Nem kaptunk ki 4-0-ra, ezt is értékelnünk kell

   

Osztrák szövetségi kapitány szájából ritkán hallani ilyet magyarok elleni meccs után, a 7-1-es összesítéssel megnyert hétvégi 120 perc után ez is megtörtént. Chernomaz ugyanakkor továbbra is óvatos, szerinte a megerősített osztrákok sem voltak azon a sebességen, ami Szentpéterváron vár ránk. Az icehockey.hu gyűjtése.

Rich Chernomaz (szövetségi kapitány, Magyarország): Fiatalabb volt ez a keretünk, mint a pénteki. Lassan is kezdtünk, az első harmadban a védelmünk nem zárt elég szorosan, ami területet és időt adott az osztrákoknak. A második harmadtól sokkal jobbak voltunk, és habár utána hátrányba kerültünk, forgalmat csináltunk a kapu előtt, egyenlítettünk, Galló pedig szenzációs találatot szerzett. Az emberelőnyünkön nyilvánvalóan dolgoznunk kell, mert a kettőst sem használtuk ki, viszont amikor a jó helyekre tettük a korongot, letámadtunk, akkor legalább kiharcoltuk a fórokat. Az emberhátrányos védekezésünk jól működött, ugyanakkor ez a sebesség még nem az elit vb sebessége…

Daniel Ratushny (szövetségi kapitány, Ausztria): Szoros meccs volt, sokáig 0-0. Aztán megszereztük a vezetést, de egy távoli lövés beakadt, és utána mindkét fél előtt sok helyzet adódott. Nekünk voltak emberelőnyeink, de aztán hibáztunk, a magyar csapat büntetett, amiért elismerés illeti. Néha ilyen a hoki: pénteken és szombaton is keményen harcoltunk, most jobban támadtunk, több lehetőségünk adódott, a kapusteljesítményünk is javult, nem kaptunk ki 4?0-ra, tehát kis lépéseket tettünk előre, ezeket is értékelnünk kell.

Bálizs Bence: A meccs felénél álltam be, de nem voltam hideg, bemelegítettem rendesen. Jó volt. Ezt is gyakorolni kell, mert ez is egy olyan szituáció, ami viszonylag kevésszer esik meg egy kapussal a szezon során, hogy a padról kell beállnia, de én úgy gondolom, hogy jól sült el. Nem éreztem azt, hogy akár mentálisan, akár fizikálisan nem álltam volna készen.

Galló Vilmos: Kicsit lassan kezdtünk, talán még a buszon voltunk az első harmadban, de szerencsére Rajna Miki meccsben tartott minket. Sem a pénteki sem a szombati sortársaimmal nem vagyunk összeszokva, de mindkét összetételben jó volt játszani ? és nyerni.

Nagy Gergő: A fél csapatot kicseréltük, rengeteg fiatallal jöttünk Bécsbe, ezért azt gondolom, nagyon nagy dolog, hogy jól hokizott mindenki. Az elején túléltük a viharokat, utána pedig egyre inkább belejöttünk, keményen dolgoztunk, és megérdemelt a sikerünk. Aki ismer, tudja, hogy szívügyem a válogatott, mindennél előbbre helyezem. Tegnap a saját teljesítményemmel nem voltam elégedett, tudok annál sokkal jobban is. Próbálkoztam, hajtottam, mentem előre, de ma kicsit jobban mentek a lábaim. Ám az a legfontosabb, hogy kettőből kétszer megvertük Ausztriát, ez nem semmi teljesítmény. Szép hétvégét zárunk.

Orbán Attila: Kemény hét van mögöttünk napi három edzéssel. A csapatból többen játszottak pénteken is, ráadásul szombaton idegenben szerepeltünk, ami nyilván nehezebb, hiszen az utazás megnehezíti a dolgunkat. Pénteken az osztrákok maradtak a buszon, és korán el tudunk lépni sok góllal, ma viszont sokkal jobb osztrák csapatot láthattak a nézők a jégen, több plusz játékosuk is volt, akik most csatlakoztak, ezért nekünk is sokkal nehezebb dolgunk volt. De minden meccsen az adott magyar válogatott a legjobb válogatott, és most bebizonyítottuk, hogy idegenben is jók vagyunk, akár még úgyis, hogy jóval keményebb munkából jöttünk. Nagyon harcosan játszottuk, betartottuk a taktikát, amit az edző kért, és ez a különbség meglátszott a végére. Nehéz volt a kezdés, ám utána olyan játékot tudtunk nyújtani, ami mindenkinek tetszhetett. A gólomnál remek passzt kaptam az egyik szélsőtől, kiváló meglátás volt. Az edző kérte, hogy hátulról minél előbb juttassuk a kapu felé a korongot, és habár nem mondanám nagy gólnak, de fontosnak igen. Az első lövésem volt, és nagyszerű érzés, hogy tudtam segíteni a csapatnak. Galló Vili és Nagy Gergő is fontos találatokat szerzett ezután, így kitehettük a pontot a mondat végére. Megmutattuk, hogy az elmúlt években nagyon komoly munka ment végbe a válogatottnál és a kluboknál is. Majd? negyven évig esélyünk sem volt az osztrákok ellen, most pedig szinte már rendszeresen verjük őket. Ez hatalmas öröm. Örülök annak is, hogy sokan kint voltak és megmutathattuk a szurkolóinknak, hogy a magyar válogatott az A csoportba tartozik.

Rajna Miklós: Az osztrákok behoztak pár nevesebb játékost a keretbe a pénteki összeállításhoz képest, akik elég frissek voltak, nagyon jól mozogtak az elején. A kezdésnél mi picit talán meg is lepődtünk, a péntekihez képest jóval fiatalabb csapattal jöttünk. Emiatt lehetett, hogy valamennyire vissza tudtak nyomni minket az elején, de nagyon jól reagáltunk erre, végig jól védekeztünk, ez volt a mai győzelem kulcsa. Tulajdonképpen az osztrák keret nagy részét ismertük az EBEL-ből, de nem ezzel foglalkozik az ember, ők is ugyanúgy ismernek minket. Nem gondolom, hogy ez bármilyen előnyt jelentett volna.

Stipsicz Bence: A kapott gólunknál elváltottuk magunkat, rossz emberre léptem ki, ezért a sebességből érkező játékos álló helyzetben talált, már nem sok esélyem volt, hogy utolérjem, egyszerűen elment mellettem. Varga Arnival kezdtem, majd visszaállt a Pozsgaival alkotott párosunk, mindkettejükkel jó volt játszani. Örülök, hogy ma is lehetőséget kaptam és megpróbáltam a legtöbbet kihozni belőle. Tulajdonképpen mindegy, hogy kivel játszom, a szisztéma egységes, mindenkinek ugyanazt kell játszania, ezért nincs olyan nagy különbség. Ha első pillanattól nem is értjük egymást azonnal, azáltal, hogy beszélünk a jégen, ezt hamar kiküszöbölhetjük.

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 3-4VÉGE
VB 16:20 GERKAZ 8-2VÉGE
VB 20:20 CZEAUT 4-0VÉGE
VB 20:20 POLUSA 1-4VÉGE
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 0-8VÉGE
VB 12:20 LATSWE 2-7VÉGE
VB 16:20 CANFIN 5-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 4-2VÉGE
VB 20:20 CZEGBR 4-1VÉGE
VB 20:20 FRASVK 2-4VÉGE
május 19., vasárnap
VB 16:20 NORAUT 1-4VÉGE
VB 16:20 USAKAZ 10-1VÉGE
VB 20:20 SUICAN INFO
VB 20:20 SVKLAT INFO
május 20., hétfő
VB 16:20 GBRNOR 
VB 16:20 SWEFRA 
VB 20:20 FINDEN 
    • SPORT 1
VB 20:20 KAZPOL 
május 21., kedd
VB 12:20 AUTGBR 
    • SPORT 1
VB 12:20 FRAGER 
VB 16:20 CANCZE 
    • SPORT 1
VB 16:20 LATUSA 
VB 20:20 FINSUI 
VB 20:20 SWESVK 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum