szériában vannak, stabilan 8.-ak. Strenk Hunor másodedzővel elemeztünk.

A DVTK Jegesmedvék igencsak elkapták a fonalat az utóbbi hetekben. A novemberi nemzetközi szünet óta lejátszott 10 találkozójukon 22 pontot szereztek, hajszálra annyit, mint az azt megelőző 21 találkozón. Jelenleg 4 meccses győzelmi sorozatnál tartanak, ennek is köszönhetően masszívan befészkelték magukat a táblázat nyolcadik helyére. 11 ponttal elhúztak a playoffról biztosan lemaradó 11. pozíciótól, de a mögöttük 9. MAC Újbuda is 8 egységre van tőlük. Strenk Hunor, a csapat másodedzője szerint a szemmel látható fejlődésnek több sarokpontja van. “A játékunkban és az eredményességünkben alapvető változást hozott Vay Ádám leigazolása. Ő olyan biztos hátteret nyújt, amelyre nagy szükségünk van, és 95,2 százalékos védési hatékonysága az egész ligában a legjobb. Ez persze új helyzetet teremtett Adorján Attila számára, mivel Ádám lett az első számú kapus. Attila azonban egy nagyon tehetséges fiatal kapus, akinek most az jelenti a kihívást, hogy amikor megkapja a lehetőséget, akkor készen álljon, és megfelelő teljesítményt nyújtson. Eddig úgy tűnik, hogy tudja kezelni a szituációt, hiszen amikor ő állt a kapuba, akkor két topcsapatot is meg tudtunk verni. Farkas Tamásnál nem is lehetne jobb kezekben, aki nagyon sokat foglalkozik vele, hogy még feljebb tudjon lépni.”

Az elmúlt hetek sikersorozata azonban nem vezethető vissza csupán a javuló kapusteljesítményre. “Glen Hanlon vezetőedző már az elején megmondta a srácoknak: szükség lesz 25-30 mérkőzésre ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjunk a sokkal magasabb színvonalhoz. Most már sokkal jobban ismerjük az ellenfeleket, a körülményeket, a jégpályákat, így nagy meglepetések nem nagyon érhetnek bennünket. Nem szeretném újra elismételni a sebességről szóló, már sokszor elhangzott mondatokat, de tény, hogy mostanra tudtuk felvenni a versenyt ezen a téren akár még az élcsapatokkal is. Azt is el kell ismernem, Magosi Bálintnak igaza volt a legutóbbi interjújában abban, hogy most a szerencsefaktor is mellénk állt, ami a hokiban elég jelentős tényező tud lenni.”

strenk

Ahogy a sivatagi vándor előtt felsejlik az oázis képe, úgy kerülhet a miskolciak látóterébe a már biztos rájátszást jelentő hatodik helyezés. “Természetesen időnként tekintgetünk egy kicsit magunk elé is, de most a realitásnak a jelenlegi pozíciónkat érzem. Azért azt ne felejtsük el, hogy alig vagyunk túl az alapszakasz felén, még 26 mérkőzés vár ránk február végéig. Kellemes volt megtapasztalni, hogy többek között a legutóbbi négy győzelem milyen gyorsan repített felfelé bennünket a tabellán, ám nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. Az Extraliga nagyon kiegyenlített bajnokság, a most még mögöttünk lévő csapatok bármelyike képes lehet hasonló győzelmi sorozatra, ami átrendezheti a táblázatot. Éppen ezért nem foglalkozunk az aktuális helyezéssel, a célunk az, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük be, aztán az alapszakasz végén meglátjuk, mi a következő feladat.”

Azért kicsit boncolgassuk, hogy mi lehet kedvezőbb a csapat számára: elérni a hatodik helyet és rögtön a playoffra készülni, vagy – legyünk optimisták – a középszakasz sikeres megvívása után lendületből érkezni a rájátszásra? “Az alapszakasz vége és a legjobb nyolc párharca között egy hét telik el. Amennyiben sikerülne a jobbik helyezést elérni, lenne egy hetünk kicsit pihenni, illetve készülni az egyenes kieséses szakaszra. A komoly bajnoki terhelés miatt ez lenne az optimális. De attól sem ijedünk meg, ha a középszakaszon keresztül kell ezt megoldanunk. Ha így lesz, akkor a mi rájátszásunk ekkor kezdődik el.”

Fogadjuk meg Strenk Hunor intelmét, ne nézzünk olyan messziree, fókuszáljunk a legközelebbi két feladatra pénteken és vasárnap, amelyek ismét nem ígérkeznek könnyűnek. “Pénteken Poprádra utazunk, ahol egy kitűnően korcsolyázó fiatal csapat vár ránk. A bajnokságban eddig mindkét meccsünk hosszabbításba torkollott, és ezeken mindkét csapat szerzett már pluszpontot. Ez mindenképpen biztató, azaz a feladat egyáltalán nem lehetetlen. Vasárnap a tavalyi bajnokot fogadjuk, és ők a másik végletet jelentik az Extraligában. A Banska Bystrica ugyanis talán a leginkább fizikális hokit játszó együttes, igen termetes játékosokkal. Eddig rajtuk még nem találtunk fogást, de ennek a sorozatnak is szeretnénk véget vetni, különösen lelkes szurkolóink előtt, hazai pályán.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 19., vasárnap
VB 16:15 AUTCZE 0-8VÉGE
VB 16:15 GERUSA 1-3VÉGE
VB 20:15 FRAFIN 0-3VÉGE
VB 20:15 SUIRUS 0-3VÉGE
  • SPORT 2
május 20., hétfő
VB 16:15 FRAGBR 3-4 HVÉGE
VB 16:15 SWELAT 5-4VÉGE
VB 20:15 AUTITA 3-4 BVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANDEN 5-0VÉGE
május 21., kedd
VB 12:15 CZESUI 5-4VÉGE
  • SPORT 2
VB 12:15 FINGER 2-4VÉGE
VB 16:15 NORLAT 1-4VÉGE
VB 16:15 SVKDEN 2-1 BVÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 CANUSA 3-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 20:15 SWERUS 4-7VÉGE
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 
  • SPORT 1
Partnerünk