Maradna az élmezőny közelében a kupaspecialista DEAC

   

Csapatonkénti Erste Liga-előzetesünkben a tavalyi végeredményhez képest fordított sorrendben vesszük górcső alá a legfontosabb nyári változásokat: a DABa FEHA19a DVTKa Brassó és a BJAHC és az UTE után a friss Szuperkupa-győztes DEAC-ot.

A DEAC évek óta üde színfoltja a ligának: a mostanra már szinte kupaspecialistának mondható hajdúságiak legutóbb is szolgáltattak meglepetést bőven a nagyszerű alapszakaszt záró Újpest kiejtésével és székesfehérvári Magyar Kupa-címvédésükkel. Pedig tavaly várakozáson alul kezdtek, ám ha valahol, hát Debrecenben nagyon bejött az edzőváltás. A David Musial helyére előlépő György József nagyon összerázta az általa jól ismert csapatot, amely kimondottan jó és eredményes hokival ért végül oda a top négybe, és úgy látszik, ott folytatja, ahol abbahagyta: vasárnap változatlanul magabiztos játékkal nyerte meg a Szuperkupát, jelezve ezzel a riválisoknak, idén is számolniuk kell velük. A DEAC-nál évek óta meglévő magot ezúttal is sikerült nagyrészt egyben tartani, de csak nagyrészt, mert most azért náluk is voltak nagy nevű távozók. Az újabb MK-sikerrel visszavonuló csapatkapitány, Berta Ákos mellett Sándor Flórián is szögre akasztotta végül a korcsolyát, a 17 éves kora óta Debrecenben pallérozódó, legutóbb egyéni legjobbját elérve az alapszakaszban és a playoffban is pont per meccs-átlag körül teljesítő Kulesovot a keleti rivális DVTK vitte el, Gőz Balázs pedig a BJAHC-ba igazolt. Ami a külföldieket illeti, a pontgyáros Turcotte és a légiósbekk Klimek hiánya ugyancsak érződhet, a kiválóan együttműködő cseh különítményből pedig Kloz távozott, aki hazament Znojmóba ? visszatért ugyanakkor a BJAHC-tól Izacky, úgyhogy a cseh kört sikerült ?nullszaldósra? kihozni. Fontos, többször bizonyított kulcsemberek maradtak ugyanakkor a klubnál. A legfontosabb alap hátul évek óta adott: a Debrecenben otthonra lelő, a hoki mellett az egyetemen már a mesterszakot végző Hetényi Zoltán valósággal kivirult a hajdúságiaknál, sokadvirágzását éli a kapuban, abszolút válogatott formában teljesít szezonról szezonra, betonstabilan, az előszezon és a vasárnapi Szuperkupa alapján idén is borzasztó nehéz dolguk lesz az ellenfelek csatárainak. Elöl a legutóbb a házi pontlista első két helyén záró Spirko és Dalecky megtartása jelentős fegyvertény ? de ismét sok múlhat majd a legutóbb parádés idény produkáló Sági Martinon is ?, az évek óta együtt játszó magyar fiatalok pedig egyre jobban összeérnek, ami meg is látszik a DEAC jégen mutatott produkcióján. Érdekes lesz még figyelni a védelembe Győrből érkező Bukort és a Magyarországon ismét megpróbálkozó Révész Marcellt, valamint a francia és a fehérorosz élvonalból érkező Szoszunovot és Zalamajt. A DEAC esetében kicsit hasonló a helyzet, mint a BJAHC-nál: a kulcs a távozók pótlása lesz, ha ez sikerül, ismét ott lehetnek a legjobb négy környékén ? ezzel együtt az elődöntőbe jutás ezúttal is bravúrnak számítana.

Maradt: Hetényi Zoltán, Kozma Ferenc, Molnár Dávid, Dominik Novotny, Sági Martin, Mazzag Dániel, Jan Dalecky, Vokla Roland, Gönczi Lajos, Bogesics Vedran, Rastislav Spirko, Antek Tamás, Mark Szmirnoff, Jakabfy Sámuel, Sándor Bence, Borbát Márk, Kókai Máté, Mihalik Gergő

Érkezett: Oleg Szoszunov (Gap, FRA), Dmitrij Zalamaj (Szoligorszk, BLR), Jakub Izacky (BJAHC), Bukor Rajmund (Győr), Révész Marcell (Basel, SUI2), Molnár Gergő (FEHA19), Karda Norbert (FEHA19)

Távozott: Berta Ákos (visszavonult), Vlagyiszlav Kulesov (DVTK), Almási Márk (?), Sándor Flórián (visszavonult), Gőz Balázs (BJAHC), Hári Norbert (Vännäs, SWE3), Vojtech Kloz (Znojmo, CZE3), Jordan Klimek (Guilford, EIHL), Hugo Turcotte (?)

deacc

fotó: Facebook/DEAC Jégkorong

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM ÉLŐ
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum