A titokzatos Brassó bárkit meglephet a ligában

 

Csapatonkénti Erste Liga-előzetesünkben a tavalyi végeredményhez képest fordított sorrendben vesszük górcső alá a legfontosabb nyári változásokat, a DAB, a FEHA19 és a DVTK után a csendben készülő Corona Brasovot.

Az Erste Liga egyik sötét lova lehet a nyáron több más klubhoz hasonlóan névváltoztatáson áteső Brassó. A Wolves utótagot elhagyó, mostantól papíron csak CSM Corona Brasov névre hallgató együttesről kevés információ látott napvilágot, egyetlen felkészülési mérkőzéséről sem olvashattunk ezidáig. A hivatalosan bejelentett játékosok száma sem verdesi az eget, egyelőre 2 kapus, 6 hátvéd és 12 csatár ismert az idei keretből. A Brassót 2020 óta irányító Dave MacQueen minden bizonnyal fiatal hazai játékosokkal töltheti fel csapatát, ha esetleg az alapemberek közül valaki a maródiak listájára kerülne. A kapuban maradt a már szokásosnak mondható Tőke, Polc páros, eléjük érkezett a védelembe két légiós a francia Anglet-től, illetve sikerült megtartani a ponterős légiósbekk Williamst. A hátvédeknél az állandóságot a Bors Huba, Boriszenko, Gajdó Tamás trió képzi, hozzájuk csatlakozhat majd az ifjúságú korú csíki bekk, Kovács Előd. A támadóknál talán sikerült megszabadulni az ügyeletes rosszfiúktól, Huard és Hunt is távozott a Cenk aljáról, míg a Molnár fivérek a Háromszéki Ágyúsokhoz igazoltak. Maradt viszont a házi pontkirály, a csíkiak által nagy becsben tartott Valchar, a tavaly visszafogott idényt produkáló Zagidullin, illetve a decemberben érkező Chase Schaber is. A Brassónak mindenképp szüksége lesz arra, hogy Kovács Mátyás és Roberto Gliga most is olyan remek szezont fusson, mint tette azt az előző szezonban, mert bár igazoltak két légióst az előkelőbb helyen rangsorolt brit bajnokságból, a minőséggel így is hadilábon állhat a klub. A 2020/21-es finalista tavaly hiába végzett az alapszakasz hatodik helyén, a Gyergyó csúnyán kisöpörte a playoff negyeddöntőjében, idén MacQueen mester minden tudására szüksége lehet, ha ezúttal is egyenes ágon szeretné rájátszásba kalauzolni legénységét.

Maradt: Polc Patrik, Tőke Zoltán, Bors Huba, Pavlo Boriszenko, Gajdó Tamás, Owen Williams, Buda Gábor, Gajdó Balázs, Roberto Gliga, Kovács Mátyás, Chase Schaber, Radim Valchar, Andrei Vasile, Rares Vasile, Albert Zagidullin

Távozott: Konsztantyin Csernyuk (?), Cole MacDonald (Florida Everblades, ECHL), Tyimur Raszulov (Steaua Bukarest), Nick Huard (Tölzer Löwen, GER3), Garet Hunt (Kunlun, KHL), Patrik Machala (Galac), Molnár Zoltán (Háromszéki Ágyúsok), Molnár Zsombor (Háromszéki Ágyúsok), Szőcs Zalán (Sapientia U23)

Érkezett: C. J. Garcia (Anglet, FRA), Jacob Sweeney (Anglet, FRA), Antal László (Sapientia U23), Kevin Domingue (Nottingham, GB), Jared VanWormer (Manchester, GB)

dabbra

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum