Utánpótlás Meglepődtem, hogy én lettem a legjobb kapus

 

A rigai U15-ös tornán választották a legjobbnak Monostori Tamást. A magyar hálóőrnek jót tett a klubváltás.

Monostori Tamás 2002-ben született, az Pesterzsébeti Farkasoknál ismerkedett meg a jégkorongozással. Fél évig könyörgött azért, hogy kipróbálhassa magát kapusposzton. Amikor végre beállhatott, onnan már nem is tágított, az első pillanattól kezdve tudta, ott a helye. Hogy ez mennyire igaz, jól jelzi, őt választották a rangos rigai nemzetközi jégkorongtorna legjobb kapusának, ahol a magyar U15-ös válogatott a bronzérmet szerezte meg.

“Nagyon örültünk a harmadik helynek, annak ellenére, hogy természetesen az elsőség volt a célunk – értékelt a 15 éves kapus. – A torna elején talán kicsit gyengébb ellenfelekkel találkoztunk, a nyolc között azonban már jóval nehezebb meccseket játszottunk. Kicsit meglepődtem, amikor megtudtam, hogy én lettem a torna legjobb kapusa, de nagyon örültem neki. A díjat nemcsak magamnak, a csapatnak is köszönhetem, sok esetben remekül védekeztek előttem a társak. A rigai torna hatalmas élmény volt, jól éreztük magunkat, kiváló volt a hangulat a csapaton belül is.”

Ezt megalapozta azt is, hogy Ondrejcik Rastislav együttese hét meccsen keresztül nem kapott gólt. Monostori elmondta, nem gondoltak arra, mi lenne, ha két társával shutouttal hoznák le az egész tornát, mindig csak a következő meccsre koncentráltak. Farkas Tamás kapusedző ráadásul minden meccs előtt el is mondta nekik, ne foglalkozzanak azzal, ha gólt kapnak, továbbra is ugyanúgy tegyék a dolgukat.

monostoritamas2

Tamás ötévesen kezdte a korisulit, miután túl mozgékony gyereknek bizonyult. Ezért édesapjával megkeresték a megfelelő sportot, többet is kipróbáltak, de a hoki lett az igazi. Leginkább azt szereti benne, hogy gyors, pörgős, jó a légkör, és igazi csapatmunka kell az eredményes játékhoz. A kezdetektől az idei szezonig a Pesterzsébeti Farkasok korosztályos csapatait erősítette, nyáron azonban klubot váltott, az UTE U16-os csapatában folytatta a jégkorongot.

“Kaptam egy lehetőséget, hogy kipróbálhassam magam máshol, megmutassam, mire vagyok képes. A szüleimmel alaposan átgondoltuk a dolgot, és a fejlődésem érdekében úgy döntöttünk, belevágunk. Szerintem jó döntés volt, hogy új csapatban, más helyszínen, más edzőkkel dolgoztam, mindez arra ösztönzött, hogy többet és többet hozzak ki magamból. Az Újpesttel eléggé hullámzó szezont tudhatunk magunk mögött, az elsődleges célunk a döntőbe jutás volt, ez nem sikerült, viszont a bronzéremnek is örültünk.”

A fiatal kapusnak a következő szezonra is komoly tervei vannak.

“A magyar bajnokságban minél jobb eredményeket szeretnénk elérni a klubcsapatommal, és továbbra is keményen dolgozom, hogy a válogatott tagjaként magyar címeres mezben játszhassak.”

monostoritamas1

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 21., csütörtök
EL 14:30 FTCVAS 5-3VÉGE
EL 18:00 MACGYE 5-4 HVÉGE
EL 18:00 UTESCC 2-7VÉGE
EL 20:00 DEBBRA 1-2 BVÉGE
január 22., péntek
EXL 18:00 MISDUM 0-4VÉGE
január 23., szombat
EL 17:00 DABVAS 2-7VÉGE
EL 17:30 TITUTE 5-10VÉGE
EL 18:30 DEBSCC 4-3VÉGE
január 24., vasárnap
EXL 17:00 POPMIS 5-3VÉGE
január 25., hétfő
KHL 17:30 JOKAVG 
    • SPORT 2
EL 20:00 DEBFTC 3-6VÉGE
január 27., szerda
EL 17:30 SCCVAS 
január 28., csütörtök
EL 17:30 BRADEB 
EL 17:30 GYEMAC 
EL 17:30 SCCVAS 
EL 18:00 DABTIT 
EL 18:30 UTEFTC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum