Beragadtak a DVTK Jegesmedvék volt légiósai

   

Értékelhető teljesítményt csak az a Matt Murphy nyújt, aki mindössze 4 mérkőzést játszott a miskolciaknál. Körképet készítettünk.

Szokatlanul nagy jövés-menést produkáltak ebben a szezonban a légiósok a gyengélkedő DVTK Jegesmedvéknél. A miskolci Extraliga-csapatnak jelenleg 5 külföldije van, viszont idény közben 7-en már távoztak a csapattól, ki több, ki kevesebb mérkőzést követően. A legtöbb találkozója utóbbiak közül Rob Flicknek és Alec Rauhausernek volt – 22-22 –, a legkevesebb pedig Mikko Pukkának, aki koronavírus-betegségének szövődményei miatt 2 összecsapás után kénytelen volt befejezni pályafutását. A fluktuációra persze részben lehetett számítani, hiszen a fiatal tengerentúliak zöme kölcsönbe érkezett, és a szezon ottani újraindulásával igényt tarthattak rájuk csapataik. Ezzel együtt senkit sem lett volna ok tartóztatni, egyikük sem dolgozott kiemelkedően, több mint jellemző, hogy az NHL-es klubok látókörében lévő hokistákkal szemben az a Kyle Osterberg a Jegesmedvék első számú pontszerzője, aki a német harmadosztályból (!) érkezett.

Mindezek tükrében úgy döntöttünk, utánanézünk, hogy a távozók csak a szlovák bajnokságban teljesítettek mélyen a várakozások alatt, és a folytatásban újjászülettek-e, vagy eleve nem tekinthetünk rájuk kiemelkedő minőségű jégkorongozókként. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy viszonylag kevés mérkőzésnél járnak a tengerentúli profi bajnokságok, ezért az alább ismertetett számok alapján nem végkövetkeztetéseket vonunk le, csupán egy pillanatnyi helyzetet vázolunk fel. Elöljáróban még annyit: a játékosok közül senki sincs jelenleg az NHL közelében – igaz, erre nem is lehetett komolyan számítani –, egy részük az AHL-ben bizonyíthatna, ha bírna, de olyanok is vannak, akiket az ECHL-ben vesznek számításba.

Haralds Egle 18 mérkőzésen 6 gólig és 11 asszisztig jutott Miskolcon. Jelenleg az AHL-es Manitoba Moose jégkorongozója, 4 meccsen még egyetlen pontot sem szerzett.

Rob Flick 22 mérkőzésen 10+2-vel zárt az Extraligában. Őt meglepő módon a cseh extraligás Vitkovice szerződtette, 10 meccsen 1+2-nél tart mindössze.

Zach Jordan 17 mérkőzésen 5+7-et tett a közösbe a Jegesmedvéknél. Az AHL-es Cleveland Monstersnél 5 meccsen 0+0-nál tart.

Alec Rauhauser védőként 22 találkozón 4+7-et hozott össze ideát. Neki az AHL sem jött össze, ehhez képest az ECHL-es Greenville Swamp Rabbits mezében 5 meccsen szintén pont nélkül áll.

Nick Wolff 18 mérkőzésen lőtt 3 gólt és adott 2 asszisztot piros-fehérben. A világ legjobb bajnokságához ő került a legközelebb a Boston Bruins campjében – még ha nem is igazán közel –, ugyanis bekerült a 12 fős védőkontingensbe. Ehhez képest az AHL-es Providence Bruinsban 5 meccse és 0+1 pontja van.

Matt Murphy később érkezett, majd gyorsan távozott, 4 Jegesmedvék-meccsen pontot nem szerzett, de egy –3-as plusz/mínusz mutatót azért összehozott. Az ECHL-es Fort Wayne Kometsben 5 találkozón 1+2-nél jár bekként, ezzel egyértelműen ő a legjobb egyelőre a listán.

Itt tartunk tehát most. Ez sem következtetés, csak észrevétel: nem tűnik véletlennek, hogy egyikük sem tudott érdemben hozzájárulni ahhoz, hogy a DVTK Jegesmedvéknek jó szezonjuk legyen a 2020/21-es a szlovák Extraligában. Amennyiben a későbbiekben a fenti jégkorongozók bármelyikének magasra ívelne a karrierje, arról természetesen készek leszünk beszámolni.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 8., csütörtök
U20/19 17:00 POLHUN 1-7VÉGE
EL 20:00 SCCBRA 5-3VÉGE
    • M4 SPORT
április 9., péntek
U20/19 12:00 POLHUN 2-3VÉGE
április 13., kedd
KHL 18:00 AVGAKB 
    • SPORT 2
április 15., csütörtök
U18 19:30 AUTHUN 
VÁL 20:45 HUNAUT 
    • M4 SPORT
április 16., péntek
U18 16:00 POLHUN 
VÁL 17:00 AUTBLR 
április 17., szombat
VÁL 16:00 HUNBLR 
U18 16:30 SLOHUN 
Partnerünk
Archívum