7000 eurós büntetés ? a Jegesmedvék fellebbeznek

 

A miskolci Extraliga-csapatnak október 17-éig van erre lehetősége.

Mint arról a maga idejében beszámoltunk, a szlovák jégkorong szövetség megvizsgálta a szeptember 21-ei DVTK Jegesmedvék?HKM Zvolen Extraliga-mérkőzésen a lelátón történteket, és a magyar klubot mint rendezőt 7000 euróra büntette bizonyos hiányosságok miatt. Kapott büntetést a Zólyom is, 1500 eurósat, azzal az indokkal, hogy minden klub felelős saját szurkolóiért. Ismeretes: zólyomi huligánok az utolsó harmad előtt verekedést kezdeményeztek a biztonságiakkal, majd a közeli hazai szektorban ülő békés szurkolókra támadtak. A rendőrök kilenc embert ? köztük nyolc szlovákot ? állítottak elő rendbontásért és szabálysértésért.

A fegyelmi bizottság szerint ?a Miskolc a mérkőzés rendezőjeként minimalizálhatta volna a következményeket, ha korábban reagál a huliganizmusra. A biztonsági szolgálat és a rendezők nem léptek fel kellő eréllyel, késlekedtek, a hazai rendezőknek az első konfliktus után, amely a büfénél zajlott le, ki kellett volna üríteniük a vendégszektort, de csak később hívták be a csarnok előtt készenlétben várakozó rendőröket.?

A büntetésről szóló hír után a miskolciak első körben annyi kommentárt hoztak nyilvánosságra, hogy nem kaptak írásbeli határozatot a döntésről. Ez azóta megtörténhetett, Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék általános igazgatója ugyanis most a Boon.hu-nak elmondta: ?A határozat számunkra elküldött írásbeli magyarázata arra hivatkozik, hogy különböző szabályokat sértettünk meg. Szerintünk nem feltétlenül követtük el azokat a mulasztásokat, amelyeket a terhünkre írnak, ezért a klubvezetés ? jogászok bevonásával ? most dolgozik a fellebbezésen.?

01zvolen

Nagy Ádám közölte, ezt október 17-én estig kell benyújtaniuk, de mivel ilyenre még nem volt ? ligaújoncként nem lehetett ? precedens, ezért nem tudják, hogy beadványukat mikor bírálják el. A miskolciak úgy kalkulálnak, hogy a másodfokú, azaz a jogerős ítélet novemberben születhet meg a szlovák szövetségben. ?Bizakodunk ? fogalmazott várakozásai kapcsán Nagy Ádám. ? Úgy ítéljük meg, hogy van néhány erős lábakon álló indokunk: a minimális célunk az, hogy legalább érjük el a bírság összegének csökkentését.?

A Boon.hu arról is ír, hogy akik rendszeresen járnak a liga mérkőzéseire a miskolci jégcsarnokba, a történtek óta jelentős változásokat tapasztalhattak. Ezek közé tartozik, hogy a Jegesmedvék megerősítették saját rendezői szolgálatukat, illetve szorosabbra fonták kapcsolatukat a biztosítást segítő rendőrséggel. A klub illetékesei a mérkőzések előtti napokban a korábbinál konkrétabb egyeztetéseket végeznek a vendégegyesületek képviselőivel annak érdekében, hogy információkat gyűjtsenek az őket várhatóan elkísérő szurkolókról, az érkező nézők számáról, és a biztonság fokozása érdekében lelátói elszeparálásuk után “megkülönböztetett figyelemben részesítik őket”.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum