DVTK Jegesmedvék?HK Nitra 2-4

   

A miskolci Extraliga-csapat csaknem felállt a Nyitra ellen háromgólos hátrányból, ám végül nem sikerült pontot szereznie.

A mérkőzés egy-egy kiállítással indult 15 másodperc különbséggel, a nyitrai szabálytalanság után a mentősök faggatták a jégen Osterberget, aki végül a saját lábán korcsolyázott le, és később vissza is tért. A 4 a 4 elleni játékban mindkét kapust tesztelték, az állás azonban nem változott. Az 5. percben emberelőnyben a Nyitra kétszer próbálkozott ugyanazzal a háromszögfigurával, először védett Adorján, mintegy 20 másodperc múlva viszont már pontosabban célzott Finlay (0-1). A 9. percben a Jegesmedvék kezdhették első teljes előnyüket, ezt kihúzták a vendégek. Alig telt le a miskolci fór, megduplázta előnyét a Nyitra. Az előretörő Ege kapott átadást a támadóharmad közepén, keresztbekorcsolyázott, elhúzta a korongot a már fekvő Adorján előtt és lőtt. Bár a kapus beleért a lepkéssel, a gólt nem tudta megakadályozni (0-2). A 12. percben a kapu mögött szereztek korongot a kék-fehérek, amely a középen egyedül lévő Finlayhoz került, akinek közeli lövését bravúrral hatástalanította Adorján. A 15. percben a miskolci kapusnak rövid időn belül két nagy védést is be kellett mutatnia, hogy ne kerüljön még nagyobb hátrányba csapata.

A második harmadból két perc telt el, amikor Ege kék vonalas bombája beakadt a jobb felső sarokba (0-3). Ezt követően a miskolciak több lövéssel is megkínálták O?Connor kapust. A 26. percben emberelőnyben szépítettek a hazaiak Osterberg oldalról leadott lövésével (1-3). A következő cseréket megnyomták a miskolciak, többet veszélyeztettek, a Nyitra masszívan védekezett. A 32. percben újabb emberelőnyt használtak ki a házigazdák, a kapusról felperdülő korongot Magosi a kapu torkából paskolta a gólvonalon túlra. A találatot videózás után adták meg a játékvezetők (2-3). A 34. percben kihagyták következő előnyüket a vendégek. Bő másfél perccel a harmad vége előtt Magosi találta el Kollár arcát, vérző sérülést okozva, a játékvezetők Fominihet állították ki sportszerűtlen magatartás miatt.

A harmadik játékrész intenzív hokival indult, mindkét kapust megdolgoztatták a csatárok, majd kimaradt egy nyitrai előny. Ide-oda játék alakult ki, egyik csapat sem tudott tartósan beköltözni a másik harmadába. Az 51. percben újabb vonás került a kihagyott vendégfórok rovatába. A küzdelemre nem lehetett panasz, mentek előre a felek, izgalomban sem volt hiány. A 58. percben O?Connor ritkán látható bravúrral védett a gólvonalon, a bottal nyúlt vissza Galanisz közeli lövése után. Az utolsó percben emberhátrányban is levitte Adorjánt Tokaji Viktor, így Kollárnak csak az üres kapuba kellett passzolnia egy másodperccel a lefújás előtt (2-4).

Az újabb vereség nemcsak önmagában lehet fájó a miskolciaknak, hanem azért is, mert bár a Besztercebánya kikapott, ám az Érsekújvár azonban szerzett egy pontot a Zólyom otthonában, így mindkét közvetlen rivális 10-10 ponttal áll előttük immár.

A DVTK Jegesmedvék összeállítása: Adorján ? Wehrs, Fredriksson, Rokaly, Vas, Anderson ? Szirányi, Kiss D., Walker, Rundqvist, Osterberg ? Láda, Gőz, Csányi, Galanisz, Magosi ? Hadobás, Vojtkó, Lövei, Miskolczi, Ritó.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

misnit

fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum