Magyarország–Japán 3-1

   

A magyar válogatott jó teljesítménnyel szerezte meg a nagyon fontos nyitógyőzelmet Japán ellen.

A kapunkban Bálizs kezdett, a jól kinéző Varga, Hári, Sofron első támadótrió együtt maradt, Erdély Csanád Sebők Balázs és Papp Kristóf mellé került a második sorba, Galló le a negyedikbe.

Sok magyar szurkoló előtt jó hangulatban, lendületes kezdés után egy rossz ütemű cserénket szemfülesen használták ki a japánok, Mihálynak szabálytalankodnia kellett, Bálizsnak meg is volt az első védése, a miénk meg az első hátrány. Nem lett belőle baj, aztán egy japánnak csapódott magasra a botja ütközés közben, odalett az ázsiai fór. A fél percnyi 4 a 4 alatt is felálltunk, két Sofron-bombát is blokkolnia kellett az ellenfélnek, aztán Varga lövésénél védett Nariszava. Hogy egy másodpercre sem alhatunk el, arra egy villámgyors japán kontra figyelmeztetett, pillanatok alatt a védelmünk mögé rohantak, a visszasprintelő Papp mentett nagyot. A 8. perc végén megérdemelten szereztünk vezetést akcióból: szép járatás után Hári Szabó Bencéhez fordított, az ő lövése még lejött a blokkról, de Varga fordulásból betette, első felnőttvilágbajnoki meccsén rögtön első góljáért cserébe (1-0). Megnyugtatott minket a vezető találat, addig is jól járt a korong, de onnantól egyértelműen mi irányítottunk, míg a japán kiugrásoknál rendre ott volt valaki hátul. Néggyel a harmadvég előtt a negyedik sorunk ment egy jó shiftet, Sárpátki lopott korongot az ellen kékjénél, önzetlenül le akarta tenni Gallónak 2 az 1-ben, szépen szúrt ki a japán utolsó ember. Egy éles szögből leadott veszélyes Sebők-lövés után a túloldalon Hanzava helyzeténél Bálizsnak kellett védenie. A buli után Sofronnak akadt be az ütője, kihúzta a japán lábát, azonnal ráfújták, a harmadot így emberhátrányban fejeztük be, de kivédekeztük. Egygólos vezetéssel mehettünk pihenni, jól játszottunk, a sorösszetételek is jóknak tűntek.

HUN JPN vb Varga Balazs

A középső harmadot is létszámhátránnyal indítottuk, Erdélyen esett át egy japán, ezt is befújták, ezt is kivédekeztük, de itt már voltak komolyabb tűzijátékok a kapunk előtt, jelentősebb Bálizs-bravúrokkal. A kiegészülés után Papp szaladt el a szélen, erőből középre tett korongjáról éppen csak lemaradt Erdély. Iszogai szólója után Varga és Sebők játszott szépen lövésig egy helyzetet, fölévágódott, de remek meglátás volt. A meccs felén túl megint Sebők kígyózott be a támadóba, a hosszúra előtt korongjába belekapott Nariszava. A 34. percben milliméterekre kerültünk a 2-0-tól, Stipsicz indult meg a benntartott pakkal a balszélen, türelmesen kivárt a lövéssel az utolsó pillanatig, a kapuvasat csengette meg végül Nariszava füle mellett. Jól nyomtunk, négy és féllel a második szünet előtt a második sorunk is ment egy kimondottan veszélyes cserét, ebből sem lett meg újabb magyar gól. A harmad hajrájában végre mi is kaptunk egy előnyt, jött is egy Papp- és egy Nilsson-bomba, aztán amitől féltünk, egy lereagálhatatlan japán megugrás, Bálizs kritikus pillanatban védett zicccert.

HUN JPN vb Hári J

Az áthúzódó fórban nem találtunk be, de rögtön utána megdupláztuk a vezetést egy újabb egyenlő létszámban szerzett góllal. Ortenszky távoliját még fölétolta a kapus, de a következő próbálkozásnál Terbócs lapos lövése a mamutok között megtalálta az utat a hálóba (2-0). Hamar el is dönthettük volna a meccset, ám Nemes közeli fonákemelését hárította Nariszava, az ismétlésnél pedig a bárddal bevetődve védett óriásit a gólvonal előtt. Gól helyett két kiállítást hoztunk össze gyors egymásutánban, Fejesét még kivédekeztük, de aztán Vargáé alatt Hanzava alighanem keresztpassznak szánt korongja Nilsson sarkáról pontosan a kapunkba pattant, szerencsés találattal szépített Japán, 3-0 helyett 2-1, izgalmas utolsó 10 perc következett. Jöttek a japánok, előbb egy ismétlésnél Szato ütött el a pakk felett gólhelyzetben, majd Isida lövését blokkoltuk le. Kettővel a vége előtt az egyik bíró bemutatta a hat embert a japánokra, aztán mégsem lett kiállítás. A japán időkérés után Nariszava már elindult lefelé, de megint a bárddal visszanyúlva mentett az üres kapu előtt, végül egy empty net-találattal csak lezártuk a meccset, Galló lövetett gólt Hárival. A számszerűleg és lélektanilag is kulcsfontosságú első győzelem tehát nagy munkával, valamint jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel megvan, hétfőn valamiért rögtön szünnap, aztán kedden jöhet a szlovénok ellen borzasztóan kellemetlen ellenfélnek kinéző Dél-Korea elleni folytatás.

HUN JPN vb szurkolotabor

fotók: Vörös Dávid/MJSZ

A magyar férfiválogatott kerete a bolzanói divízió 1/A-s világbajnokságra:

Kapusok: Bálizs Bence (Sparta Sarpsborg, NOR1.), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Farkas Roland (BJAHC, tartalék)

Hátvédek: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (Worcester, ECHL), Hadobás Zétény (Visby/Roma, SWE-3.), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Nilsson Henrik (Hydro Fehérvár AV19), Ortenszky Tamás (Martigny, SUI-2.), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJAHC)

Csatárok: Erdély Csanád (Esbjerg, DEN-1.), Galló Vilmos (Linköping, SWE-1.), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nemes Márton (Mora, SWE U20), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, NCAA), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Sebők Balázs (Iserlohn, GER-1.), Sofron István (SC Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Varga Balázs (JYP, FIN-1.)

A magyar férfiválogatott stábja:

Don MacAdam szövetségi kapitány, Szilassy Zoltán másodedző, Kiss Dávid másodedző, Ladányi Balázs másodedző, Daniel Goller kapusedző, Dr. Rybaltovszky Henrik csapatorvos, Antal Dénes fizioterapeuta, Hubay Zsombor fizioterapueta, Nagy József felszerelés-menedzser, Ács Ferenc erőnléti edző, Puskás Sándor erőnléti edző, Závodszky Szabolcs technikai koordinátor, Németh Gergely sportpszichológus, Szilágyi Levente csapatvezető, Végh Benedek szakági vezető, Bóta Márton sajtó, Vörös Dávid fotó

A magyar férfiválogatott felkészülési mérkőzései:

április 12., péntek: Lengyelország–Magyarország 5-2
április 13., szombat: Lengyelország–Magyarország 6-2
április 19., péntek: Magyarország–Norvégia 2-1
április 20., szombat: Magyarország–Norvégia 3-2
április 23., kedd: Olaszország–Magyarország 5-6

A bolzanói divízió 1/A-s világbajnokság menetrendje:

Április 28., vasárnap:
12:30: Dél-Korea–Szlovénia 4-2
16:00: Japán–Magyarország 1-3
19:30: Románia–Olaszország

Április 30., kedd:
12:30: Szlovénia–Románia
16:00: Magyarország–Dél-Korea (Sport 1)
19:30: Olaszország–Japán (Sport 1)

Május 1., szerda:
12:30: Magyarország–Románia (Sport 1)
16:00: Japán–Dél-Korea (Sport 2)
19:30: Szlovénia–Olaszország (Sport 2)

Május 3., péntek:
12:30: Dél-Korea–Románia (Sport 1)
16:00: Szlovénia–Japán (Sport 1)
19:30: Olaszország–Magyarország (Sport 1)

Május 4., szombat
12:30: Románia–Japán
16:00: Olaszország–Dél-Korea
19:30: Magyarország–Szlovénia (Sport 2)

A magyar férfiválogatott szezonzárója:
május 7., kedd, 19:00: Magyarország–Kanada

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum