Más ez a jégkorong, mint amit mi gondoltunk

 

Megjelent az Amígélekén oldalon egy alapos interjú Egri Istvánnal, a DVTK Jegesmedvék elnökével. Van okunk szemlézni a szöveget.

Az interjú még a nemzetközi szünetben készült, a legfontosabb állításai azonban értelemszerűen nem vesztették el aktualitásukat. Lényegében minden fontos kérdésről szó esik benne, a vezetőedző megszerzésétől és munkájának minőségétől a keret összetételén át a legjobbakig és a kevésbé jól teljesítőkig.

4 idézetet ugyanakkor ki is emelünk.

AZ EBEL és az Extraliga közötti különbségről: ?Sokszor megkérdezik tőlem, hogy lehet összehasonlítani az EBEL-t a szlovák ligával? Erre azt mondom, hogy az almát a körtével nem lehet összehasonlítani, teljesen más a kettő. Az osztrák liga abszolút fizikai hokit játszik, rendkívül jól fizetett játékosokkal és van egy szlovák liga, amelyik egészen más. Itt a kreatív hoki a jellemző, a borzalmas sebesség. Teljesen más a struktúrája ennek a jégkorongnak, mint amit mi gondoltunk. És rendkívül örülök annak, hogy a szlovák ligában játszunk, nem pedig az osztrákban, mert a magyar jégkorong is a fizikai hoki irányába ment az utóbbi években. Ugye, mindig észak-amerikai edzők voltak nálunk az elmúlt évtizedben és természetesen azt a fajta hokit játszatták is. A szlovák ligában ez most teljesen más, szinte ordítóan más.?

Egri I MACMIS ML F4

fotó: Mudra László

A DVTK Jegesmedvék fejlődéséről: ?A csapat rengeteget fejlődött, rengeteget gyorsult, és ha már Glen is kimondja azt, hogy néhány meccsen már teljesen fel tudtuk venni a versenyt gyorsaságban az ellenfelekkel, akkor az biztosan úgy is van. És ez a legfontosabb, mert ennek a ligának az egyik legnagyobb értéke a tempó, a gyorsaság. Nagyjából tehát arra számítottam, hogy a 8-9. hely környékén tudjuk majd stabilizálni magunkat, de azért nem vagyok ideges, mert látom a csapaton a folyamatos fejlődést, ami ahhoz kell, hogy a kitűzött célunkat, a legjobb nyolc közé kerülést el tudjuk érni.?

A zólyomi huligánok okozta balhé utóhatásairól: ?Szerencsére az égvilágon semmi nyoma nincs már az esetnek. De, mégis van, mégpedig az, hogy a szlovák csapatok még inkább meg akarják mutatni nekünk, hogy mennyire vendégszeretők, mennyire jó vendéglátók. Rendkívül barátságosan fogadnak minket is és a szurkolóinkat is.?

Az Extraliga és az olaszok elleni 7-1 összefüggéseiről: ?Az eredmények szerintem már most egyértelműen látszódnak. Ha megnézzük a Négy Nemzet Tornán lejátszott olaszok elleni meccset – a kazahok elleni meccset elszúrta a csapat, ezt megbeszéltük Jankóékkal ? akkor azt lehet mondani, hogy az a tempó, az a gyorsaság, amit a válogatott mutatott az olaszok ellen, az jórészt már ennek az eredménye. Már nemcsak a Volán játékosok tudnak ilyen tempóban játszani, hanem a MAC és a DVTK játékosai is. Látható az, hogy ezek a játékosok milyen szinten dolgoznak nap, mint nap és láthattuk, hogy az A csoportos világbajnokságra kijutó olasz csapatot leiskoláztuk ezzel a borzalmas nagy tempóval, jó lövéshatékonysággal, vagyis mindazokkal az értékekkel, amiket a szlovák ligában szereztek.?

A beszélgetést teljes egészében ide kattintva tudják elolvasni.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO ÉLŐ
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum