Elszánt MAC hívja csatába a ligaelsőt

   

Alaposan belehúzott a jóba Majoross Gergely csapata, vasárnap, ha lehet, a péntekinél is erősebb ellenféllel, a Zólyommal kell megküzdenie.

A fenti mondat tartalmát, igaz, árnyalja valamelyest a kassai eredmény. Az Extraliga legimponzánsabb csarnokában, a sokszoros bajnok otthonában ugyanis megtörtént az, amire csak nagyon kevesen számítottak: a magyarok gyakorlatilag kiütötték a Ladislav Naggyal, Marcel Hascakkal, Klement Pretnarral, Evan Brophey-val felálló HC-t. A hazaiak emberemlékezet óta nem kaptak saját jégen 8 gólt, nem csoda, hogy a szép számú közönség totálisan kiakadt, a meccs vége felé kórusban követelték gúnyosan a kilencediket és a tizediket. A szlovákok drámát és szégyent emlegetnek, miközben mi úgy érezzük: megint lépett egyet előre a jégkorongunk. Egy kisebbfajtát.

Ettől persze továbbra is az utolsó két helyet foglalja el a két magyar klub a táblázaton – nem számítva a szlovák juniorválogatottat –, és továbbra sem számítanak esélyesnek egyetlen párosításban sem, ám a biztató jelek mellett nem lenne helyes leszegett fejjel elmennünk. Húzzuk inkább ki magunkat. Elvégre ez a kassai siker sem áll egyedül, csak a MAC-nál maradva, volt itt már győzelem a címvédő Besztercebánya és a másik döntős Trencsén ellen is, ami meg a DVTK Jegesmedvéket illeti, ők pénteken a Poprádot, előtte az Érsekújvárt kapták el. A lényeg, hogy dolgozni és hajtani kell, és a beletett energia meghozza a maga eredményeit ebben a bajnokságban is.

A MAC-nak leginkább azt kellene megtanulnia, hogy a világra szóló bravúrokon túl a hozzá játékerőben közelebb álló szlovákiai klubokat miként győzze le, ami még egyszer sem sikerült. Ennek gyakorlására a nemzetközi szünet előtti utolsó játéknapon azonban nem lesz lehetőségük a Majoross-tanítványoknak, lévén, hogy a listavezető Zólyom érkezik a Tüskecsarnokba. Az a gárda, amely 7 pont előnnyel vezet, és meggyőző teljesítményt nyújt folyamatosan. Jellemző adat, hogy a bajnokság kanadai táblázatának első 6 helyéből 5-öt (!) foglalnak el zólyomi játékosok, Michal Chovan 29 ponttal az első, Rastislav Spirko 11+14-gyel második, Davis Vandane védő létére 6+16-tal negyedik.

A HKM Zvolen eddig háromszor találkozott magyar csapattal, előbb 5-0-ra verték Miskolcon a Jegesmedvéket, majd 5-3-ra hazai pályán a MAC-ot. Magosi Bálinték ugyanakkor a következő alkalommal megfogták a félelmetes pontgyárosokat, október 23-án 1-1-re hozták a rendes játékidőt, igaz, a pluszpontot a túlórában a zólyomiak tették el. Majoross Gergely csapata kassai diadalát elemezve megjegyezte: “Bízom abban, hogy ez lendületet ad nekünk vasárnapra is, a szünet előtti utolsó mérkőzésre.” Nos, a lendületre egészen biztosan óriási szükség lesz, ahogy osztályon felüli elszántságra is. Amennyiben a MAC-nak sikerülne legyőznie a ligaelsőt is, az biztos, hogy komoly muníciót biztosíthatna számára a további küzdelmekhez. Amelyek november 14-én kezdődnek újra, mit ad isten, egy közvetlen rivális, miszerint a Gyetva ellen.

A MAC Újbuda–HKM Zvolen összecsapás 18 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban.

maczvolen

Fotó: Mihalik Lajos (MAC-facebook)

MAC Újbuda–HKM Zvolen 2-3

   

Egy meglehetősen vékony első harmad után hatalmasat dolgozott az 1 pontért Majoross Gergely csapata.

Az első néhány percben alaposan belekezdett a Zólyom, jó néhányszor kellett nagyot védenie Bálizsnak, aztán kiegyenlítettebbé vált a játék. Ezzel együtt a vendégek szerezték meg a vezetést, Marco Halama teljesen üresen maradt a kapu előterében, csak bele kellett tennie az ütőjét Ruzicka hajszálpontos lőtt passzába. A MAC próbált menni az egyenlítésért, de igazi nyomást nem tudott gyakorolni, ellenfele folyamatosan kontrollálta a hokit. A 17. percben született második gól nagyon hasonlított az elsőre, Vandas passzolt jobbról, Vandane-on senki sem volt, magabiztosan vágta be. Utána azonnal óriási helyzet adódott Dansereau előtt, kimaradt, miként másodpercekkel a vége előtt egy Klempa–Brown akció sem ért célt, nem sokon múlott, maradt a 0-2.

Sokkal élénkebb és határozottabb MAC jött ki a második harmadra, előbb Chris Bodo hagyott ki helyzetet, utána emberelőnybe került a magyar csapat, kialakult néhány izgalmas tumultus Skapski kapuja előtt, de gólközelbe nem kerültek a kékek. Az ellenfél kiegészülése után Dansereau került ziccerbe, amire válaszul a 28. percben komoly vasat lőttek a vendégek, a korong Bálizs háta mögül hullott vissza bal mamutja elé. Négy perccel később a bal oldali vas is csilingelt, majd megint felszívta magát a hazai csapat. A 36. percben sikerült rácserélni a fáradó zólyomi védőkre, Burt csodás passzt adott Szigetinek a kapu mögül, a fiatal csatár első Extraliga-gólját szerezte, 1-2. Nem álltak meg Majoross Gergely tanítványai, Terbócs tört be gyönyörű cselekkel, passza elakadt, később Browné is. Ekkor visszakerült a játékszer Dansereau-hoz, aki ügyesen vette észre Dudast, a bekk nagy gólt lőtt a jobb felsőbe – egymás után a harmadik meccsén talált be, az ezeket megelőzőkön egyszer sem –, 2-2-vel mehettek a csapatok a második szünetre.

Az utolsó felvonásban a Zólyom lépett fel támadólag, nyomtak erősen, a MAC eleinte kontrákra játszott, nagy Kreisz-helyzet maradt ki. Bodót állították ki a 49. percben, a hátrány legelején Brown léphetett meg, nem tudta belőni a szólót. Az 52. percben meglőtték a harmadik vasukat is a zólyomiak, az 54.-ben pedig nagy helyzetet hagyott ki Bodo. Az utolsó két percben két jelentős magyar lehetőség is adódott, hiába, jöhetett a hosszabítás.

A túlórában végig a vendégek domináltak, nem jutottak igazi ziccerig, mígnem 14 másodperccel a vége előtt megléptek kettő az egyben, Chovan begyötörte a pluszpontot jelentő gólt, 2-3.

macdud

fotó: Koncsár Irma/MAC

Extraliga, 2018. nov. 4., vasárnap.
Bálizs: 92,9%
K
Skapski: 90,5%
Pozsgai, Bugár, Orban, Langkow, Bodó
1
Vandane, Ulrych, Vandas, Spirko, Halama M.
Burt, Fejes, Klempa, Brown, Dansereau
2
Zelenák, Ruzicka, Lusnák, Petrás, Sisovsky
Vokla, Dudas, Kreisz, Nagy Krisztián, Terbócs
3
Drgon, Pöyhönen, Chovan, Kytnár, Zuzin
Odnoga, Szigeti, Majoross, Szabad
4
Marcinek, Andrisík, Halama P.
Majoross Gergely
E
Andrej Podkonicky
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:29 ZVO Halama M. Ruzicka Spirko
0-2 16:45 ZVO Vandane Vandas Sisovsky
1-2 35:27 MÚB Szigeti Burt Majoross
2-2 38:21 MÚB Dudas Dansereau Brown
2-3 63:46 ZVO Chovan Sisovsky Ulrych
21 Kapura lövések száma 43
4 Kiállításpercek 2

A MAC Újbuda–HKM Zvolen képekben

   

Így vett el egy pontot a MAC a Zólyomtól

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum