Magyarország–Franciaország 2-1

   

Női válogatottunk korán hátrányba került, ám fordított, majd kivédekezett egy ötperces hátrányt is, aminek köszönhetően visszajutott az A csoportba!

Magyarország női válogatottja úgy lépett jégre, hogy muszáj három pontot szereznie az A csoportba visszajutáshoz. A meccs első lövése meghozta az első gólt, sajnos nem mi lőttük, Baudrit volt eredményes egy középre tett korongot követően a 47. másodpercben (0-1). Nem sokra rá emberelőnybe kerültünk, megdolgoztattuk Crousy Theode-ot, de egy hátrányos kiugrásnál Németh Anikónak résen kellett lennie. A következő percekben mi támadtunk többet, Kreisz próbálkozott közelről fonákkal, lendületünket egy kiállítás törte meg a harmad közepe táján. Franciaország beszorított minket, nem tudtunk cserélni, hősiesen védekeztünk. A kiegészülés után Kreisz passzából Jókai-Szilágyi lőhetett, a kipattanót nem tudtuk bekotorni, aztán a shift végén előbbi játékosunkat szabálytalannak látták. A második magyar emberhátrányt is kibekkelték a lányok. A felvonás végjátékában jól kontrollálták a játékot a franciák, nem volt komolyabb kapura lövési lehetőségünk, ellenben Németh Anikónak akadt dolga.

A második húsz perc is francia lehetőséggel indult, Németh Anikó védte a botos oldalra tartó lövést. Nem sokkal később góllal büntethettünk volna egy francia kapu környékén eladott korongot, Báhiczki-Tóth nem tudta közelről behúzni az egyenlítő találatot, aztán egy perccel később Seregély korongot szerzett, Dabasi lövését blokkolta egy védő, majd Pázmándi szép cselek után próbálkozott, a próbálkozás elhalt egy francia játékosban. A következő percekben oda-vissza hoki zajlott a jégen, aztán idővel többet birtokoltuk a korongot, viszont többször is nehezen hoztuk ki a harmadunkból, illetve döcögősen építettünk támadásokat. A mérkőzés közepén Huszák bombáját blokkolták, aztán Németh Bernadett lőtt passzával próbálkoztunk. A 37. percben volt egy ígéretes Dabasi-lövés, a kipattanóra megint a franciák értek oda gyorsabban és eltakarították a pakkot, illetve Huszákot is. A fölényünk a második szünet előtt 57 másodperccel góllá érett végre: Kreisz passzolt a kapu mellől, Jókai-Szilágyi lőtt, Crousy Theode nem látta a korongot (1-1).

A harmadik felvonás az előző kettőhöz hasonlóan francia akcióval rajtolt, aztán a másik oldalon Crousy Theode a kapusbottal gáncsolta Pázmándit. A második emberelőnyünkkel éltünk: Kiss-Simon Huszáknak tette a korongot, ő a 21. születésnapját ünneplő Seregélyhez centerezett, aki bár rosszul találta el a pakkot, mellényúlt a francia kapus (2-1). A vezetés megszerzése utáni percekben többnyire belőttük a játékszert a francia harmadba, valamint ütöttünk tilos felszabadításokat, aztán visszavettük a kezdeményezőbb szerepet, nálunk volt többet a korong. A 48. perc végén megtörték a lendületünk, Pázmándit szabálytalannak látták, öt perc plusz véglegessel sújtották. Az ötperces emberhátrányt hősiesen kivédekezték a lányok. Harcias hét minutum várt még a játékvezetői döntés által lefárasztott Odnogáékra. Hátul küzdöttünk, elől Huszák kapumegkerülős góllal próbálkozott. Franciaország két és fél perccel a vége előtt időt kért és lehozta a kapusát, törte a hátunkat a háló, de megcsináltuk.

Magyarország 2-1-re nyert, minden jó, ha a vége jó, egy ezüstéremmel a nyakunkban visszajutottunk az A csoportba!

A női válogatott mérkőzései a klagenfurti divízió 1/A-s világbajnokságon:

Április 21., vasárnap, 15:00: Magyarország–Dél-Korea 2-0
Április 22., hétfő, 12:30: Magyarország–Hollandia 2-0
Április 24., szerda, 12:30 Magyarország–Norvégia 1-2 b.
Április 26., péntek, 20:25: Magyarország–Ausztria 2-3 b.
Április 27., szombat, 16:00: Magyarország–Franciaország 2-1

A női válogatott világbajnoki kerete:

Kapusok: Németh Anikó (Björklöven, SWE), Révész Zsuzsa (MAC Budapest)

Hátvédek: Taylor Baker (New York, USA), Gengeliczky Dorottya (Trine University, USA), Kiss-Simon Franciska (HKB), Márton Adél (OHA, CAN), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (SDE, SWE)

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Dabasi Réka (HKB), Fehér Nikolett (HKB), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (MAC Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (Skelleftea, SWE), Kreisz Emma (University of Minnesota, USA), Metzler Regina (OHA, CAN), Mozolai Berta (Stanstead College, CAN), Pázmándi Zsófia (Plattsburgh, USA), Seregély Míra (University of Maine, USA), Hayley Williams (HKB)

A női válogatott szakmai stábja:

Pat Cortina szövetségi kapitány, Delaney Collins másodedző, Kis András másodedző, Fodor Zoltán másodedző, Budai Krisztián kapusedző, Gallyas Gabriella erőnléti edző, Dénes Veronika rehabilitációs edző, Falvi Zsófia masszőr, Jasó Judit csapatvezető, Tornyi Gábor felszerelés-menedzser, Speier Kálmán felszerelés-menedzser, dr. Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető, dr. Módy Tóbiás csapatorvos, Kaposi Dávid médiamunkatárs

hunfra_seregely_w_vd

fotó: MJSZ/Vörös Dávid

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum