Beragadtak a DVTK Jegesmedvék volt légiósai

   

Értékelhető teljesítményt csak az a Matt Murphy nyújt, aki mindössze 4 mérkőzést játszott a miskolciaknál. Körképet készítettünk.

Szokatlanul nagy jövés-menést produkáltak ebben a szezonban a légiósok a gyengélkedő DVTK Jegesmedvéknél. A miskolci Extraliga-csapatnak jelenleg 5 külföldije van, viszont idény közben 7-en már távoztak a csapattól, ki több, ki kevesebb mérkőzést követően. A legtöbb találkozója utóbbiak közül Rob Flicknek és Alec Rauhausernek volt ? 22-22 ?, a legkevesebb pedig Mikko Pukkának, aki koronavírus-betegségének szövődményei miatt 2 összecsapás után kénytelen volt befejezni pályafutását. A fluktuációra persze részben lehetett számítani, hiszen a fiatal tengerentúliak zöme kölcsönbe érkezett, és a szezon ottani újraindulásával igényt tarthattak rájuk csapataik. Ezzel együtt senkit sem lett volna ok tartóztatni, egyikük sem dolgozott kiemelkedően, több mint jellemző, hogy az NHL-es klubok látókörében lévő hokistákkal szemben az a Kyle Osterberg a Jegesmedvék első számú pontszerzője, aki a német harmadosztályból (!) érkezett.

Mindezek tükrében úgy döntöttünk, utánanézünk, hogy a távozók csak a szlovák bajnokságban teljesítettek mélyen a várakozások alatt, és a folytatásban újjászülettek-e, vagy eleve nem tekinthetünk rájuk kiemelkedő minőségű jégkorongozókként. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy viszonylag kevés mérkőzésnél járnak a tengerentúli profi bajnokságok, ezért az alább ismertetett számok alapján nem végkövetkeztetéseket vonunk le, csupán egy pillanatnyi helyzetet vázolunk fel. Elöljáróban még annyit: a játékosok közül senki sincs jelenleg az NHL közelében ? igaz, erre nem is lehetett komolyan számítani ?, egy részük az AHL-ben bizonyíthatna, ha bírna, de olyanok is vannak, akiket az ECHL-ben vesznek számításba.

Haralds Egle 18 mérkőzésen 6 gólig és 11 asszisztig jutott Miskolcon. Jelenleg az AHL-es Manitoba Moose jégkorongozója, 4 meccsen még egyetlen pontot sem szerzett.

Rob Flick 22 mérkőzésen 10+2-vel zárt az Extraligában. Őt meglepő módon a cseh extraligás Vitkovice szerződtette, 10 meccsen 1+2-nél tart mindössze.

Zach Jordan 17 mérkőzésen 5+7-et tett a közösbe a Jegesmedvéknél. Az AHL-es Cleveland Monstersnél 5 meccsen 0+0-nál tart.

Alec Rauhauser védőként 22 találkozón 4+7-et hozott össze ideát. Neki az AHL sem jött össze, ehhez képest az ECHL-es Greenville Swamp Rabbits mezében 5 meccsen szintén pont nélkül áll.

Nick Wolff 18 mérkőzésen lőtt 3 gólt és adott 2 asszisztot piros-fehérben. A világ legjobb bajnokságához ő került a legközelebb a Boston Bruins campjében ? még ha nem is igazán közel ?, ugyanis bekerült a 12 fős védőkontingensbe. Ehhez képest az AHL-es Providence Bruinsban 5 meccse és 0+1 pontja van.

Matt Murphy később érkezett, majd gyorsan távozott, 4 Jegesmedvék-meccsen pontot nem szerzett, de egy ?3-as plusz/mínusz mutatót azért összehozott. Az ECHL-es Fort Wayne Kometsben 5 találkozón 1+2-nél jár bekként, ezzel egyértelműen ő a legjobb egyelőre a listán.

Itt tartunk tehát most. Ez sem következtetés, csak észrevétel: nem tűnik véletlennek, hogy egyikük sem tudott érdemben hozzájárulni ahhoz, hogy a DVTK Jegesmedvéknek jó szezonjuk legyen a 2020/21-es a szlovák Extraligában. Amennyiben a későbbiekben a fenti jégkorongozók bármelyikének magasra ívelne a karrierje, arról természetesen készek leszünk beszámolni.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum