Szabad Kevin: Sokkal gyorsabban kell dönteni

 

Duplázott az Extraliga-bajnok ellen Szabad Kevin, így sokat hozzátett a MAC Újbuda első győzelméhez. Kérdeztünk tőle egy-két dolgot.

A MAC Újbuda is megszerezte első győzelmét a szlovák Extraligában, nem is akármilyen skalpot szerezve, hiszen a címcédő HC Banska Bystricát sikerült megverniük a Tüskecsarnokban 4-0-ra. A győzelemből két góllal vette ki a részét a Vienna Capitals farmcsapatából érkezett Szabad Kevin ? akinek alighanem ez volt pályafutásának csúcsmeccse. ?Nem szeretném ilyen hamar elhasználni ezt a kifejezést, bízom benne, hogy lesz még ilyen sikeres mérkőzésem ? kezdte a 21 éves játékos. ? Az biztos, hogy ilyen szinten ilyen jó mérkőzést még nem játszottam, az pedig, hogy két gólt is tudtam ütni, a hab a tortán.?

Elég nagy váltás, amikor át kell lépni egy Erste ligás farmcsapatból a szlovák Extraligában induló klubba, hiszen a játék számos elemét másként kell csinálni. ?A legnagyobb különbség a sebességben van. Sokkal gyorsabban kell dönteni, mikor kell passzolni, mikor elég csak kitenni a pakkot a harmadból, de ilyen elemből rengeteg van. Nincs idő nézelődni, nemcsak érezni kell, hogy mi lehet a jó megoldás, végre is kell hajtani, az igazi nehézség éppen itt van. Rengeteget segít nekem, hogy nagyon jó csapattársak vesznek körül, akik megkönnyítik ezeket a szituációkat. Érdekes módon az eddigi mérkőzéseken a hoki fizikális oldala sokkal kevésbé volt jelen, mint az Erste Ligában. Ott jóval több ütközés van, itt inkább a technikás megoldásokon van a hangsúly. Nem tudom, hogy a többi mérkőzésen ez miként változik majd, hiszen az ellenfelek nagyobb részével még nem találkoztunk.?

Az eredmények alapján a MAC Újbuda teljesítménye egyértelmű javulást mutat. De vajon így érzik-e belülről is a játékosok? ?Igen, az előrelépést mi is tapasztaltuk. Egyre jobban alkalmazkodunk a mérkőzések tempójához, a hibák számát is tudtuk mérsékelni. Apró lépésekkel haladunk, de egyértelműen megyünk előre. Most az elsődleges cél, hogy minden mérkőzést szorossá tegyünk, és a kis különbségeket a magunk oldalára billentsük. Ha ez sikerül, a pontok gyűjtésében sem maradunk el a többiektől.?

A Besztercebánya elleni győztes meccs folyamán Szabad Kevin előrébb került a támadósorokban, a negyedikben kezdett, majd a roppant agilis Nagy Krisztián és Terbócs István mellett találta magát. ?Igen, így volt, ennek annyi magyarázata van, hogy jól ment a játék, így több szerepet kaptam. A mérkőzések alatt az edzők mindig cserélik a sorok összetételét, éppen azért, hogy az adott pillanatban a legjobb támadótriók lépjenek jégre. Most nekem jött ki a lépés, legközelebb valaki másnak fog. Nálunk nem olyan lényeges, hogy ki lövi a gólokat, annak mindenki örül, a legfontosabb, hogy a lefújáskor a mi nevünk mellett álljon a több találat.?

Belekóstolva a szlovák topligába, talán már meg lehet tippelni, mire elég a MAC Újbuda játékereje. ?Úgy gondolom, a rájátszás elérése reális cél lehet. A csapatban vannak olyan tapasztalt hokisok, akik tudják, hogy a playoffban mit hogyan kell csinálni az eredményes szereplésért, hiszen az egy teljesen más világ. Addig persze el kell jutni, még rengeteg meccs van hátra, így nekünk mindig csak a következő találkozóval kell foglalkoznunk.?

A MAC Újbuda pénteken a középmezőnyhöz tartozó Dukla Trencin otthonában tehet meg mindent az újabb pontszerzésért az Extraligában.

szabad

fotó: Manases István/MAC Újbuda

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum