Képesek vagyunk felvenni a versenyt a Kassával

   

A szezon eddig legdrámaibb meccsét Kassán játszották a Jegesmedvék, akik ma először fogadják tétmeccsen a nagy ellenfelet.

Több ízben is írtunk már arról, hogy miért és hogyan emelkedik ki a miskolciak felvidéki riválisai közül a HC Kosice. A közeli nagyváros jégkorongja mindig is példát jelentett, ráadásul olyat, amelynek szintje elérhetetlennek tűnhetett évtizedekig. Ehhez képest most ugyanabban a ligában vitézkedik a két csapat, és nem is hatalmas a különbség közöttük. Akkor sem, ha eddigi két találkozójukon mind a 6 pontot a kassaiak tehették el. Ebben ugyanis nem kis szerepe van annak, hogy mindkét alkalommal a Steel Arenában küzdöttek egymással a felek, míg a Népkertben péntek este csapnak össze első alkalommal. Illetve itt kell felidézni a második találkozó egészen kivételes dramaturgiáját is.

Október 21-én Vas János révén az 58. percben 2-1-es vezetést szereztek a DVTK Jegesmedvék, amelyet követően a kassai edző időt kért, és lehozta a kapusát. Ez 12 másodperc alatt eredményre vezetett: Pulli kék vonalas lövésébe beleszúrtak, így vágódott a pakk a hálóba. A 2-2 nem torkollott hosszabbításba, 32 másodperccel a rendes játékidő vége előtt a hazaiak egy újabb góllal előnybe kerültek. Természetesen Glen Hanlon is lehozta Duschek Dávidot az egyenlítés érdekében, ám ez nem jött be, Kafka még szerzett egy üres kapus gólt, így alakult ki a 4-2-es végeredmény. Talán ebből a leírásból is kitűnik: lesz mi fűtse a piros-fehéreket a Népkertben.

A HC Kosice nem számít verhetetlen csapatnak ebben a szezonban, amiről nemcsak a MAC-osok tudnának mesélni – akik 8-4-re nyertek ellenük idegenben –, hanem maguk a miskolciak is, hiszen az előszezonban kétszer is összecsaptak Ladislav Nagyékkal. Kassán ugyan nagy különbséggel nyertek a hazaiak, ám a visszavágó tartalmilag visszavágásnak bizonyult, 3-1-re győzött a DVTK augusztus 23-án.

A Jegesmedvék összességében jó formát mutatnak, a nemzetközi szünet óta öt meccsükből hármat megnyertek. Legutóbb a közvetlen rivális Zsolnát intézték el 4-2 arányban, nem kis részben a mesterhármast jegyző Magosi Bálintnak köszönhetően. Az Extraliga-tabella második helyén álló Kassa is lendületből érkezik, miután Gyetván győzött kedden 5-2-re. Esetükben a múlt héten némi libikókázás volt megfigyelhető, minthogy előbb 7-et lőttek a Liptószentmiklósnak idegenben, majd 7-et kaptak a Zólyomtól a saját pályájukon. Ezzel együtt elmondható, nem lesz könnyű elvenni tőlük a 3 pontot, de a bizonyára a szokásosnál is motiváltabb Jegesmedvék képesek lehetnek erre is.

“Rendkívül izgatottan várjuk az összecsapást – mondta Glen Hanlon vezetőedző a klub hivatalos honlapján. – Minden adott lesz egy jó jégkorongmérkőzéshez, hiszen komoly játékerőt képviselő ellenféllel játszunk, és biztos vagyok benne, hogy sok szurkoló, illetve remek atmoszféra lesz a csarnokunkban. Korábban bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt a kassai csapattal. A felkészülés során legyőztük őket, a bajnokságban pedig kétszer is szoros mérkőzést játszottunk velük, amelyek hajráját sajnos elrontottuk. Szoros, a végletekig kiélezett találkozót várok, amin remélhetőleg mi kerülünk ki győztesen.”

mis-2018-exl

Fotó: Teszárovics Zsuzsa

DVTK Jegesmedvék–HC Kosice 1-2

   

A miskolci csapat remek teljesítménnyel, óriási izgalmak közepette pontot szerzett, miután csak büntetőkkel maradt alul a Kassával szemben.

A Kassa nem aprózta el a kezdést, az első percekben teljesen beszorították a Jegesmedvéket, tesztelték Vay Ádámot. Az első igazán veszélyes miskolci lövést Vas eresztette meg a 7. percben, majd nem sokkal később emberelőnybe kerültek a hazaiak, de Habal két nagy védéssel szomorította a miskolci szurkolókat. A 11. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Harrison húzta meg a bal szélen, középre adását Magosi lőtte közelről a kapuba (1-0). A gól után is többet támadott a Kassa, de a miskolci kontrákban mindig volt veszély. A szlovák csapat a 17. percben vághatott neki első fórjának, de ezt a házigazdák komolyabb nehézség nélkül védekezték ki.

A második harmad áthúzódó Miskolc-fórral kezdődött, de nem sikerült növelni az előnyt. Teljes létszámban nagy küzdelem alakult ki a jégen, de ez nem járt együtt szép játékkal és komoly helyzetekkel. A 26. percben egy villámgyors kassai támadás végén Vay két óriási védéssel tartotta meg az egygólos hazai előnyt. A 30. percben a hazaiak negyedik sora két tilos felszabadítás miatt hosszabb időre bent ragadt, a másodiknál Glen Hanlon kénytelen volt időt kérni, hogy a játékosok pihenhessenek. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a vendégek nem tudtak úgy dominálni, mint az első harmadban. A 32. percben a kassaiak a saját kapujuk előtt adták el a korongot, ami Loiseau-hoz került, ő egyedült állt Haballal szemben, de végül a védők kiszorították. Felpörgött kicsit a Kassa, így Vaynak sorozatban többször is akadt munkája, amit remekül látott el.

Ahogy az várható volt, a harmadik játékrészt nagy elánnal kezdte a kassai gárda, de hiába töltöttek több időt a támadóharmadban, döcögött a gépezet, így a miskolci védelem jól rombolhatott. Közben mindig volt egy-egy ellencsapás, amikor Habalnak is adtak munkát a hazai csatárok. A 45. percben egyenlítettek a vendégek: egy lecsorgó korongot Galambos emelt a hálóba (1-1). A 48. percben gyönyörűen kipasszolt kassai támadás végén a miskolci kapuba került a korong. A találatot videón visszanézték a játékvezetők, és végül nem adták meg, mert a támadó korcsolyájáról került a hálóba a pakk. Az 50. percben 2 az 1 ellen vihették a korongot a miskolciak, de Loiseau nem passzolt, lövését blokkolták. Nagyon izgalmas ide-oda játékot láthattak a szurkolók, és immár helyzetekben sem volt hiány. Az utolsó öt percben a vendégek teljesen benyomták a Jegesmedvéket a saját harmadukba, és a helyzeten még tovább rontott a bő két perccel a vége előtt befújt miskolci szabálytalanság is. A hátrányt sikerült kivédekezni, így jöhetett a ráadás.

A hosszabbításban sokáig csak egy-egy védése volt a két kapusnak. Szűk három perccel a vége előtt azonban ismét emberelőnybe kerültek a kassaiak, de a Jegesmedvék remekül védekezve kihúzták azt, majd a maradék fél perc is eltelt, így a pluszpont sorsa a büntetőkre maradt. Az első öt sorozatban egyetlen gólt sem láthattak a szurkolók, mindkét kapus parádézott. sexe24 A hatodik körben aztán a kimaradt miskolci próbálkozás után Nagy gólra váltotta a rávezetését, így a Kassa vihette el a két egységet, de a Jegesmedvék számára is értékes lehet ez a megszerzett pont.

mis-kas

fotó: Teszárovics Zsuzsa

Ez a találkozó is jó lecke volt számunkra

   

Mestermérleg a Miskolc–Kassa találkozó után.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “A Kassa kitűnően játszott, megnehezítette a dolgunkat, de mi is jól álltunk bele a mérkőzésbe. Ez a találkozó is jó lecke volt számunkra, hogy milyen szinten kell játszanunk, ha eredményesek akarunk lenni ebben a ligában.”

Roman Simicek, HC Kosice: “A Miskolccal eddig jó mérkőzéseket vívtunk, és így volt ez most is. A bekapott gól után igyekeztünk minél hamarabb kiegyenlíteni, ez végül a harmadik harmadban sikerült. Köszönöm a játékosoknak, hogy az utolsó pillanatig harcoltak, értékes két pontot szereztünk.”

Extraliga, 2018. nov. 23., péntek.
Vay: 96,0%
K
Habal: 96,4%
Crawford, Kiss, Pance, Vas, Kulmala
1
Pretnar, Sedivy, Hascak, Brophey, Nagy L.
Szirányi, Slovák, Loiseau, Magosi, Harrison
2
McDowell, Dudás, Spilár, Ignatuskin, Suja
Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi
3
Cizek, Pulli, Vrábel, Galambos, Soltés
Vojtkó, Ritó, Láda, Hajós
4
Zitny, Koch, Krajnák, Klíma, Petrás
Glen Hanlon
E
Roman Simicek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:24 MIS Magosi Harrison
1-1 44:15 KOS Galambos Dudás McDowell
1-2 65:00 KOS GWS Nagy L.
28 Kapura lövések száma 50
6 Kiállításpercek 4

A Jegesmedvék–Kosice képekben

 

Így szereztek pontot a Jegesmedvék a Kassától

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum