Új kapustandemmel a playoffreményekért

   

Csapatonkénti Erste Liga-előzetesünkben a tavalyi végeredményhez képest fordított sorrendben vesszük górcső alá a legfontosabb nyári változásokat, a DAB után másodikként az átkeresztelkedő FEHA19-et.

A székesfehérvári farmegyüttesnél az egyik legszembetűnőbb nyári átalakulás nyilván a névváltoztatás volt: a Titánok a következő szezontól kezdve immár hivatalosan Fehérvár Hockey Academy 19 néven (felhasználóbarátabb formában: FEHA19) versenyeznek. Az előző két kiírásban egyaránt az alapszakasz utolsó előtti helyén záró ?kis Volán? legutóbb a playoffkvalifikációban maradt le a rájátszásról, idén az lehet az elsődleges célja, hogy megugorja ezt a lépcsőfokot, és beverekedje magát a playoffba. Az alapok adottak, hiszen a vezetőedző, Anatoli Bogdanov mellett a csapat magyar magja is maradt, tehát az összeszokottság megvan, és a nulláról való építkezés helyett lehet a fejlődésre és az előrelépésre koncentrálni. A FEHA19-hez pluszba érkezett néhány ígéretes magyar játékos, például a védelembe az a Csollák Márkó, aki az elmúlt két szezonban alapembere lett a MAC-nak, és a szlovák Extraligában is bemutatkozhatott, vagy a három éven át a finn utánpótlásban pallérozódó, legutóbb az UTE U21-es csapatában pont per meccs-átlagot hozó 18 éves Tamási László. A legkomolyabb erősítés azonban egyértelműen kapusfronton történt, ahova három nevet is szerződtettek ifj. Kovács Csabáék. A 2003-as születésű Remete Gergő előtt az Újpestben Rajna mögött minimális lehetőséget kapó Márkus Levente és a Győrben első számú portásként foglalkoztatott Tóth Balázs küzdhet meg a kezdőpozícióért ? nem kérdés, az új hálóőrökre szükség is volt, hiszen nagyon úgy tűnik, az előszezonban és a Bajnokok Ligája-csoportmeccseken parádézó Horváth Dominiknek már leginkább a nagycsapatnál lesz jelenése. Ha már itt tartunk, nagy kérdés, az ICEHL-keretben már az előző szezonban is rendszeresen lehetőséget kapó fiatalokra idén mennyire számít majd a nagycsapat szakvezetése egy, a tavalyihoz hasonló sérüléshullám esetén, vagy ?alanyi jogon?, hiszen például Dobmayer Dominik, Ambrus Gergő, Németh Kristóf vagy éppen Rétfalvi Kristóf szereplése vagy nem szereplése értelemszerűen alaposan befolyásolja a FEHA játékát. Ami a kevés légióst illeti, a még mindig juniorkorú szlovén bekk, Dolinar és orosz poszttársa, Mingazov maradt a védelemben, a 2004-es születésű Szkakodub pedig a támadósorban, az egyetlen külföldi érkező a norvég másodvonalból idehozott rutinos litván csatár, Cizas, aki ezzel egyből a keret helyettes korelnökévé lép elő a 28 évével elöljáró Reiter Attila mögött. Ebből könnyedén kitalálható, hogy a Fehérvár-farm mintegy funkciójának megfelelően idén is a liga legfiatalabb együttesét alkotja majd, várhatóan ismét sok nagycsapat életét megkeserítve, s a szezon előrehaladtával valószínűleg egyre erősebb playoffvágyakkal.

Maradt: Horváth Dominik, Dobmayer Dominik, Reiter Attila, Salamon Zoltán, Tim Dolinar, Alapi Márton, Dézsi Barnabás, Fekete Alex, Keceli-Mészáros Mátyás, Nagy Ákos, Szemjon Szkakodub, Györffy Szilárd, Szabó Péter, Kóger Balázs, Kamil Mingazov, Ambrus Csongor, Ambrus Gergő, Németh Kristóf, Rétfalvi Kristóf

Távozott: Martin Krasnican (Briancon, FRA), Dmitrij Dudkin (Mogiljev, BLR), Csiszer Ádám (Gyergyó), Molnár Gergő (DEAC)

Érkezett: Remete Gergő (Vasas U21), Bajkó Botond (KooKoo U18, FIN U18), Mayer Zsolt (Vasas U21), Tóth Balázs (Győr), Márkus Levente (UTE), Csollák Márkó (BJAHC), Tamási László (UTE U21), Ugnius Cizas (Comet Halden, NOR2), Antons Tarastenkovs (Feldkirch, AlpsHL)

titmac_SAE_7827

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA INFO
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum