Hosszú lesz az út, haladnunk kell rajta tovább

   

A budapesti Extraliga-újoncnak a Poprad ellen sem lesz könnyebb dolga, mint az Érsekújvárral szemben.

A MAC Újbuda 1-7-es vereséggel kezdte a szezont, a csapat csak a meccs feléig tudta tartani a lépést a vártnál is impresszívebb játékot nyújtó HC Nové Zámky ellen. Öt az öt ellen többnyire minden rendben volt, ám az előnyöket nem sikerült kihasználni, a hátrányokból ellenben rendre eredményesnek bizonyult a vendégcsapat. A harmadik harmad legelején bekapott ötödik gól után pedig mintha minden energia elszállt volna Majoross Gergely csapatából.

Az élet azonban nem áll meg, a versenynaptár sűrű, vasárnap délután máris újabb nagycsapat vár a MAC-ra, ráadásul idegenben. A vezetőedző ekként nyilatkozott a folytatásról a klub hivatalos közösségi oldalán: “Egyértelmű üzenete van annak a meccsnek: jobban kell játszanunk, hogy helytálljunk. Egy utunk van a sikerhez, egy stílus és harcmodor van, ami sikerre vihet minket, és ez az, amit múlt vasárnap a Szuperkupa-döntőben megvalósítottunk. Az Érsekújvár elleni meccsen nem korcsolyáztunk eleget, nem voltunk elég élesek a harcokban, nem vettük el jól a teret. Sokkal nagyon felületet kell lefednünk a korcsolyázásunkkal. Hosszú lesz az út, haladnunk kell rajta tovább.”

Az bizonyos, hogy a Poprad semmivel sem jelent kisebb kihívást, mint az Újvár. Azzal együtt is, hogy sok minden változott a Tátra lábánál április óta. Leginkább előnyére. Nemcsak a jégcsarnok, a csapat is komoly felújításon esett át. Változott az edző, cserék történtek a kapusposzton, a védelemben és a támadószekcióban. Két külföldi, a cseh Vosvrda és az EBEL-ből jól ismert, óriási tehetségnek indult szlovén Luka Gracnar a két kapus, míg a védelembe érkezett mások mellett a finn Erving, a svéd Karlsson, a lett Salija, a KHL-ben is megfordult Kozak és a kőkemény Tavoda. A csatársorból elment a klub élő legendája, a már 46 éves, a Popradot összesen 22 szezonban szolgáló, ez idő alatt 980 alapszakasz- és 109 playoff-meccsen szereplő Arne Kroták, de érkezett Koys, Macík, Paukovcek, Takac és a nagyon komoly csapatokban is megfordult Zagrapan. Sikerült megtartaniuk mindkét, az idei A csoportos világbajnokságon is részt vett válogatottjukat, Dávid Bondrát és Svitanát.

A csapat aktív felkészülésen van túl, az edzések monotóniáját nem kevesebb, mint 12 mérkőzéssel törték meg. Megnyerték a Tátra Kupát, a Visegrád Kupában pedig nem kímélték magyar ellenfeleiket. “Nagy vonalakban jobban állunk, mint a korábbi években – mondta a Hokejportalnak Roman Stantien vezetőedző. – Érezhető, hogy több pénzt invesztáltak a csapatba, és ha több a pénz, könnyebb jobb eredményeket elérni, ez logikus. Az előző idényben a negyeddöntőig jutottunk, erre az évre magasabb célokat tűztünk ki, szeretnénk bejutni az elődöntőbe.”

Az új bajnoki idény első meccse ezzel együtt vereséget hozott. A Poprad Trencsénbe látogatott, ahol a Dukla 2-0-s vezetést szerzett az első harmadban, és hiába sikerült kétszer is felzárkózniuk a vendégeknek egy gólra – mindkétszer kettős előnyből –, a végén üres kapus találattal a Trencin nyert 4-2-re.

A vasárnap délutáni összecsapáson 17 órakor dobják be a korongot.

mogyi

fotó: Mudra László/MAC

HK Poprad–MAC Újbuda 3-1

   

Szoros meccset játszott másodjára a MAC az Extraligában, de a pontszerzés még nem jött össze.

Jól állt bele a csatába a MAC a HK Poprad ellen idegenben, semennyire sem tűntek megilletődöttnek az újbudaiak a nyitó forduló 1-7-je után. Igaz, hogy az első helyzet Paukovcek előtt adódott – nagyon egyedül maradt közvetlenül Bálizs kapuja előtt –, de kisvártatva remek passzt kapott a fiatal Szigeti Dudástól, csodás csellel verte át védőjét, kilépett egyedül, viszont Gracnar is a helyén volt. Nem sokkal később ismét Szigeti veszélyeztetett, majd volt lehetősége Nagy Krisztiánnak is. A Poprad talán valamivel többet támadott, de nem maradt adósa ellenfelének a vendégcsapat sem. Ezzel együtt a vezetést a hazaiak szerezték meg, a támadóharmadban elveszített koronggal két szlovák léphetett ki, Dudás nagyon egyedül maradt, Mlynarovic – aki nem is oly rég az UTE elleni előszezonmeccsen egymaga hatszor volt eredményes – pedig nem hibázott, a 16. percben jártunk. A MAC csak egy pillanatra torpant meg, aztán ismét felvette a ritmust. Annyira, hogy a szünet előtt meglódultak Klempáék, Langkow elvitt egy bekket, a szlovák támadó Dansereau-hoz passzolt, a csatár bevágta, 1-1.

A második harmad elején a MAC megkapta a harmadik kiállítását is, ám Brown kis híján kilépett, akasztották, majd valamivel később az első tiszta előnyét is megkapta a magyar csapat. Ekkor és ezután is egy ideig többet veszélyeztettek Majoross Gergely tanítványai, gólt azonban Brown, Langkow, Bodo és Klempa sem ért el, nem sikerült megszerezni a vezetést. Később sajnos újabb magyar kiállítások következtek, Fejes, Burt – ebből egy jó háromnegyed percig kéttős hátrányban kellett védekezniük Dudáséknak , aztán megint Burt ült ki, és utóbbi fórjukat már kihasználták a szlovákok: Koys elsőre még nem bírt túljárni Bálizs eszén, de másodjára begyötörte a pakkot a 36. percben, 2-1. Sok-sok helyzet, ám mindössze egy gól jellemezte ezt a periódust.

A harmadik felvonásra három magyar kiállítás, néhány vendég- és jó néhány hazai helyzet jutott, gólt ellenben nagyon sokáig senkinek sem sikerült szereznie, a Poprad nem növelte előnyét, de a MAC sem bírt egalizálni. A legvégén lement Bálizs, ez üres kapus szlovák gólt eredményezett Fabian révén, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

mac

fotó: Mudra László/MAC

Majoross: Erre a meccsre lehet építeni

   

A MAC Újbuda vezetőedzője a klub hivatalos közösségi oldalán értékelte a HK Poprad elleni 1-3-at.

“Örülök, hogy megértettük, hogy milyen harcmodor és stílus vihet minket sikerre. Ez az egyetlen módja annak, hogy sikeresek legyünk ezen a szinten. Tegnap a sok kiállítás nem tette lehetővé, hogy nyerjünk, a statisztikában is ez okozza a nagy különbséget. Kiváló volt a kapusteljesítmény és a küzdőszellem hatvan percen keresztül. Erre a meccsre lehet építeni, ebben a felfogásban kell játszanunk a jövőben is.”

A MAC kedden hazai jégen játszik a címvédő Besztercebányával.

Extraliga, 2018. szept. 16., vasárnap.
Gracnar: 96,4% (Vosvrda)
K
Bálizs: 96,0% (Rajna)
Erving, Kozák, Svitana, Mlynarovic, Koys
1
Pozsgai, Macaulay, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
Brejcak, Petran, Macík, Zagrapan, Abdul
2
Burt, Dudas, Langkow, Klempa, Dansereau
Tavoda, Fabian, Bjaloncík, Paukovcek, Vaclav
3
Vokla, Garát, Orban, Brown, Bodó
Salija, Karlsson, Palocko, Heizer, Takác
4
Fejes, Szabad, Kreisz, Szigeti
Roman Stantien
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:09 POP Mlynarovic Koys Svitana
1-1 19:48 MÚB Dansereau Langkow Klempa
2-1 35:12 POP PP Koys Svitana
3-1 59:36 POP EN Fabian Svitana Heizer
50 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 18

A HK Poprad–MAC Újbuda összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum