Bajnok csatázik bajnokkal a Tüskecsarnokban

   

A legfontosabb, hogy saját játékunkat vigyük előre – mondta blogunknak a MAC Újbuda vezetőedzője a Besztercebánya elleni meccs előtt.

Az Extraliga-szezon harmadik fordulójában máris a bajnokcsapat érkezik az Erste Liga legutóbbi győztesének otthonába. A MAC Újbudának két veresége után ezúttal sem lesz egyszerű megszereznie első pontjait, de nem kétséges, hogy mindent megtesznek ennek érdekében Majoross Gergely tanítványai. A vezetőedző szerint ugyanakkor “nyilván mindig különleges lehetőség egy kiemelkedő képességű csapattal összemérni az erőnket, amely emellett az Extraliga címvédője is. A legfontosabb dolgunk mégis az, hogy a saját játékunkat vigyük előre. Az a célunk, hogy minden mérkőzésen nyerjünk, ez érvényes a Besztercebánya elleni találkozóra is, de engem tényleg jobban érdekel az az út, amelyen haladva eljutunk odáig, hogy úgy játsszunk, ahogyan eltervezzük. Ez Poprádon már egészen jól működött, ott a legnagyobb gond a kiállítások nagy mennyisége volt”. Kérdésünkre, hogy ezt mi okozta, Majoross azt válaszolta, a kilencből négy volt olyan, amelyeket feltétlenül el kell kerülni: “Ezek szükségtelen botkiállítások voltak, lent kell tartanunk az ütőket, inkább a lábunk járjon.”

Megtudtuk még a vezetőedzőtől, hogy miként Poprádon, ezúttal is Bálizs Bence kezd a kapuban, a csapat ugyanabban az összetételben áll fel, ahogyan vasárnap délután. Vagyis Fejes Nándor és Kreisz Brúnó, akik hétfőn a Schiller-Vasas HC színeiben részesei voltak a csapat első Erste Liga-győzelmének – a piros-kékek a Hokiklub Budapestet verték túlórában 2-1-re –, játszani fognak a Banska Bystrica ellen is.

Bajnoknak lenni nem könnyű. Megvédeni a bajnoki címet kifejezetten nehéz, a triplázáshoz valami extrát is tudni kell nyújtani. A HC 05 Banska Bystrica már megtette az első két lépést, és nem lehet kétségünk felőle, hogy sorozatban harmadszor is szeretnének aranyérmet nyerni. Ebben már nem lehet a segítségükre Vladmir Országh, aki a sikeres évek után váltott, és a Slovan Bratislava KHL-csapatánál keresett új kihívásokat. Nem érhette váratlanul a besztercebányaiakat a sikerkovács edző távozása, mert hamar megtalálták az utódot a 45 éves kanadai Dan Ceman személyében, akit a dán bajnokságból szerződtettek. Tucatnyi játékos maradt tavalyról, a többiek újonnan érkeztek. A legnagyobb húzásnak sokat azt tartják, hogy sikerült megtartani az Asselin–Faille duót. A két kanadai csatár mellett még négy észak-amerikai rohangál a jégen besztercebányai mezben, ami kiegészülve egy kanadai edzővel rányomhatja a bélyegét a csapat stílusára.

A besztercebányaiak ezzel együtt nem kezdték jól a szezont. A Bajnokok Ligájában négy meccsből három masszív vereség és egyetlen győzelem az eddigi mérlegük, a bajnokság nyitó fordulójában pedig a legutóbb osztályozóra kényszerült Liptovsky Mikulás legyőzte őket. A második játéknapon aztán javítottak, a jóval erősebb Dukla Trencínt sikerült verniük.

Ugrás az ismeretlenbe – jellemzi a várakozásokat a besztercebányaiak honlapja a MAC elleni mérkőzés előtt. A szlovákok egyelőre megbecsülni sem tudják, mire számítsanak Majoross Gergely tanítványaitól, de várakozással tekintenek a meccs elé. “Új élmény lesz mindannyiunknak – mondta Branislav Kubka hátvéd. – Új a környezet, az ellenfél. Nincs sok tapasztalatunk a magyar hokiról, de az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, különösen mert a saját közönségük előtt küzdenek. De nekünk a saját játékunkat kell játszanunk. Korcsolyázz sokat, játszd a saját meccsedet, akkor nem lehet baj. Soha nem játszottam magyar csapat ellen, ez lesz az első alkalom. Meglátjuk, milyen lesz.”

A mérkőzés este 7 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban – jegyár: 1500 forint, kapunyitás 1 órával a kezdés előtt –, a Digi Sport élőben közvetít.

balizs

fotó: Mudra László/MAC

MAC Újbuda–HC '05 Banská Bystrica 4-0

   

A fővárosiak a duplázó Szabad Kevin és a shutouttal záró Bálizs Bence vezetésével legyőzték az Extraliga címvédőjét.

A MAC-nál az előző, poprádi mérkőzéshez hasonlóan Bálizs Bence kapott lehetőséget, míg a vendégeknél a légiós kapus, Stephon Williams pihent, a szezonban először Samuel Baros állt a vasak közé. A találkozó jó iramú játékkal indult, a besztercebányaiak játszottak veszélyesebben, a 4. percben kapuvasat lőttek. Az újbudaiak fiatal játékosai lelkesen küzdöttek a jégen, a harmad közepére az egész hazai csapat felbátorodott. A játékrész utolsó perceiben újra a vendégek nyomtak, keresztvasat lőttek, Bálizs pedig kétszer is spárgázva mutatott be bravúrt, de Dansereau révén a MAC-nak is volt egy nagy helyzete.

A második húsz perc eleje a Banská Bystricáé volt, aztán a 27. percben új szakaszához ért a mérkőzés: Terbócs középre tett korongja egy védőről Szabad Kevin elé került, akinek a lövését védte Baros, ám a kipattanót a magyar csatár betuszkolta (1-0). Két perccel később Chris Bodo középre tett korongja irányt váltott egy besztercebányai korcsolyán, a szlovák kapus megint tehetetlen volt (2-0). Alig telt el fél perc, amikor Nagy Krisztián kapu mögül érkező passzába beleért Baros, a korong Terbócshoz került, és akárcsak az első gólnál, itt is egy kipattanó hozta meg a gólt (3-0). Az Extraliga címvédője kevesebb mint két és fél perc alatt három gólt kapott, ez látványosan megfogta a vendégeket. A következő percek a speciális játékhelyzetekről szóltak. A MAC szépen játszott az emberelőnyében, ami a kiegészülés után hátránnyá, sőt idővel kettős hátránnyá fordult. Az 5 a 3 elleni játék sem tartott sokáig, Éric Faille büntetése után sokáig 4 a 3 ellen játszottak a felek. A harmad végén kezdett magára találni a Banská Bystrica, de fölénye nem volt jelentős.

A harmadik játékrészben már Stephon Williams állt a vendégek kapujában. A besztercebányaiak nem estek neki a MAC-nak, sőt Karol Sloboda kapu előtti bottal lökése után emberhátrányba kerültek. A folytatásban sem pörgött fel a BL-résztvevő szlovák bajnok. A hazaiak legszebb akcióját a 47. percben a MacAulay, Dansereau, Klempa hármas vezette, Williams bravúrral fogta lepkés kesztyűvel a lövést. A végjátékban lehozta kapusát a Banská Bystrica, hiába, Szabad Kevin az első gólnál látott bevetődéséhez hasonlóan juttatta a korongot az üres kapuba.

A MAC 4-0-ra győzött, Bálizs Bence 45 védéssel ért el shutoutot.

ml_160917_205_balizs_bence_5__resize

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Extraliga, 2018. szept. 18., kedd.
Bálizs: 100% (Rajna)
K
Baros: 85,7% (Williams: 100%)
Pozsgai, Macaulay, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
1
Mihálík, Marshall, Tamási, Faille, Asselin
Burt, Dudas, Langkow, Klempa, Dansereau
2
Miller, Kubka, Zigo, Higgs, Sykora
Vokla, Garát, Orban, Brown, Bodó
3
Datelinka, Sloboda, Varga, Surovy, Stastny
Fejes, Szabad, Kreisz, Szigeti
4
Biro, Török, Gabor, Cesik, Kabac
Majoross Gergely
E
Ivan Droppa
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 26:36 MÚB Szabad Terbócs
2-0 28:24 MÚB Bodó Brown
3-0 28:58 MÚB Terbócs Nagy Krisztián
4-0 57:53 MÚB EN Szabad
29 Kapura lövések száma 45
6 Kiállításpercek 6

A MAC–Banksá Bystrica képekben

   

Így győzte le 4-0-ra a MAC az Extraliga bajnokát

   

A szenzációs MAC Újbuda–HC ’05 Banska Bystrica mérkőzés hosszabb összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum