Előrelépne a DAB, de nem lesz könnyebb dolga

   

Csapatonkénti Erste Liga-előzetesünkben a tavalyi végeredményhez képest fordított sorrendben vesszük górcső alá a legfontosabb nyári változásokat, így a sereghajtóként záró DAB-bal kezdünk.

A Dunaújváros hagyományaihoz méltatlanul a tavalyi és az azt megelőző idényben is utolsóként zárt az Erste Ligában (plusz pofon, hogy ráadásként mindkétszer a fehérvári farmcsapat mögött, amely legutóbb kereken kétszer annyi pontot szerzett, mint a 40 alapszakaszmeccsen mindössze 16 egységet összekaparó szomszédvár). Némi pozitívum, hogy az újvárosiak a mögöttünk hagyott szezonban legalább zömmel fiatal magyar hokisokra alapozva produkálták ezt, a 2022/23-as keretükről viszont ez is csak részben mondható el. Noha nem egészen 23 évével az Acélbikáké lesz a liga egyik legifjabb átlagéletkorú csapata, ami mindenképpen becsülendő, a játékosállomány ismét teljesen kicserélődött: a mindössze nyolc hosszabbító mellé duplaannyian, 16-an(!) jöttek, gyakorlatilag a felük alacsonyabb osztályú északi bajnokságokból érkező ?egyszezonos? külföldi (köztük két finn kapus). A nagy visszatérők között a két rutinos rókát, Somogyi Balázst és Varga Arnoldot kell megemlíteni, előbbi kettő, utóbbi 12 év után tér haza szülővárosába. A megszűnő Győrből négy játékost halászott ki a DAB a szintén saját nevelésű Léránt, valamint Dézsi, Szalma és Vas Márk személyében. Mellettük jó fogásnak tűnik az Alpesi ligás Jesenicéből elhozott korábbi szlovén juniorválogatott védő, Nejc Brus is, sajnálatos ugyanakkor a szintén újvárosi születésű bekk, Sándor Flórián esete, akit a kétszeres Magyar Kupa-győztes DEAC alapembereként igazolt le a DAB nagy reményekkel, hogy a fiatal védő aztán néhány héttel később bejelentse inkább a visszavonulását, alig 23 évesen. Az érkezőknek olyan távozókat/visszavonulókat kellene pótolniuk érdemben, mint a legutóbb a házi pontlista első két helyén végző Németh Péter és Szűcs István, valamint a korcsolyát a nyáron ugyancsak szögre akasztó Szappanos Dávid; egyúttal ebből az eresztésből kéne a Mestisből leakasztott fiatal finn mesternek, Niko Eronennek csapatot gyúrnia. Hogy a DAB-nál egy ideje nincs kolbászból a kerítés, tudjuk (tulajdonképpen annak is örülni kell, hogy egyáltalán van még felnőttcsapat), első ránézésre a mostani keret is leginkább a rájátszás eléréséért küzdhet reálisan nézve ? ámbár a tavalyi 3 rendes játékidős győzelemhez és a ?131-es gólkülönbséghez képest jóformán bármi előrelépésnek számítana?

Maradt: Horváth Ákos, Török Viktor, Kovács Dávid, Tamás István, Marosi Máté, Pinczés Olivér, Erdély Botond, Somogyi Nátán

Távozott: Németh Péter (visszavonult), Jegor Kabatajev (Arlan Kokshetau, KAZ), Krystof Stuchlík (AZ Havírov, CZE3), Lőczi Árpád (visszavonult), Szűcs István (HK Levice, SVK2), Szappanos Dávid (visszavonult), Sándor Flórián (visszavonult), Artyom Tkacsenko (Kanuas City), Pinczés Bendegúz (visszavonult), Szécsi Patrik (Spartak Dubnica, SVK2), Danyiil Bubnov (MHK Tambov, NMHL)

Érkezett: Juuso Kaarna (Okanagan U20, AUT U20), Olli Valtola (TUTO, FIN2), Joel Lammi (TUTO, FIN2), Juho Järvinen (Kiekko-Espoo, FIN2), Erik Embrich (Kiekko-Vantaa, FIN2), Varga Arnold (UTE), Vas Márk (Győr), Somogyi Balázs (FTC), Szalma Zsolt (Győr), Oliver Hadzinikolic (Wings HC Arlanda, SWE3), Dézsi Bence (Győr), Tommi Niskanen (KeuPa HT, FIN2), Léránt René (Győr), Nejc Brus (Jesenice, AlpsHL), Jakob Stan (RoKi U20, FIN U20), Gál Soma Tamás (Sapientia U23, ROU)

dabtit_AF_6398

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA INFO
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum