Embertelenül nehéz dolga lesz a MAC-nak

   

Az újbudai Extraliga-újonc elsőre kis híján elkapta a Kassát, most idegenben próbálkozhat ugyanezzel.

Az október 2-ai MAC–Kosice találkozón kissé meglepő volt a játék képe. Azt láttuk a Tüskecsarnokban sokáig, hogy hiába az ellenfél a favorit, a mérkőzés nagy részében a hazai csapat irányít, és akár gólokkal is vezethetne. Ám az első találat egészen az 52. percig nem akart megszületni, amikor is Pápa Márton végre eredményes volt. De mielőtt Majoross Gergely fiai megérezhették volna a siker ízét, a Kassa két balszerencsés góllal fordított. De hasonlóan jártak legutóbb a DVTK Jegesmedvék is. Vas Jánosék 2-1-re vezettek az 58. percben (!), a Kassa kapus nélkül egyenlített, majd lőtt még egyet, hogy aztán egy üres kapus találattal tegye fel a pontot az i-re, így alakult ki a 4-2-es végeredmény.

E magyar szemmel durva végjátékok ugyanakkor azt is jelzik, hogy hiába a csodás múlt és az aktuális második hely a tabellán, a HC Kosicét is zavarba lehet hozni, akár a liga legfantasztikusabb létesítményében, a Steel Arenában is. Annál inkább, hogy a csapat ez idő szerint épp kisebb hullámvölgyben tartózkodik, minthogy egymás után kikapott hazai jégen a Besztercebányától, majd idegenben a Trencséntől. A legközelebbi közelmúlttal sajnos a MAC sem dicsekedhet, háromból három vereségen van túl: előbb simán kikapott a Liptószentmiklóstól Iglón, majd 2-8-cal zárt a Nyitrával, végül túlórában veszített a Zsolna ellen. Kassán indulni el felfelé biztosan embertelenül nehéz lesz. Máshogyan fogalmazva: csak emberfeletti teljesítménnyel lehet ott pontot vagy pontokat begyűjteni. De miként Majoross Gergely még a Nyitra-meccs után fogalmazott: az átlagos teljesítmény ebben a ligában nem elég semmire. Kassán aztán különösen nem.

mackos-mi

Fotó: Manases István (MAC)

HC Kosice–MAC Újbuda 4-8

   

A budapestiek a kiváló emberelőnyös játékukkal és az ellenfél hibáinak könyörtelen kihasználásával győztek Kassán.

A mérkőzés magyar szempontból jól indult, a 4. percben villantak a magyar fiatalok: Odnoga Mátyás korongot szerzett a kassai kapu mögött, a szemből érkező Szabad Kevinnek passzolt, akinek lövését hiába védte a kassai kapus, Odnoga odaért a kipattanóra és vezetéshez juttatta a MAC-ot. Sajnos nem tartott sokáig az előny, egy jó indítás után 2 az 1 elleni helyzetbe kerültek a hazaiak, amit Peter Galambos váltott gólra. A 8. percben újra az újbudaiak vezettek, Chris Langkow a támadó harmadban lecsapott egy felelőtlen kassai fonákpasszra, Brance Orbannak passzolt, aki Chris Bodónak tette tovább, ő pedig belőtte a 2. MAC-gólt. Két perc sem telt el, amikor a MAC kihasznált egy emberelőnyt, a korongjáratás végén a második gól szerzői játszottak össze, az akció végén Langkow talált be.

A 25. percben tragikomikus módon született meg a 4. MAC-gól, Bugár Gábor kék vonalas lövése a keresztvason csattant, a felperdülő korongot pedig a kassaiak kesztyűvel beterelték a saját kapujukba. A második magyar emberelőny is sikerrel zárult: a fór végén Orbanék szétzilálták a hazai védelmet, Bodo passzát Orban betette a vert kapus mellett. A HC Kosice 5-1-es hátránynál időt kért. A harmadik MAC-előny rosszul sült el, Hascak kiugrott és emberhátrányos gólt lőtt. A bekapott találat megzavarta a MAC-ot, a magyar együttes nem tudott felszabadítani, Dudás kék vonalas góllal büntetett. A 37. percben Terbócs éles szögből leadott lövését kötényben bevédte Habal, akit ezt követően Matús Nagy váltott a kapuban. A harmad végén eljött az első kassai előny, amit Marcel Hascak révén kihasználtak.

A záró húsz percnek 6-4-es MAC-előnnyel és áthúzódó magyar emberfórral vágtak neki a csapatok. A negyedik budapesti 5 a 4 elleni helyzet is hozott gólt, Jared Brown sarokkal maga elé tette a korongot és kiszorított helyzetből belőtte Matús Nagy botos oldalára. Az 51. percben Jesse Dudas a kék vonalnál megkapta a korongot, kicselezett egy kassait, aztán belőtte a 8. MAC-gólt. A végjátékban a magyar együttes kibekkelt egy emberhátrányt.

A MAC 8-4-re nyert, mindegyik gólt más-más játékos szerezte, összesen 14 jégkorongozó gyűjtött pontot.

maclangkow

Fotó: Dömötör Csaba (MAC Újbuda)

Majoross Gergely a kassai MAC-csodáról

 

Úgy gondolom, ez újabb mérföldkő klubunk életében, egy történelmi siker – mondta a szakvezető a 8-4-ről.

“Elég sok munkát tettünk ebbe a meccsbe is, és most végre siker követte a befektetést – mondta Majoross Gergely a MAC Újbuda hivatalos közösségi oldalán. – Kaptunk egy nagyon erős visszajelzést arra, hogy jó dolgok fognak velünk történni, hogyha ezen az úton haladunk tovább. Azt hiszem, hogy jó néhány meccsen alakultak úgy a dolgok, hogy többet érdemeltünk volna, mint ami a végén jutott, akár a Zsolna elleni utolsó hazai mérkőzésen, akár – csak hogy aktualitásnál maradjunk – a Kassa elleni hazai találkozón. Úgyhogy örülök, hogy pattantak végre úgy is korongok, hogy ez nekünk legyen jó. Örülök annak is, hogy az emberelőnyös játékunk ennyire hatékony tudott lenni. Boldogok vagyunk az eredmény miatt, úgy gondolom, ez újabb mérföldkő klubunk életében, egy történelmi siker. Bízom abban, hogy ez lendületet ad nekünk vasárnapra is, a szünet előtti utolsó mérkőzésre.”

Extraliga, 2018. nov. 2., péntek.
Habal: 77,8% (Nagy M.: 71,4%)
K
Rajna: 91,3%
Pretnar, Koch, Zitny, Brophey, Nagy L.
1
Pozsgai, Bugár, Orban, Langkow, Bodó
Cizek, Pulli, Hascak, Klíma, Kafka
2
Burt, Fejes, Klempa, Brown, Dansereau
Dudás, McDowell, Hricina, Galambos, Soltés
3
Vokla, Dudas, Kreisz, Nagy Krisztián, Terbócs
Hudák, Sedivy, Suja, Jokel, Petrás
4
Odnoga, Szigeti, Majoross, Szabad
Roman Simicek
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:16 MÚB Odnoga Szabad
1-1 05:14 KOS Galambos Soltés Hricina
1-2 07:37 MÚB Bodó Orban Langkow
1-3 09:18 MÚB PP Langkow Bodó Orban
1-4 24:11 MÚB Bugár Brown Pozsgai
1-5 28:06 MÚB Orban Bodó Pozsgai
2-5 29:24 KOS SH Hascak Sedivy
3-5 31:48 KOS Dudás
3-6 36:29 MÚB Terbócs Kreisz
4-6 37:57 KOS PP Hascak Brophey Nagy L.
4-7 40:14 MÚB Brown Klempa Vokla
4-8 50:55 MÚB Dudas Terbócs Nagy Krisztián
46 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 6

Így semmisítette meg a MAC Újbuda a Kassát

   

Egy hihetetlen kiütés több mint tíz percben, sok-sok góllal.


New wooden hot tubs, baths designs, hand made BBQ grills, along with lots of love & a hefty sprinkle of pixie dust http://www.woodenspasolutions.co.uk/

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum