Nem biztos, hogy lesz csapat Dunaújvárosban

 

Azari Zsolt klubelnök a Dunaújváros Online-nak nyilatkozott a klub történetének leggyengébb szezonja után.

A Dunaújvárosi Acélbikák az utolsó előtti helyen végeztek az Erste Liga 2018/19-es szezonjában ? hajszálon múlott, hogy utolsók legyenek ?, ilyesmire korábban nem volt példa, a csapat háza táján mindenki rendkívül csalódott. Azari Zsolt az interjúban a bukás történetét igyekezett összerakni. Röviden összefoglalva: semmi sem klappolt. A klubelnök beszélt arról, hogy a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda kiválása után arra számított, hogy könnyebb lesz sikert elérni, így alaposan megemelte a csapat költségvetését: ?A szezon előtt abból indultam ki, hogy a Miskolc és a MAC távozásával valamelyest könnyebb lesz bejutni a négy közé, akár még a döntőbe is. Pontosan ebből fakadt az, hogy megnöveltem a játékosokra szánt bér jelegű kiadásokat, és körülbelül százezer euróval többet szántam idén a játékosokra, ami azért nem kis dolog, hiszen az előző szezonban 4-500 ezer eurót költöttünk erre.?

A szezon elején az volt a koncepció, hogy a csapat harmadát rutinos, helyi kötődéssel rendelkező játékosok adják, harmadát a fiatal tehetségek, a maradék harmadot pedig az eddigieknél komolyabb légiósok. A legnagyobb bizonytalanságot mindig a légiósok igazolása jelenti, ez annál is nehezebb volt, mivel Jason Morgan távozása után ismeretlen finn szakember érkezett. Végül a legrosszabb forgatókönyv valósult meg, sem az új játékosok nem voltak megfelelőek, sem a menet közben elküldött ? később Fehérváron munkát talált ? Antti Karhula nem tudta megtalálni a hangot. Ez nem feltétlenül és kizárólag az ő hibája volt, hiszen az öltözőben folyamatosan gondok voltak. Jól mutatja ezt az is, ami akkor történt, amikor a csapat a középszakaszban elindult felfelé, és a Bécs elleni mérkőzés előtt már reális közelségbe került a rájátszás elérése. Az öltözői hangulatról és a Bécs elleni vereség okairól Azari a következőket mondta: ?Egyszerűen megfogalmazva, többségbe kerültek a megélhetési jégkorongozók, akik arra figyeltek, hogy pontosan annyit tegyenek meg, hogy ne lehessen kirúgni őket, de többet egy centivel sem. Úgy vágtunk neki tehát a középszakasznak, hogy az alapszakasz utolsó három meccsét simán elbuktuk, majd a középszakasz első három meccsét is, ahol már elnézést, de a gyengébb kategóriába tartozó csapatoktól szenvedtünk szégyenteljes vereségeket. Ekkor arra gondoltam, hogy megint adnék esélyt a Borbás?Jávorics párosnak, hátha velük sikerül kikecmeregni a gödörből. A következő három meccsen nyertünk, és mikor a Gyergyót itthon jó játékkal 3-0-ra megvertük, azt gondoltam, átjutottunk a mélyponton. Hogy mikor jött újra a törés, nem tudom, az biztos, egyre több visszajelzés jött arról, hogy a játékosok nem dolgoznak jól az edzésen, lustálkodnak, veszekednek, káromkodnak, verekednek. Majd jött a Bécs elleni találkozó, amely előtt a játékosok nagy része belement az éjszakába, ennek megfelelően ki is kaptunk, s itt már retorziónak sem volt értelme, mert innen nem volt visszaút.?

DAB_VAS_20181005-0269-900
Fotó: Boda Bence/DAB

Nyilvánvalóan túl kevés idő telt még el a búcsú óta ahhoz, hogy a jövőre vonatkozóan kiérlelt stratégia kidolgozására kerülhetett volna sor, de az interjú alapján egyelőre minden benne van a pakliban, beleértve a legpesszimistább forgatókönyvet is: ?Nagyon sok a kérdés bennem egy ilyen szezon után, nagyon friss még ez az élmény, keresem a választ arra, hogy mi vezetett odáig, hogy ez a csapat átlendült arra az útra, ami végül a mérhetetlen bukásba vezetett. A jövő szempontjából azonban ezeket a kérdéseket nagyon alaposan körbe kell járnunk, és nagyon alaposan meg is kell válaszolnunk. Az azonban biztos, hogy nem fogok engedni abból az elképzelésből, hogy csak olyan játékost fogunk szerződtetni, akinek alapvető az, hogy tisztességes, tisztelettudó, akinek alapvető az, hogy hisz a munkában, és az, hogy jó jégkorongozó akar lenni és innentől kezdve az, hogy valaki tehetséges, az másodlagos dolog lesz. Világossá szeretném tenni, ha nem jön össze annyi ember, akikkel el tudnánk indítani jövőre a felnőtt csapatot, aki megfelel ezeknek a kritériumoknak, akkor jövőre nem fogunk felnőtt csapatot versenyeztetni Dunaújvárosban?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum